ဝက္ပင္စိမ္း(ကေဖာင္မူ)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
ဝက္သား...................၂၀က်ပ္သား
င႐ုတ္စိမ္းေတာင့္နီ.....၁၀ေတာင့္ခန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ.............၇တက္
ပဲေတာင့္႐ွည္............၁၀ေတာင့္
ကေဖာင္ပင္စိမ္း........လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔
င႐ုတ္စိမ္းေတာင့္နီ.....၁၀ေတာင့္ခန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ.............၇တက္
ပဲေတာင့္႐ွည္............၁၀ေတာင့္
ကေဖာင္ပင္စိမ္း........လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔
ဝက္သားကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းႏုပ္ႏုပ္စဥ္းၿပီးအရသာနယ္ထားပါ။
င႐ုတ္စိမ္းေတာင့္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းပဲေထာင္းပါ။
ပဲေတာင့္႐ွည္ကိုလက္မဝက္အရြယ္ခပ္ေစာင္း
ေစာင္းလွီးပါ။ကေဖာင္ပင္စိမ္းရြက္ကိုအရြက္ေႁခြထားပါ။
ေစာင္းလွီးပါ။ကေဖာင္ပင္စိမ္းရြက္ကိုအရြက္ေႁခြထားပါ။
ဒယ္အိုးျပားတစ္ခုမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီး
ေထာင္းထားေသာအေရာကိုဆီသတ္ပါ။
ေထာင္းထားေသာအေရာကိုဆီသတ္ပါ။
ႏြမ္းၿပီးရနံ႔ေမႊးလာလွ်င္အရသာနယ္ထားတဲ့ဝက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ငါးငံျပာရည္၊သၾကား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ခ႐ုဆီတို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။
မီးအရိွန္ကိုအနည္းငယ္ျမႇင့္တင္ၿပီးပဲသီးႏွင့္ကေဖာင္
ပင္စိမ္းရြက္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ပင္စိမ္းရြက္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးျဖဴးလိုက္ရင္...ကမၻာေက်ာ္တဲ့
ထိုင္းဟင္းတစ္မယ္ရပါၿပီ။
ထိုင္းဟင္းတစ္မယ္ရပါၿပီ။
ကဲ..တကယ္ပဲလြယ္ပါတယ္ေနာ္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment