ဝက္ဂုတ္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္
•••••••••••••••••••••••••••••••
ဝက္ဂုတ္သား...............၂၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ..................၁လုံး
ပန္းင႐ုတ္ပြ..................၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး................၁လုံး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.............၃ပင္
ခ်င္းေသးေသး..............၁တက္
တ႐ုတ္မဆလာ............အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ.. .....................၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္.......၂ဇြန္း
အေနာက္ရည္..............အနည္းငယ္
သၾကား......................အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ..................၁လုံး
ပန္းင႐ုတ္ပြ..................၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး................၁လုံး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.............၃ပင္
ခ်င္းေသးေသး..............၁တက္
တ႐ုတ္မဆလာ............အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ.. .....................၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္.......၂ဇြန္း
အေနာက္ရည္..............အနည္းငယ္
သၾကား......................အနည္းငယ္
ဝက္ဂုတ္သားကိုပါးပါးလွီးၿပီးအရသာအနည္းငယ္သြင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ပန္းင႐ုတ္ပြ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိတ္လွီးပါ။
ခ်င္းကိုအမွ်င္ငယ္မ်ားအျဖစ္လွီးပါ။
ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုထည့္ၿပီးေလးသိတ္လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊ပန္းင႐ုတ္ပြတို႔ကိုအနည္းငယ္ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီးစစ္ယူပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲသီးသန္႔ထည့္ေၾကာ္ၿပီးစစ္ယူပါ။
ဆီအနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီးအမွ်င္လွီးထားေသာခ်င္းကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ဝက္ဂုတ္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ခ်က္ခ်င္းဆိုသလိုပါဝင္ေသာအရသာမ်ားကိုအျမန္ျဖည့့္စြက္ပါ။
စစ္ယူထားေသာအသီးအရြက္ေတြထည့္ၿပီး၁လက္မခန္႔လွီးထားေသာၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖဴးထည့္ပါ။
တ႐ုတ္မဆာလာမႈန္႔ေလးျဖဴးၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment