မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 22 January 2016

ငါးျမင္းဗိုက္သား၊ဘဲဥႏွင့္မန္က်ည္သီးစိမ္းခ်ဥ္ရည္ဟင္း





















ငါးျမင္းဗိုက္သား၊ဘဲဥႏွင့္မန္က်ည္သီးစိမ္းခ်ဥ္ရည္ဟင္း
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ငါးျမင္းဗိုက္သား...........၂၀က်ပ္သား
ဘဲဥ..........................၄လုံး
မန္က်ည္းသီးစိမ္းရင့္ရင့္..၅ေတာင့္ခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. ..............၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ.. .............၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး................၃လုံး
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္.. ...၅ေတာင့္
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. ............၁၀ေတာင့္ခန္႔
နံနံပင္........................အနည္းငယ္

ပထမဦးဆုံးငါးကိုေရေဆး၊အေနေတာ္အတုံးေလးမ်ားတုံးၿပီးအရသာနယ္ထားပါ။
ဘဲဥကိုက်က္ေအာင္ျပဳတ္၊ေရေအးစိမ္ကာအခြံခြာထားပါ။
မန္က်ည္းသီးစိမ္းေတာင့္ေတြကိုေရအနည္းငယ္ႏွင့္ျပဳတ္ၿပီးေခ်ကာအရည္စစ္ယူထားပါ။
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ ကိုအနည္းငယ္ေမႊးေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ျဖဴကိုညႇက္ေအာင္ေရာေထာင္းၿပီးဒယ္အိုးေအာက္ေျခမွာျဖန္႔ခင္းပါ။
နႏြင္းမႈန္ ့ ၊အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးပါးပါးလွီးထားတဲ့ခရမ္းသီးေတြထည့္ကာ..မီးရိွန္ေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ထားပါ။
ဆီျပန္လာလွ်င္အရသာနယ္ထားတဲ့ဗိုက္သားေတြကိုထည့္ၿပီးျဖည္းညင္းစြာေမႊေပးပါ။
ေနာက္ထပ္တစ္ႀကိမ္ဆီျပန္ခမ္းလာလွ်င္မန္က်ည္းျပဳတ္ရည္ေလးထည့္ၿပီးဘဲဥလည္းေပါင္းထည့္ပါ။
ငါးငံျပာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းၿပီးင႐ုတ္သီးစိမ္း၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေၾကာ္တို႔ကိုထည့္ပါ။
စားသုံးခါနီးမွနံနံပင္ေလးအုပ္ေပးပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment