ငါးေျပမႏွင့္မန္က်ည္းသီးအႏွစ္ဆီျပန္
•••••••••••••••••••••••••••••••••••
•••••••••••••••••••••••••••••••••••
ငါးေျပမ..................၃၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ.............၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ............၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွၫ့္.......၃လုံး
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္...၅ေတာင့္ခန္႔
မန္က်ည္းသီး မွည့္.....အနည္းငယ္
နံနံပင္(သို႔)႐ွမ္းနံနံ......လိုအပ္သလို
ၾကက္သြန္နီ.............၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ............၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွၫ့္.......၃လုံး
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္...၅ေတာင့္ခန္႔
မန္က်ည္းသီး မွည့္.....အနည္းငယ္
နံနံပင္(သို႔)႐ွမ္းနံနံ......လိုအပ္သလို
ငါးေျပမကိုအေၾကးထိုးသန္႔စင္ၿပီးဆူးေတာင္၊ပါးဟပ္ေတြကိုဖယ္ထုတ္ပစ္ပါ။
ငါးေျပမဟာရႊံ့လူးငါးျဖစ္တာေၾကာင့္ခႏၶာကိုယ္ကိုဓားနဲ႔မမႊန္းခင္မွာရြံရည္အနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္႐ွလကာရည္အနည္းငယ္ျဖင့္ပြတ္ၿပီးေဆးေၾကာေပးပါ။
႐ွလကာရည္နဲ႔နယ္ေဆးၿပီးေရစစ္ၿပီဆိုပါမွ..ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊နႏြြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္နယ္ၿပီး(၁၀)မိနစ္ခန္႔အရသာႏွပ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္တို႔ကိုညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးပါ။မန္က်ည္းသီးမွည့္ကိုေရေႏြးစိမ္ထားေပးပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးေအာက္ေျခမွာေထာင္းထားေသာအေရာကိုျဖန္႔ထည့္ပါ။
ငါးငံျပာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊နႏြင္း၊အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္ျဖည့္စြက္ပါ။အေပၚမွလွီးထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြအုပ္ထည့္ေပးပါ။
ဒယ္အိုးပတ္ပတ္လည္ကိုဆီအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္ၿပီး
အဖုံးပိတ္ကာအႏွစ္က်သည္အထိခ်က္ပါ။
အဖုံးပိတ္ကာအႏွစ္က်သည္အထိခ်က္ပါ။
အႏွစ္က်ၿပီဆိုမွ..အရသာနယ္ထားတဲ့ငါးေတြထည့္ကာအဖုံးပိတ္ၿပီးခ်က္ပါ။မေမႊရေအာင္မီးအရိွန္ကိုေလွ်ာ့ခ်ထားဖို႔လိုအပ္ပါမယ္။
ငါးအသား၃ပုံ၂ပုံေလာက္က်က္ၿပီဆိုမွမန္က်ည္းမွည့္ရည္ႏွင့္နံနံပင္(သို႔)႐ွမ္းနံနံကိုလိုအပ္သေလာက္ထည့္ၿပီးအဖုံးပိတ္ထားကာေရခမ္း၊ဆီျပန္လာသည္အထိျပန္ခ်က္ေပးပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment