မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

၀က္နံတုန္



































၀က္နံတုန္
*********
၀က္နံတုန္ကို...ေတာင္ေပၚအေအးပိုင္းေဒသေတြ
မွာလုပ္စားေလ့ရိွၾကပါတယ္....
ေရခဲ ေသတၱာ ေတြေခတ္စားတဲ့ၿမိဳ႕ႀကီးေတြမွာလုပ္စားလို႔ရေပမယ့္..တကယ့္အရသာစစ္
ကိုေတာ့မရႏိူင္ပါဘူး....။

၀က္လက္.........၁ေခ်ာင္း
၀က္ေခါင္းသား...အနည္းငယ္
ခ်င္း..................၁တက္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္...၅ပင္
နံနံပင္.. ...........အနည္းငယ္
နာနတ္ပြင့္........၂ခု

၀က္လက္ကို ၄ပိုင္းေလာက္ခုတ္ထစ္ၿပီးေရေဆး
သန္႔စင္ၿပီး၀က္ေခါင္းသားႏွင့္အတူ..ခ်င္းဓားျပား႐ိုက္၊နာနတ္ပြင့္မီးကင္တို႔ထည့္ၿပီးဆား၊
ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ႏွင့္အတူျပဳတ္ပါ။

ေရကို..အသားမ်ားျမဳပ္႐ုံေလးသာထည့္ပါ။
ထြက္လာေသာအျမႇဳပ္ႏွင့္အညစ္အေၾကးေတြကိုအဆက္မျပတ္စစ္ထုတ္ေပးပါ။
ေရအနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီး..ထိုနည္းအတိုင္း
ေနာက္တစ္ႀကိမ္ျပဳလုပ္ပါ။
မီးျပင္းကိုေလွ်ာ့ခ်ၿပီး..အဖုံးအုပ္ၿပီးအသားႏႈးသည္အထိျပဳတ္ပါ။
အသားေတြႏွဴ းၿပီဆို..ဆယ္ယူအေအးခံကာ..အသားငယ္ေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ေခ်မြ
ေပးပါ။
ခ်င္းႏွင့္နာနတ္ပြင့္ကိုဖယ္ထုတ္လိုက္ၿပီး..လက္က်န္ျပဳတ္ရည္ကို..ဆူေအာင္ျပန္အပူေပးပါ။
ေလးေထာင့္ဗန္း သို႔ဆႏြင္းမကင္းဗန္းမ်ိဳးမွာ..
အသားေတြကိုျဖန္ထည့္..ဆူေနတဲ့ျပဳတ္ရည္ေလာင္းပါ။
ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊နံနံပင္ေတြျဖဴ း
ၿပီး..ေခ်ထားတဲ့အသားစေလးေတြကိုလည္းျဖန္႔
ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ဂ်ယ္လီေက်ာက္ေက်ာကဲ့သို႔မာသြားၿပီဆိုမွ..အတုံး.ငယ္ေလးမ်ားအျဖစ္လွီးျဖတ္ၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
မွတ္ခ်က္...၀က္လက္သား၊ေခါင္းသားအသုံးျပဳရျခင္းမွာအေစးပါေသာအစိတ္အပိုင္းျဖစ္ေသာေၾကာင့္နံတုန္ျဖစ္ဖို႔လြယ္ကူပါတယ္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment