မုန္ညွင္းေပါင္း...
**********
**********
ကြ်န္ေတာ္တို.ၿမိဳ.ေလးမွာတစ္ႏွစ္ပတ္လုံးရိွတတ္တဲ့အစားအစာေလးပါ.....ေန.လည္ခင္းအစာေၿပစားဖို.၊သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ.အပ်င္းေၿပထြက္ၿပီးစားေလ့ရိွၾကတဲ့မုန္ညွင္းေပါင္းပါ...။မိုးအကုန္ေဆာင္းအကူးမုန္ညွင္းေတြလွိဳင္လွိဳင္ေပါမ်ားခ်ိန္( သို.) အဖူးအညႊန္.ေတြထြက္ခ်ိန္ဆိပိုၿပီးေတာ့...အရာသာေကာင္းမြန္ပါတယ္..။
ေရာင္းတမ္းကေတာ့..တစ္စည္းစာေလးေတြကိုႏွီးနဲ.ခ်ည္ၿပီးေပါင္းေပမယ့္..
အိမ္မွာစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့၀ါးႏွီးမခ်ည္ပဲလည္းေပါင္းလို.ရပါတယ္...။
ေရာင္းတမ္းကေတာ့..တစ္စည္းစာေလးေတြကိုႏွီးနဲ.ခ်ည္ၿပီးေပါင္းေပမယ့္..
အိမ္မွာစားမယ္ဆိုရင္ေတာ့၀ါးႏွီးမခ်ည္ပဲလည္းေပါင္းလို.ရပါတယ္...။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား....
အဖူးအညႊန္.ပါေသာမုန္ညွင္းစိမ္း.....................၅ စည္း
(ႏုေသာအပိုင္းမ်ားကိုသာေရြးခ်ယ္သန္.စင္ထားရန္)
ဆန္မွဳန္.အစိမ္း..........................................၂၀ က်ပ္သား
ပဲမွဳန္.အစိမ္း..............................................အနည္းငယ္
ေၿမပဲစိမ္း..........................၁၀က်ပ္သား
(အခြံကြ်တ္ရုံေလွာ္ၿပီးလုံးခ်မ္းကြဲေထာင္းထားရန္ )
ရွမ္းပဲပုတ္.......................... ၂ခ်ပ္ ( မီးကင္ၿပီးမွဳန္.ေနေအာင္ေထာင္းရန္)
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............အနည္းငယ္( ေရာၿပီးညွက္ေနေအာင္ေထာင္းရန္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး .....................၃ လုံး ( ပါးပါးလွီးထားရန္)
(ႏုေသာအပိုင္းမ်ားကိုသာေရြးခ်ယ္သန္.စင္ထားရန္)
ဆန္မွဳန္.အစိမ္း..........................................၂၀ က်ပ္သား
ပဲမွဳန္.အစိမ္း..............................................အနည္းငယ္
ေၿမပဲစိမ္း..........................၁၀က်ပ္သား
(အခြံကြ်တ္ရုံေလွာ္ၿပီးလုံးခ်မ္းကြဲေထာင္းထားရန္ )
ရွမ္းပဲပုတ္.......................... ၂ခ်ပ္ ( မီးကင္ၿပီးမွဳန္.ေနေအာင္ေထာင္းရန္)
ခ်င္း+ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............အနည္းငယ္( ေရာၿပီးညွက္ေနေအာင္ေထာင္းရန္)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး .....................၃ လုံး ( ပါးပါးလွီးထားရန္)
တြဲဖက္စားရန္
*********
*********
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...........၁၅ တက္ (မညွက္တညွက္ေထာင္းၿပီးဆီခ်က္သတ္ခ်က္ထားပါ)
ငရုတ္သီးေၿခာက္......လက္တစ္ဆုပ္(မီးေအးေအးနွင့္ေလွာ္ၿပီးေထာင္း ၊ ေထာင္းၿပီးရလာေသာအမွဳန္.ကိုႏွမ္းအနည္းငယ္ေရာကာအေပၚမွဆီပူပူေလာင္းခ်ပါ )
သန္.စင္ထားေသာမုန္ညွင္းေတြကို ေရးစင္ေအာင္ေဆးၿပီးစစ္ထားပါ..တစ္ေယာက္စာအစည္းေလးမ်ားလုပ္လိုက၀ါးႏွီးေလးနွင့္ခ်ည္ေႏွာင္ပါ။
ဇလုံတစ္ခုအတြင္းတြင္..ဆန္မွဳန္. ၊ ပဲမွဳန္. ၊ ပဲပုပ္ေထာင္း ၊ ေၿမပဲ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၊ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.အားလုံးႏွင့္ေရကို(ပထမ)သင့္ေတာ္ရုံထည့္ၿပီးေရာႏွယ္ပါ....။
မုန္ညွင္းစည္းမ်ားကိုမုန္.ႏွစ္ရည္ထဲထည့္လူးၾကည့္ပါ..ၿပည့္၀စြာမဖုံးအုပ္မိပါကေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္ပါ( မွတ္ခ်က္ တစ္ခါတရံ မုန္ညွင္းေရစစ္တာမွာေရက်န္ေနရင္မုန္.ႏွစ္ရည္က်ဲသြားတတ္ေသာေၾကာင့္ၿဖစ္သည္)
မုန္.နွစ္ရည္ေကာင္းမြန္စြာလူးထားေသာမုန္ညွင္းစည္းေလးမ်ားကို ေပါင္းေခ်ာင္အတြင္းေသခ်ာစီထည့္ပါ....အေငြ.ၿပည့္၀စြာရရိွရန္မုန္ညွင္းစည္းၾကားေတြထဲမွာအေပါက္ေဖာက္ေပးပါ.။အေငြ.လုံေစရန္အဖုံးကိုေသခ်ာစြာပိတ္ၿပီး...မိနစ္(၂၀) မွ ၂၅ မိနစ္အတြင္းေပါင္းပါ။
သတိၿပဳရန္...ေပါင္းတဲ့နည္းလမ္းမွာအေငြ.ေကာင္းမြန္စြာရဖို. ေပါင္းအိုးအတြင္းအေငြ.လုံေနဖို.အထူးအေရးၾကီးပါသည္...။
ရလာေသာမုန္ညွင္းေပါင္းစည္းေလးမ်ားကိုကပ္ေၾကးနဲ.ညွပ္ၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴဆီခ်က္၊ငရုတ္သီးဆီခ်က္...ႏွစ္သက္ရာအေၾကာ္စုံတို.နဲ.တြဲဖက္စားသုံးႏိူင္ပါသည္...။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment