မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Thursday, 21 January 2016

ပဲပိုးတီေၾကာ္





















ပဲပိုးတီေၾကာ္ 

heart emoticon
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
******
ပဲပိုးတီ - ၂၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သားသို႔ နွစ္သက္ရာအသား - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တလံုး
ဂ်င္းေသးေသးစိတ္ - တဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တလံုး
ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
နံနံပင္ - ၃ပင္
ငရုပ္သီး -၂ေတာင့္
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ေရွာက္ေကာမႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာၾကက္သားသို႔နွစ္သက္ရာအသားကိုပါးပါးစိတ္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နွယ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားပါ။ငရုပ္သီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီအေျမာင္းစိတ္ထားပါ။နံနံပင္ကိုလက္နွစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ပဲပိုးတီကိုေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ေၾကာ္ပါ။
(၄)ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာပါကအသားထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)အသားအေရာင္ေျပာင္းပါကပဲပိုးတီထည့္ေၾကာ္ပါ။ပဲပိုးတီက်က္မွသာလ်ွင္မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ငရုပ္သီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ထည့္ေၾကာ္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးအရသာျဖည့္စြက္ပါ။
(၆)အေပါ့အငံျမည္းကာနံနံပင္အုပ္ၿပီးတခ်က္နွစ္ခ်က္ေမြကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment