မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

ပဲၾကာဇံႏွင့္ေက်ာက္ပြင့္သုပ္



















ပဲၾကာဇံႏွင့္ေက်ာက္ပြင့္သုပ္
*************************
ဒီဟင္းပြဲရဲ႕လွ်ိဳ႕ဝွက္ခ်က္ကင႐ုတ္သီးႏွင့္ႏွမ္းေလွာ္ဆီ
ခ်က္ျဖစ္ပါေၾကာင္း
ပဲၾကာဇံ............၁၀က်ပ္သား
ေက်ာက္ပြင့္.....၁ခု
မုန္လာဥနီ.......၂လုံး
တ႐ုတ္နံနံ.......၂စည္း
င႐ုတ္သီးဆီခ်က္အတြက္
***********************
င႐ုတ္သီးၾကမ္းမႈန္႔.......၂ဇြန္း
ႏွမ္းေလွာ္....................၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္အနည္းငယ္ကိုမီးေအးေအးႏွင့္ေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ပါ။
င႐ုတ္ၾကမ္းမႈန္႔ အျဖစ္ကိုယ္တိုင္ႀကိတ္ၿပီးႏွမ္းေလွာ္
ႏွင့္အတူေရာေမႊထားပါ။
ဆီအနည္းငယ္ကိုအေငြ႔ထြက္သည္အထိအပူေပးၿပီး
င႐ုတ္ၾကမ္းမႈန္႔ေပၚသို႔၁ဇြန္းခ်င္းေလာင္းခ်လိုက္ေမႊေပးလိုက္ျပဳလုပ္ပါ။
ခ်ိဳခ်ဥ္ ေဆာ့စ္ရည္အတြက္
************************
သံပုရာရည္.............၅ဇြန္း
ဗီနီဂါ........................၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ...........၅တက္
နံနံပင္အျမစ္...........အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေဆာ့စ္အႏွစ္..၂ဇြန္း
သၾကား...................၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္.၂ဇြန္း
ဆား........................သင့္႐ုံ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္နံနံပင္အျမစ္ကိုညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ပဲငံျပာရည္ ၊သံပုရာရည္၊သၾကား၊င႐ုတ္ဆီအႏွစ္
ႏွင့္ဆားတို႔ကိုေရာၿပီးဆူပြက္သည္အထိအပူေပးပါ။
ဆူလာၿပီဆိုရင္ေထာင္းထားေသာအေရာကိုထည့္ေမႊ
ၿပီးျပန္ဆူလာလွ်င္အေအးခံထားပါ။
ျပင္ဆင္ပုံ
ေရစိမ္ထားေသာပဲၾကာဇံႏွင့္ေက်ာက္ပြင့္ဖတ္ငယ္ေလးမ်ားကိုေရာၿပီးျပဳတ္ပါ။(အခ်ိန္ၾကာသြားပါကေပ်ာ့ၿပီးစားမေကာင္းတာေၾကာင့္အခ်ိန္မွီျပန္စစ္ဖို႔အထူးဂ႐ုျပဳရပါမည္)
ေရေအးေလာင္း၊အေအးခံ၊ေရစစ္ထားပါ။
မုန္လာဥနီ ကိုအမွွ်င္ငယ္ေလးမ်ားအျဖစ္လွီးပါ။
ျပဳတ္ထားေသာၾကာဇံအေရာ၊မုန္လာဥနီ၊င႐ုတ္သ္ီး
ႏွမ္းဆီ ခ်က္၊ခ်ိဳခ်ဥ္ေဆာ့ရည္ေတြလိုအပ္သလုို
ထည့့္ၿပီးသမသြားေအာင္ခပ္ဖြဖြနယ္ပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာတ႐ုတ္နံနံေလးမ်ားျဖဴးၿပီးသုံး
ေဆာင္ပါ။
ဝန္ခံခ်က္။ပုံတြင္တ႐ုတ္နံနံအလြယ္တကူမရလို႔
ေရခဲေသတၱာထဲကေ႐ွာက္ရြက္ကိုအမွ်င္လွီးအလွဆင္လိုက္ရပါသည္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment