လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းတဲ့ၾကက္သားဖက္ထုပ္ျပဳတ္ေလးလုပ္စားၾကမယ္။
ၾကက္သားဖက္ထုပ္ျပဳတ္
••••••••••••••••••••••••
••••••••••••••••••••••••
ၾကက္သား..............၁၅က်ပ္သား
ဖက္ထုပ္ရြက္...........၂၀ခ်ပ္ခန္႔
ၾကက္႐ိုး..................အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ...................၁လုံး
ေျပာင္း(သို႔)ေကာ္မွဳန္႔...၁ဇြန္း
ဖက္ထုပ္ရြက္...........၂၀ခ်ပ္ခန္႔
ၾကက္႐ိုး..................အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ...................၁လုံး
ေျပာင္း(သို႔)ေကာ္မွဳန္႔...၁ဇြန္း
ပထမဆုံးၾကက္႐ိုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးခ်င္းေသးေသး(၁)တက္ဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီး၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္အတူဟင္းရည္ၾကည္ရေအာင္ျပဳတ္ပါ။
ဟင္းရည္ၾကည္ရဖို႔အျမဳပ္ႏွင့္အညစ္အေၾကးတို႔ကိုခပ္ထုတ္ပစ္ပါ။
ၾကက္သားကိုႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီးအတူေရာေထာင္းထားတဲ့ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္အနည္းငယ္ညႇစ္ထဲ့ပါ။
ၾကက္ဥတစ္လုံးကိုခြဲထည့္ၿပီးဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ေျပာင္း(သို႔)ေကာ္မွဳန္႔အနည္းငယ္တို့နွင့္အတူသမၿပီးေစးေနေအာင္နယ္ပါ။
ဖက္ထုပ္ျပဳတ္ဖို႔ေရေႏြးအနည္းငယ္ကိုဆူပြက္ေအာင္တည္ထားပါ။
ထိုစဥ္အတြင္းဖက္ထုပ္ရြက္ရဲ႕အလည္တည့္တည့္မွာ
အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားကိုဇြန္းဝက္ခန္႔႔ထည့္ပါ။
အရသာနယ္ထားေသာၾကက္သားကိုဇြန္းဝက္ခန္႔႔ထည့္ပါ။
ႀတိဂံပုံေခါက္ခ်လိုက္ပါ။ႀတိဂံပုံရဲ႕ေအာက္ေျခတစ္ဖက္စြန္းကိုၾကက္ဥရည္ေလးသုတ္ေပးပါ။ေနာက္တစ္ဖက္စြန္းစကိုအနည္းငယ္လိမ္ၿပီးၾကက္ဥရည္သုတ္ထားေသာအစြန္းတစ္ဖက္ႏွင့္ထိကပ္ေပးလိုက္ပါ။
ေရေႏြးဆူဆူမွာမိမိႏွစ္သက္ေသာအရြက္တစ္မ်ိဳးႏွင့္အတူဖက္ထုပ္ကိုျပဳတ္ပါ။
အပူေပးထားတဲ့ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကိုျမဳပ္႐ုံေလးေလာင္းထည့္ပါ။
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာင႐ုတ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္၊သံပုရာသီးတစ္စိတ္ညႇစ္ၿပီးင႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးျဖဴးၿပီးသုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment