မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

ငါးေသတၱာဗူး သုပ္
















ငါးေသတၱာဗူး သုပ္
*****************
ငါးေသတၱာဗူး ျပား........၁ဗူး
ၾကက္သြန္နီ.................၂လုံး.
ခရမ္းခ်ဥ္သီး.................၂လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း.. .............၃ေတာင့္
စပါးလင္......................၂ပင္(အျဖဴေရာင္သာ)
ပူဒီနံ သို႔ နံနံပင္.. .........အနည္းငယ္
သံပုရာသီး.. ...............၁လုံး
ပထမဆုံး ငါးေသတၱာဗူး ကို (၁၅)မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးေရေအးျပန္စိမ္ကာအေအးခံထားပါ။
ထိုသို႔ျပဳလုပ္ျခင္းက..ဘက္တီးရီးယားပိုးကိုေသေစၿပီးသင့္က်န္းမာေရးကိုကာကြယ္ၿပီးသားျဖစ္ေစမွာပါ။
ထိုစဥ္အတြင္းပါဝင္ေသာအသီးအရြက္မ်ားကို
ပါးပါးလွီးပါ။
ျပဳတ္ထားေသာ ငါးေသတၱာဗူး ကိုေဖာက္ၿပီး
လိုအပ္ပါက..၂_၃ ပိုင္း..ပိုင္းပါ။
ပါဝင္ေသာအသီးအရြက္မ်ားေရာထည့္ကာဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သံပုရာရည္ညႇစ္ၿပီး
ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ။
နံနံပင္ သို႔ပူဒီနာအရြက္ေလးမ်ားအလွဆင္ၿပီးခ်က္ခ်င္းသုံးေဆာင္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment