ငါးရံ႕ေျခာက္ႏွင့္သီးစုံအခ်ဥ္ႏွပ္ခ်က္
••••••••••••••••••••••••••••••••••
••••••••••••••••••••••••••••••••••
ငါးရံေျခာက္.............၃ေျမႇာင္းခန္႔
ဗူးသီး....................၁စိတ္
႐ုံးပတီသီး..............၃ေတာင့္
ဒန္႔သလြန္သီး.........၃ေတာင့္
အာလူး..................၂လုံး
ခရမ္းသီး................၁လုံး
ပဲေတာင့္႐ွည္...........၅ေတာင့္ခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. ..........၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ...........၅တက္ခန္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၃လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း..........၅ေတာင့္
နံနံပင္....................အနည္းငယ္
ဗူးသီး....................၁စိတ္
႐ုံးပတီသီး..............၃ေတာင့္
ဒန္႔သလြန္သီး.........၃ေတာင့္
အာလူး..................၂လုံး
ခရမ္းသီး................၁လုံး
ပဲေတာင့္႐ွည္...........၅ေတာင့္ခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. ..........၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ...........၅တက္ခန္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၃လုံး
င႐ုတ္သီးစိမ္း..........၅ေတာင့္
နံနံပင္....................အနည္းငယ္
အခုခ်က္ျပဳတ္မယ့္ပုံစံကေတာ့..အရည္ေသာက္ပုံစံမဟုတ္ပဲနယ္ဖတ္စားရမယ့္ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ျဖစ္တာေၾကာင့့္ဟင္းရည္ကပါသည္ဆို႐ုံေလးပါ။
ငါးရံ႕ေျခာက္ေတြကိုအေနေတာ္တုံးၿပီးေရခပ္ေႏြးေႏြးေလးျဖင့္စိမ္ထားပါ။
အသီးအရြက္ေတြကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမိမိႏွစ္သက္သလိုအေနေတာ္ပိုင္းျဖတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ကိုေရာေထာင္းၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေလးစိတ္..စိတ္ပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားေသာအေရာကိုနႏြင္းမႈန္႔၊အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္ဆီသတ္ပါ။
ေမႊးလာလွ်င္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးအဖုံးေခတၱအုပ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးပုံစံမပ်က္ပဲႏွဳးအိၿပီဆိုရင္ေရစိမ္ထားတဲ့ငါးရံ႕ေျခာက္ေတြထည့္ၿပီးျဖည္းညင္းစြာေမႊေပးပါ။
ခ်က္ခ်င္းဆိုသလိုအာလူးကိုလည္းထည့္ၿပီးေခတၱအဖုံးျပန္အုပ္ထားပါ။
အာလူးအနည္းငယ္ႏႈးအိၿပီဆိုမွ..ဒန္႔သလြန္သီး၊ဗူးသီး၊ပဲေတာင့္႐ွည္၊င႐ုတ္သီးစိမ္းအေတာင့္လိုက္စတာေတြကိုထည့္ၿပီးအဖုံးျပန္အုပ္ပါ။
ထည့္ထားတဲ့အသီးအရြက္ေတြစိမ္းေရာင္ေျပာင္းၿပီဆိုမွငါးငံျပာရည္၊သၾကား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊မန္က်ည္းမွည့့္ရည္ေလးျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ခရမ္းသီး၊႐ုံးပတီသီးႏွင့္နံနံပင္ေတြထည့္ေပါင္းၿပီးအဖုံးျပန္အုပ္ကာမီး႐ွိန္ေအးေအးမွာ(၅)မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ခ်က္ထားလွ်င္ျဖင့္စားသုံးရန္အရံသင့္ျဖစ္ေနတဲ့ဟင္းၿမိန္တစ္ခြက္ရပါၿပီ။
င႐ုတ္သီးဆားထားေလးျဖင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။
Photo Credit .
#Aunt Hla Hla Myint
(Bangkok)
(Bangkok)
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment