မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

ဝက္နံ႐ိုးအခ်ိဳေပါင္း
















ဝက္နံ႐ိုးအခ်ိဳေပါင္း
*****************
နံ႐ိုးညႇပ္သား......၃၀က်ပ္သား
ခ်င္း....................၂တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ.......၅တက္
နာနတ္ပြင့္.........၂ပြင့္
င႐ုတ္ေကာင္းေစ့..၁၀ေစ့ခန္႔
နံနံပင္အျမစ္......အနည္းငယ္
ဟင္းခ်က္ဝိုင္......၂ဇြန္း
သၾကား............၃ ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔.....အနည္းငယ္
ဆား................လိုအပ္သလိ
နံ႐ိုးညႇပ္သားေတြကိုမိမိႏွစ္သက္တဲ့အရြယ္တုံးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
နာနတ္ပြင့္ ကိုမီးကင္ၿပီးဓားျပား႐ိုက္ထားပါ။
ခ်င္းတစ္တက္ကိုညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး
ဝက္နံ႐ိုးထဲညႇစ္ထည့္ၿပီးသၾကား၁ဇြန္း၊ဆား၊
ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ဟင္းခ်က္ဝိုင္တို႔ႏွင့္နယ္ၿပီး(၁၅)
ႏွစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
ထိုစဥ္အတြင္း..ေနာက္ထပ္ခ်င္း၁တက္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊နံနံပင္အျမစ္၊င႐ုတ္ေကာင္းေစ့တို႔ကို
မညႇက္တညႇက္ေထာင္းပါ။
အသားနယ္ထားခ်ိန္ျပည့္ၿပီဆိုပါကဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ႏွင့့္အတူသၾကားကိုအပူေပးပါ။
မၾကာခင္သၾကားကေပ်ာ္ျပီးအညိဳေရာင္ေျပာင္းသြားၿပီဆိုရင္မီးကင္ထားတဲ့နာနတ္ပြင့္ထည္ၿပီး့ေထာင္းထားေသာအေရာကိုဆီ
သတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္..နယ္ၿပီးႏွပ္ထားတဲ့ဝက္နံ႐ိုးေတြထည့္ေပါင္းၿပီးေမႊပါ။
ဝက္နံ႐ိုးေတြဆီသတ္တာအေရာင္ရၿပီဆိုရင္ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးတစ္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။
ဝက္နံ႐ိုးေတြကိုဖယ္ထုတ္ၿပီး..ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြကိုစစ္ထုတ္ဖယ္ပစ္ပါ။
ေနာက္ထပ္အိုးတစ္လုံးမွာေျပာင္းထည့္ၿပီးအဖုံးပိတ္ကာမီးေအးေအးမွာႏႈးသည္အထိေပါင္းေပးပါ (သို႔) Pressure အိုးထဲေျပာင္းထည့္ၿပီးႏွဳ းသည္အထိေပါင္းပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးအလွဆင္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment