မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday, 23 January 2016

ယိုးဒယားအုန္းသီးႏုႏု.ေရခဲမုန္႔လုပ္နည္း























ယိုးဒယားအုန္းသီးႏုႏု.ေရခဲမုန္႔လုပ္နည္း
=========================
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
==========
အုန္းႏို႔......500ml
ႏို႔မႉန္႔.........250gm
သၾကား.....100gm
ေကာ္မႉန္႔.....ထမင္းစားဇြန္း ၁..ဇြန္း
ေက်ာက္ေက်ာ....မႉန္႔.....၁ဇြန္း
အုန္းသီးႏု...၁လံုး
ဆား....လက္ဖက္ဇြန္း...၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
================
အုန္းႏို႔...\ႏို႔မႉန္႔\သၾကား\ဆားတို႔ကို မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးမီးျဖည္းျဖည္းနဲ႔က်ိဳပါ..အုန္းႏို႔ရည္ပြက္ရံုေလး.ဆူလာၿပီးဆိုေက်ာက္ေက်ာမႉန္႔နဲ႔..ေကာ္မႉန္႔ကိုေရအနည္းငယ္ေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ.အရည္ပ်စ္လာၿပီးဆိုမီးပိတ္အေအးခံထားကာဗူးထဲထည့္ၿပီး....ေရခဲေသတၱာရဲ႕ခဲတဲ့အထပ္မွာထၫ့္ၿပီး၃နာရီခန္႔ထားပါ။....
အခ်ိန္ျပည့္ပါက ထုတ္ယူ၍ ေဖ်ာ္ရည္ႀကိတ္စက္ျဖင့္ နည္းနည္းျခင္းဆီ...ထည့္ႀကိတ္ပါ။ႀကိတ္ၿပီးပါက အုန္းသီးႏုႏုမ်ားျခစ္ထၫ့္ကာ.နံ႔ေအာင္ေရာေမႊပါ..အုန္းသီးဖတ္မႀကိဳက္ပါက..ေရာႀကိတ္ႏိုင္ပါတယ္႐ွင့္။...ေရခဲေသတၱာထဲ ၆နာရီခန္႔...ခဲတဲ့ထိထား၍..ေျမပဲေလွာ္နဲ႔ေက်ာက္ဖရံုယို..ထည့္ၿပီး.သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။

Thida lay lay....

No comments:

Post a Comment