မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 29 January 2016

မုုန္႔က်ြဲသည္း



































မုုန္႔က်ြဲသည္း


နွစ္ေပါင္းမ်ားစြာမစားျဖစ္တဲ့မုန္႔က်ြဲသည္းေလးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။မုန္႔ကြၽဲသည္း၊ဆန္တိုဖူးနဲ႔မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ျပဳလုပ္နည္းအခ်ိဳးအတူတူမို႔႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့ေနရာထဲမွာအတူတူေ၇ာင္းတတ္ပါတယ္။Tapiocaထည့္တဲ့အတြက္မုန္႔သားကအိအိတုန္တုန္ေလးျဖစ္ေစမွာျဖစ္ပါတယ္။ Sis Khine Chaw Su ဆန္တိုဖူး ျပဳလုပ္နည္းက္ိုအေျခခံၿပီးျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ေက်းဇူးပါအမ smile emoticon 
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆန္မႈန္႔ - ၂ခြက္ (1Cup = 250ml )
Tapioca powder ပေလာပီနံမႈန္႔ - ၃ ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ထန္းလ်က္ ရည္ - ၄ခြက္ (=တလီတာ)
ေရ - ၂ခြက္
ထံုးရည္ ၾကည္ - ၂ခြက္
အုန္းသီး - တြဲဖက္စားရန္ 
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာထံုးရည္ၾကည္ျပဳလုပ္ထားပါ။ ထံုးလ႓က္ဇြန္းတဝက္ကိုေရ၂ခြက္ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးအနယ္ထိုင္ထားပါ။အေပၚေရၾကည္၂ခြက္ကိုယူထား ပါ။
(၂)ထန္းလ်က္၃၀၀ဂရမ္(၂၀က်ပ္သား)ခန္ု႔ကိုေရ၄ခြက္ျဖင့့္က်ိဳၿပီးအမႈိက္စစ္ထားပါ။
(၃)ဆန္မႈန္႔နွင့္Tapiocaမႈန္႔ကိုေရာၿပီးေရ၂ခြက္ျဖင့္ေဖ်ာ္ပါ။
(၄)ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားသည့္ထဲသို႔ထန္းလ်က္ရည္ထည္ၿပီးက်ိဳပါ။ အလံုးမ်ားမျဖစ္ေစရန္ပံုမွန္မီးျဖင့္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)ကိိ်ဳေနသည့္ဆန္မႈန္႔စတင္ပ်စ္လာပါကထံုးရည္ၾကည္ထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ႂကြက္ၿမီးတန္းအေနထားထပ္ပိုပ်စ္လာေသာအေနထားတြင္ခ်ၿပီးအေအးခံမည့္ခြက္ထည္းေလာင္းကာအေအးခံၿပီးေအးသြားလ်ွင္လိုအပ္သလိုလီွးျဖတ္ၿပီးအုန္းသီးဆံျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

Sofia Food Paradise

No comments:

Post a Comment