ေဂြးသီးႏုႏုငရုတ္သီးခ်က္
****************
****************
ေဂြးသီးစိမ္းႏုႏု.....................၈ လုံးခန္.
ၾကက္သြန္နီ........................၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......................၇တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး........................၃လုံး
ပုစြန္ေၿခာက္.......................၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္.......... ၅ ေတာင့္ခန္.
ငါးပိ...................................အနည္းငယ္(ပါသည္ဆုိရုံ)
ဆီ......................................၃ ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္
ဟင္းခတ္မွဳန္.
ၾကက္သြန္နီ........................၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ.......................၇တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး........................၃လုံး
ပုစြန္ေၿခာက္.......................၂ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္.......... ၅ ေတာင့္ခန္.
ငါးပိ...................................အနည္းငယ္(ပါသည္ဆုိရုံ)
ဆီ......................................၃ ဇြန္း
ငါးငံၿပာရည္
ဟင္းခတ္မွဳန္.
ေဂြးသီးေတြကို..အေပၚယံအခြံစိမ္းေတြခြာထုတ္ၿပီး..ခပ္ပါးပါးေလးလွီးပါ။
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ေတြကိုအညွာေၿခြၿပီးေရေႏြးစိမ္ထားပါ။
အနည္းငယ္ပြလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ.၊ ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္ ၊ပုစြန္ေၿခာက္ေတြကိုေရာၿပီးညွက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကိုလည္းႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ..ဆီ၊ နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္တင္၊ ေထာင္းထား
ေသာအေရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငါးပိ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.ထည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္၀ိုက္ကာ
မီးေအးေအးမွာ...ဆီၿပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။
ေသာအေရာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငါးပိ၊ ဟင္းခတ္မွဳန္.ထည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္၀ိုက္ကာ
မီးေအးေအးမွာ...ဆီၿပန္ေအာင္ခ်က္ပါ။
ဆီမၿပန္ခင္..အဖုံးမဖြင့္ပါႏွင့္..။
ပထမတစ္ေရခမ္းလို.ဆီၿပန္လာလွ်င္..ခပ္ပါးပါးလွီးထားတဲ့ေဂြးသီး
ေတြေပါင္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
ေတြေပါင္းထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။
လိုအပ္လွ်င္ေရအနည္းငယ္ထပ္ၿဖည့္ၿပီး..ေဂြးသီးေတြေပ် ာ္၀င္ၿပီး..ဆီၿပန္
လာသည္အထိခ်က္ပါ။
လာသည္အထိခ်က္ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္ေလးအလွဆင္ေပးလိုက္ပါက..ထမင္းၿမိန္ေစအုံးမယ့္
ဟင္းတစ္ခြက္ရၿပန္ပါၿပီ..။
ဟင္းတစ္ခြက္ရၿပန္ပါၿပီ..။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment