မုန္႔ဖက္ထုပ္လုပ္နည္း
<<<<<ျပဳလုပ္နည္း>>>>>>
==================
ေကာက္ညႇင္းမႉန္႔...အထုပ္ေသးတစ္ထုပ္ ၃၀သားခန္႔.
သာကူ..၂၀သား
ဆီ.....၅က်ပ္သားခန္႔
သၾကား....၁၅က်ပ္သား
အုန္းသီးတစ္လံုး.ျခစ္ၿပီးသား
ေအာင္မဲညိဳပန္းပြင့္...လက္တဆုပ္စာခန္႔
ဆား..လက္ဖက္ဇြန္း..၂ဇြန္း
ငွက္ေပ်ာရြက္.ကိုေပ်ာ့ၿပီးေမႊးလာ.မီးကင္ထားပါ...မုန္႔ထုပ္တဲ့အခါလြယ္ကူေအာင္ပါ႐ွင့္၊
.(၁)...
###
#ပထမဦးစြာ.
အုန္းယိုထိုးပါမယ္..သၾကား၁၅က်ပ္သားကို.ေရ.ထမင္စားဇြန္း၂ဇြန္းနဲ႔ဆားလက္ဖက္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ႁပီး..သၾကားရည္ပ်စ္တဲ့ထိက်ိဳ၍..အုန္းသီးဖတ္မ်ားထည့္ကာ.သစ္သားေယာင္းမျဖင့္အသာ.ေပၚေအာက္လွန္ေပးပါ.ေရခန္းၿပီး..စီးေနေအာင္ထိုးၿပီးမီးပိတ္အေအးခံထားပါ။
==================
ေကာက္ညႇင္းမႉန္႔...အထုပ္ေသးတစ္ထုပ္ ၃၀သားခန္႔.
သာကူ..၂၀သား
ဆီ.....၅က်ပ္သားခန္႔
သၾကား....၁၅က်ပ္သား
အုန္းသီးတစ္လံုး.ျခစ္ၿပီးသား
ေအာင္မဲညိဳပန္းပြင့္...လက္တဆုပ္စာခန္႔
ဆား..လက္ဖက္ဇြန္း..၂ဇြန္း
ငွက္ေပ်ာရြက္.ကိုေပ်ာ့ၿပီးေမႊးလာ.မီးကင္ထားပါ...မုန္႔ထုပ္တဲ့အခါလြယ္ကူေအာင္ပါ႐ွင့္၊
.(၁)...
###
#ပထမဦးစြာ.
အုန္းယိုထိုးပါမယ္..သၾကား၁၅က်ပ္သားကို.ေရ.ထမင္စားဇြန္း၂ဇြန္းနဲ႔ဆားလက္ဖက္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ႁပီး..သၾကားရည္ပ်စ္တဲ့ထိက်ိဳ၍..အုန္းသီးဖတ္မ်ားထည့္ကာ.သစ္သားေယာင္းမျဖင့္အသာ.ေပၚေအာက္လွန္ေပးပါ.ေရခန္းၿပီး..စီးေနေအာင္ထိုးၿပီးမီးပိတ္အေအးခံထားပါ။
(၂)
###
#ေအာင္မဲညိဳပန္းပြင့္ကို.ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးေရေႏြးဆူဆူတစ္ခြက္ေလာင္းထည့့္ကာ..၅မီနစ့္စိမ္ထားၿပီးမွ ပန္းပြင့္မ်ားအားေျခေပးပါ.သဘာဝ..အျပာေရာင္ပန္းပြင့္အရည္မ်ားရပါလိမ့္မယ္႐ွင့္။.
###
#ေအာင္မဲညိဳပန္းပြင့္ကို.ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးေရေႏြးဆူဆူတစ္ခြက္ေလာင္းထည့့္ကာ..၅မီနစ့္စိမ္ထားၿပီးမွ ပန္းပြင့္မ်ားအားေျခေပးပါ.သဘာဝ..အျပာေရာင္ပန္းပြင့္အရည္မ်ားရပါလိမ့္မယ္႐ွင့္။.
(၃).
####
.သာကူကိုေရေဆးၿပီးဇကာနဲစစ္အေျခာက္ခံၿပီး.အျပာေရာင္ေအာင္မဲညိဳပန္းပြင့္အရည္မ်ားေလာင္းထည့္ပါ..
####
.သာကူကိုေရေဆးၿပီးဇကာနဲစစ္အေျခာက္ခံၿပီး.အျပာေရာင္ေအာင္မဲညိဳပန္းပြင့္အရည္မ်ားေလာင္းထည့္ပါ..
(၄)
###.၃မီနစ္အတြင္းသာကူေစ့မ်ားအျပာရည္ေတြစုပ္ယူၿပီး..ပြလာမွာျဖစ္ပါတယ္
###.၃မီနစ္အတြင္းသာကူေစ့မ်ားအျပာရည္ေတြစုပ္ယူၿပီး..ပြလာမွာျဖစ္ပါတယ္
(၅)..
###ေကာက္ညႇင္းမႉန္႔ကိုဆားလက္ဖက္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္၍....ေရခြက္ဝက္ခန္႔ျဖင့္ေရာနယ္.ထားပါ။
###ေကာက္ညႇင္းမႉန္႔ကိုဆားလက္ဖက္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္၍....ေရခြက္ဝက္ခန္႔ျဖင့္ေရာနယ္.ထားပါ။
(၆)...
###
ေကာက္ညႇင္းမႉန္႔ႏွစ္ကိုအေနေတာ္ေလးေတြလံုးၿပီး..အျပားပံုစံေလးလုပ္ကာအလယ္မွာအုန္းယိုထည့္ကာပိတ္ၿပီး.အလံုးပံုစံေလးျဖစ္ေအာင္လံုးၿပီး ဆီပုဂံလံုးထဲႏွစ္ထာပါ။
###
ေကာက္ညႇင္းမႉန္႔ႏွစ္ကိုအေနေတာ္ေလးေတြလံုးၿပီး..အျပားပံုစံေလးလုပ္ကာအလယ္မွာအုန္းယိုထည့္ကာပိတ္ၿပီး.အလံုးပံုစံေလးျဖစ္ေအာင္လံုးၿပီး ဆီပုဂံလံုးထဲႏွစ္ထာပါ။
(၇)
###
###
ငွက္ေပ်ာရြက္ကိုအဝတ္သန္႔ျဖင့္သုတ္ၿပီး..အေနေတာ္ေလးေတြညႇပ္ၿပီးကန္ေတာ့ပံုစံခပ္ခြၽန္ခြၽန္ေလးလုပ္ႁပီး..သာကူေစ့အနည္းငယ္အရင္ထည့္ပါ.အလယ္မွာေကာက္ညႇင္းမုန္႔လံုးထည့္ပါ.ေနာက္ဆံုးသာကူေစ့မ်ားနဲ႔ျပန္ပိတ္ၿပီး..ထုပ္ပါ..၂ထပ္ေပါင္းအိုးထဲေရ.၇၀%ခန္႔ထည့္ၿပီးအေပၚထပ္ကမုန္႔ထုပ္ေလးမ်ားဆီထည့္ကာ..မီနစ္၅၀ခန္႔မုန္႔က်က္သည္အထိေပါင္းၿပီးအေအးခံကာ...သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။
Thida lay lay
No comments:
Post a Comment