ၾကက္သားခ်ိဳ ခ်ဥ္ေၾကာ္
*******************
*******************
ၾကက္ရင္ပုံသား.......၂၀က်ပ္သား
နာနတ္သီး.............၁စိတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၂လုံး
ၾကက္သြန္နီ...........၁လုံး.
ပန္းင႐ုတ္ပြ............၁လုံး
သခြားသီး...............၁/၂ လုံး
ခ်င္းအမွ်င္..............အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္......၂ ပင္
နာနတ္သီး.............၁စိတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး...........၂လုံး
ၾကက္သြန္နီ...........၁လုံး.
ပန္းင႐ုတ္ပြ............၁လုံး
သခြားသီး...............၁/၂ လုံး
ခ်င္းအမွ်င္..............အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿမိတ္......၂ ပင္
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့ရည္အတြက္
********************
********************
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္အပ်စ္...၃ဇြန္း
နာနတ္ရည္.................... ..၃ဇြန္း
သၾကား............................၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္.............၂ဇြန္း
ဆား.................................အနည္းငယ္
နာနတ္ရည္.................... ..၃ဇြန္း
သၾကား............................၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္.............၂ဇြန္း
ဆား.................................အနည္းငယ္
ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့စ္ရည္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္းအားလုံး
ကိုေရာက်ိဳ ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ကိုေရာက်ိဳ ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ၾကက္သားကိုမထူမပါးအတုံးငယ္ေလးေတြလွီး
ၿပီးအရာသာအနည္းငယ္နယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
ၿပီးအရာသာအနည္းငယ္နယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
အျခားပါဝင္တဲ့အသီးအရြက္ေတြကိုၾကက္သားတုံးအရြယ္ပဲ..လွီးျဖတ္ပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကိုေတာ့..လက္တစ္ဆစ္ခန္႔လွီးပါ။
ပထမဆုံးနယ္ထားေသာၾကက္သားေတြကိုဂ်ဳ ံႏု
မႈန္႔ေလးကပ္ၿပီးအနည္းငယ္ႂကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီး
ဆယ္ယူစစ္ထားပါ။
မႈန္႔ေလးကပ္ၿပီးအနည္းငယ္ႂကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ၿပီး
ဆယ္ယူစစ္ထားပါ။
အျခားအိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးခ်င္းအမွ်င္ေလးေတြကိုေမႊးေအာင္ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္၊သခြားသီး၊ပန္းင႐ုတ္ပြ၊နာနတ္သီး၊ၾကက္သြန္နီေတြထည့္ေၾကာ္ၿပီးအနည္းငယ္
ႏြမ္းလာၿပီဆို..ၾကက္သားေၾကာ္ကိုထည့္ၿပီး
ေဆာ့စ္ရည္ကိုေလာင္းခ်ပါ။
ႏြမ္းလာၿပီဆို..ၾကက္သားေၾကာ္ကိုထည့္ၿပီး
ေဆာ့စ္ရည္ကိုေလာင္းခ်ပါ။
အနည္းငယ္ပ်စ္လိုလွ်င္ေျပာင္းမႈန္႔ေလးအနည္းငယ္ေဖ်ာ္ထည့္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေလး..အုပ္ၿပီး..နမ္းေစ့ေလးျဖဴ း
အလွဆင္ေပးပါ။
အလွဆင္ေပးပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment