Friday, 29 January 2016
မုန္လာဥဆႏြင္းမကင္း
မုန္လာဥဆႏြင္းမကင္း
စားေနက်ဆႏြင္းမကင္းနဲ႔မတူဘဲအ၇သာေကာင္းျပီးအေရာင္ေလးလည္းလွတဲ့မုန္လာဥနီခါၾကက္ဥဆႏြင္းမကင္းေလးလုပ္စားၾကည့္၇ေအာင္ေနာ္။အခ်ိဳေလ်ာ့ထားၿပီးစိမ့္စိမ့္ေလးလုပ္ထားတာမို့အခ်ိဳႏွစ္သက္ပါကသၾကားပိုထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
မုန္လာဥ - ၂၅၀ ဂ၇မ္
ေရႊၾကည္ အႏု - ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ - ၂၅၀ ml
ႏြားႏို႔ - ၁၅၀ ml
အုန္းသီးစိမ္း - ေရေႏြးပန္းကန္တစ္လံုး
အေျခာက္မုန္႔ ထည့္လ်ွင္ ၂၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၇၅ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ဘိန္းေစ့ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာပထမမုန္လာဥနီက္ိုေ၇ေဆးအခြံသင္ကာအုန္းသီးျခစ္ျဖင့္အမ်ွင္ႏုႏုေလး၇ေအာင္ျခစ္ထားပါ။
(၂)အိုးတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးဘိန္းေစ့မွအပထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)မီးဖိုေပၚတင္ကာမီးအေနေတာ္ျဖင့္ဆီျပန္လံုးလာသည္ထိအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ေရႊၾကည္အႏုအၾကမ္းေပၚမူတည္ၿပီးအုန္းႏို႔သို႔ႏြားႏို႔ ကိုပိုထည့္ေပးဖို႔လိုပါတယ္။
(၄)ၿပီးလ်ွင္႐ွစ္လက္မအရြယ္ဘမ္းကိုဆီသုပ္ၿပီးက်ိဳထားၿပီးေသာမုန္လာဥဆႏြင္းမကင္ကိုေသခ်ာဖိထည့္ေပးၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ေခ်ာေအာင္လက္ျဖင့္ဖိသိပ္ေပးပါ။
(၅)ျပီးလ်ွင္အေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးကာ oven တြင္ 200´Cျဖင့္ ၁၅မိနစ္ခန္႔ ဖုတ္ၿပီးအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္၍တည္ခင္းသံုး ေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
Sofia Food Paradise
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment