မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday, 23 January 2016

ဝက္ဂုတ္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္


















ဝက္ဂုတ္သားကုန္းေဘာင္ေၾကာ္
•••••••••••••••••••••••••••••••
ဝက္ဂုတ္သား...............၂၀က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ..................၁လုံး
ပန္းင႐ုတ္ပြ..................၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး................၁လုံး
ၾကက္သြန္ၿမိတ္.............၃ပင္
ခ်င္းေသးေသး..............၁တက္
တ႐ုတ္မဆလာ............အနည္းငယ္
ခ႐ုဆီ.. .....................၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္.......၂ဇြန္း
အေနာက္ရည္..............အနည္းငယ္
သၾကား......................အနည္းငယ္

ဝက္ဂုတ္သားကိုပါးပါးလွီးၿပီးအရသာအနည္းငယ္သြင္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ပန္းင႐ုတ္ပြ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေလးစိတ္လွီးပါ။
ခ်င္းကိုအမွ်င္ငယ္မ်ားအျဖစ္လွီးပါ။
ပူေနတဲ့ဒယ္အိုးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုထည့္ၿပီးေလးသိတ္လွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ၊ပန္းင႐ုတ္ပြတို႔ကိုအနည္းငယ္ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီးစစ္ယူပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲသီးသန္႔ထည့္ေၾကာ္ၿပီးစစ္ယူပါ။
ဆီအနည္းငယ္ထပ္ျဖည့္ၿပီးအမွ်င္လွီးထားေသာခ်င္းကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ဝက္ဂုတ္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ခ်က္ခ်င္းဆိုသလိုပါဝင္ေသာအရသာမ်ားကိုအျမန္ျဖည့့္စြက္ပါ။
စစ္ယူထားေသာအသီးအရြက္ေတြထည့္ၿပီး၁လက္မခန္႔လွီးထားေသာၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလးျဖဴးထည့္ပါ။
တ႐ုတ္မဆာလာမႈန္႔ေလးျဖဴးၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

No comments:

Post a Comment