ခါဂ်ာမုန္႔ ♥♥♥
ငယ္ငယ္ကမၾကာမၾကာစားခဲ့ရတဲ့သားေရစာမုန္႔ေလးပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအထားခံတဲ့မုန္႔ေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ေရ - ၁၅၀ ml
ဆီ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း(အတြင္းတြင္လူးရန္)
ဂ်ံဳမုန္႔ - ၂ဇြန္း (အတြင္းတြင္ျဖဴးရန္ )
သၾကား - ၂၀၀ဂရမ္ (သၾကားရည္ဆမ္းရန္)
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာဂ်ံဳကို ဆားထည့္ၿပီးနွယ္ပါ။ေရကို ျဖည္းျဖည္းဆီထည့့္နွယ္ပါ။
(၂)ဂ်ံဳသားေခ်ာမြတ္လာပါက၁၅မိနစ္ခန္႔ဖုံးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
(၃)ဂ်ံဳသားနွပ္ပါက စာပြဲေပၚတြင္ဂ်ံဳျဖဴးၿပီးနွပ္ထားေသာဂ်ံဳလံုးကို လိမ့္တုန္းျဖန္႔ပါ ။မိမိျဖန္႔သည့္အျပားေနထားေပၚမူတည္ၿပီးမုန္႔ အထပ္ အထူအပါးကြာပါမည္။
(၄)ျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔႔ၿပီးပါကဆီနွစ္ဇြန္းကိုျဖန္႔ထားေသာဂ်ံဳအျပားေပၚတြင္ေနရာနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ။လိုအပ္ပါကထပ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္၎ဆီလူးထားေသာအေပၚမွဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးၿပီးနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ။ (၅)မ်က္နွာျပင္တခုလံုးဆီနွင့္ဂ်ံဳလူးမိၿပီဆိုပါကမိမိနင့္နီးရာဘက္အျခမ္းမွစၿပီးက်စ္ေနေအာင္လိပ္ေပးပါ။၎အလိပ္ကိုတစ္လက္မခြဲခန္႔ျဖတ္ၿပီးထားပါ။
(၆)အားလံုးျဖတ္ၿပီးပါကစားပြဲတြင္ဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးကာျဖတ္ထားေသာလိပ္အတိုင္းအရွည္ျဖစ္ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။ေဘးနွစ္ဘက္သည္အထပ္မ်ားျမင္ရေသာဘက္ျဖစ္ရမည္။အလိပ္ကိုကန္႔လန္႔အေနထားျဖင့္ရွည္ေအာင္ျပားရမည္။အဝိုင္းလုပ္လိုပါကအလိပ္ကိုေထာင္ၿပီးဖိခ်ကာအဝိုင္းလုပ္ယူနိုင္သည္။
(၇)ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးၿပီး တခုနွင္တခု မကပ္ေအာင္ထားပါ။ (၈)အားလံုးျဖန္႔ၿပီးပါကအိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူပါကမုန္႔ကိုတခုဆီခ်ေၾကာ္ေပးပါ။
(၉)ခ်ခ်ခ်င္းမုန္႔ကိုေယာက္မျဖင့္လႈပ္ခါေပးၿပီးအထပ္မ်ားကြာေအာင္လႈပ္ေပးပါ။အထပ္မ်ားကြာပါကဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္္ကာအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။ (၁၀)အေရာင္ရၿပီးႁကြပ္လာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၁၁)ၿပီးလ်ွင္သၾကားေရက်ိဳပါ့မယ္။သၾကားကိုအိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီး ေရနွစ္ဇြန္းခန္႔ထည့္ကာသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ ။ (၁၂)သၾကားအားလံုးေပ်ာ္ပါက အေအးခံထားေသာမုန္႔မ်ားအေပၚမွ သၾကားရည္ဆမ္းေပးပါ ။ (၁၃)ၿပီးလွ်င္သၾကားရည္ေျခာက္ေအာင္ေလသလပ္ထားၿပီးေျခာက္ပါကသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ ေလလံုေသာပံုးျဖင့္ထည့့္ၿပီးသိမ္းထားပါကနွစ္ပတ္ခန္႔ထားလို႔ရပါသည္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ေရ - ၁၅၀ ml
ဆီ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း(အတြင္းတြင္လူးရန္)
ဂ်ံဳမုန္႔ - ၂ဇြန္း (အတြင္းတြင္ျဖဴးရန္ )
သၾကား - ၂၀၀ဂရမ္ (သၾကားရည္ဆမ္းရန္)
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာဂ်ံဳကို ဆားထည့္ၿပီးနွယ္ပါ။ေရကို ျဖည္းျဖည္းဆီထည့့္နွယ္ပါ။
(၂)ဂ်ံဳသားေခ်ာမြတ္လာပါက၁၅မိနစ္ခန္႔ဖုံးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
(၃)ဂ်ံဳသားနွပ္ပါက စာပြဲေပၚတြင္ဂ်ံဳျဖဴးၿပီးနွပ္ထားေသာဂ်ံဳလံုးကို လိမ့္တုန္းျဖန္႔ပါ ။မိမိျဖန္႔သည့္အျပားေနထားေပၚမူတည္ၿပီးမုန္႔ အထပ္ အထူအပါးကြာပါမည္။
(၄)ျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔႔ၿပီးပါကဆီနွစ္ဇြန္းကိုျဖန္႔ထားေသာဂ်ံဳအျပားေပၚတြင္ေနရာနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ။လိုအပ္ပါကထပ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္၎ဆီလူးထားေသာအေပၚမွဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးၿပီးနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ။ (၅)မ်က္နွာျပင္တခုလံုးဆီနွင့္ဂ်ံဳလူးမိၿပီဆိုပါကမိမိနင့္နီးရာဘက္အျခမ္းမွစၿပီးက်စ္ေနေအာင္လိပ္ေပးပါ။၎အလိပ္ကိုတစ္လက္မခြဲခန္႔ျဖတ္ၿပီးထားပါ။
(၆)အားလံုးျဖတ္ၿပီးပါကစားပြဲတြင္ဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးကာျဖတ္ထားေသာလိပ္အတိုင္းအရွည္ျဖစ္ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။ေဘးနွစ္ဘက္သည္အထပ္မ်ားျမင္ရေသာဘက္ျဖစ္ရမည္။အလိပ္ကိုကန္႔လန္႔အေနထားျဖင့္ရွည္ေအာင္ျပားရမည္။အဝိုင္းလုပ္လိုပါကအလိပ္ကိုေထာင္ၿပီးဖိခ်ကာအဝိုင္းလုပ္ယူနိုင္သည္။
(၇)ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမုန္႔ျဖဴးၿပီး တခုနွင္တခု မကပ္ေအာင္ထားပါ။ (၈)အားလံုးျဖန္႔ၿပီးပါကအိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူပါကမုန္႔ကိုတခုဆီခ်ေၾကာ္ေပးပါ။
(၉)ခ်ခ်ခ်င္းမုန္႔ကိုေယာက္မျဖင့္လႈပ္ခါေပးၿပီးအထပ္မ်ားကြာေအာင္လႈပ္ေပးပါ။အထပ္မ်ားကြာပါကဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္္ကာအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။ (၁၀)အေရာင္ရၿပီးႁကြပ္လာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၁၁)ၿပီးလ်ွင္သၾကားေရက်ိဳပါ့မယ္။သၾကားကိုအိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီး ေရနွစ္ဇြန္းခန္႔ထည့္ကာသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ ။ (၁၂)သၾကားအားလံုးေပ်ာ္ပါက အေအးခံထားေသာမုန္႔မ်ားအေပၚမွ သၾကားရည္ဆမ္းေပးပါ ။ (၁၃)ၿပီးလွ်င္သၾကားရည္ေျခာက္ေအာင္ေလသလပ္ထားၿပီးေျခာက္ပါကသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ ေလလံုေသာပံုးျဖင့္ထည့့္ၿပီးသိမ္းထားပါကနွစ္ပတ္ခန္႔ထားလို႔ရပါသည္။
Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment