မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ.၀က္သား















မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ.၀က္သား
************
မွ်စ္ခ်ဥ္............................၈၀ က်ပ္သား
၀က္သုံးထပ္သား...............၅၀ က်ပ္သား
ငပိ................................၁ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
သၾကား..........................၁ဇြန္း(...........။......)
ၾကက္သြန္နီ.....................၄ လုံး
ခ်င္း................................၁တက္
နႏြင္းမွဳန္. ........................အနည္းငယ္
ဆား+ပာင္းခတ္မွဳန္. ...........သင့္ရုံ

ပထမဆုံး..မွ်စ္ခ်ဥ္က..အရမ္းအခ်ဥ္လြန္ေနတာမ်ိဳးဆိုေရစစ္ၿပီး..ေရတစ္ထပ္
ေလာက္ေဆးပါ။ ခ်ဥ္ခါစအသစ္သုံးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ေဆးစရာမလိုပါဘူး..။
အိုးတစ္လုံးမွာမွ်စ္ခ်ဥ္ေတြကိုထည့္ၿပီး..ၾကက္သြန္နီ၁ လုံးနဲ.ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို
ပါးပါးလွီးထည့္ကာ..နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ငပိထည့္ကာေရ၁လီတာေလာက္
ထည့္ၿပီး..က်ေနေအာင္ၿပုတ္ထားပါ။
ထိုစဥ္အတြင္း..၀က္သုံးထပ္သားေတြကို ၁လကၼခြဲအရြယ္ေလာက္တုံးၿပီး
က်န္တဲ့ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္းေထာင္း၊ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္အနည္းငယ္တို.နဲ.ေရာနယ္ၿပီး..သၾကား၊ ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.နဲ.နယ္ၿပီး..လုံးခ်က္ပါ။
၀က္သားကလည္းတစ္၀က္က်က္ေလာက္ႏွဴးၿပီး..မွ်စ္ခ်ဥ္ကလည္းၿပဳတ္တာ
က်ေနၿပီဆိုမွ..မွ်စ္ခ်ဥ္အိုးထဲကို၀က္သားေတြေပါင္းထည့္ပါ။
မီးအရိွန္ကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး..အဖုံးပိတ္ကာ (တစ္ပြက္ဆူပုံစံမွာ) မိနစ္(၃၀) ခန္.
ဆက္ၿပီးခ်က္ေပးပါ။
လိုအပ္လွ်င္ေရကိုအနည္းငယ္ခ်င္းစီၿဖည့္စြက္ေပးပါ။
ဒါမွသာ..၀က္သားလည္းအတုံးမပ်က္ႏွဴးအိၿပီးအရသာေကာင္းတဲ့မွ်စ္ခ်ဥ္
၀က္သားအေရာေလးရရိွမွာၿဖစ္ပါတယ္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment