ဝက္သားႏွင့္ၾကက္ဟင္းခါးသီးအစိမ္းေၾကာ္
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ဝက္သား..............၁၀က်ပ္သား
ၾကက္ဟင္းခါးသီး....၁လုံး
ၾကက္သြန္နီ...........၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ..........၃တက္
ၾကက္ဟင္းခါးသီး....၁လုံး
ၾကက္သြန္နီ...........၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ..........၃တက္
ဝက္သားကိုခပ္ပါးပါးေလးလွီးၿပီးအရသာအနည္းငယ္နယ္ထားပါ။
ထိုင္ဝမ္ၾကက္ဟင္းခါးသီးေခၚတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးအႀကီးကိုထက္ျခမ္းခြဲပါ။အေစ့နဲ႔အလြန္ခါးေစတဲ့အႏွစ္ေတြကိုေျပာင္စင္သည္အထိဇြန္းေလးနဲ႔ျခစ္ထုတ္ၿပီးပါးပါးလွီးပါ။
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြေပၚဆားဇြန္းဝက္ခန္႔ေလာကိကိုျဖဴးထည့္ၿပီး(၅)မိနစ္ေလာက္ၾကာမွနယ္ၿပီးေဆးေၾကာကာေရစစ္ထားပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴကိုဦးစြာဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ႏြမ္းသြားလွ်င္အရသာနယ္ထားတဲ့အသားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ခ႐ုဆီတို႔ျဖင့့္အရသာသြင္းပါ။
မီးရိွန္ကိုအနည္းငယ္ျမႇင့္တင္ၿပီးမွၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြထည့္ကာ(၃)မိနစ္ခန္႔ဆက္ေၾကာ္ပါ။
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးျဖဴးၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment