ပုစြန္ပူစပ္ေမႊး
*************
*************
ပုစြန္အေသး.......၂၅က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ... ...၂လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ.....၅တက္
င႐ုတ္ၾကမ္းမႈန္႔...၂ဇြန္း
ဇီယာမႈန္႔............အနည္းငယ္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္..၂ခက္
ၾကက္သြန္နီ... ...၂လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ.....၅တက္
င႐ုတ္ၾကမ္းမႈန္႔...၂ဇြန္း
ဇီယာမႈန္႔............အနည္းငယ္
ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္..၂ခက္
ပုစြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာအခြံခြာ၊ေခါင္းျဖဳတ္ၿပီး
အရသာအနည္းငယ္နယ္ထားပါ။
အရသာအနည္းငယ္နယ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းပါ။
င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ကိုကိုယ္တိုင္ေထာင္းပါ။
ပထမဆုံးဆီပူပူမွာအရြက္ေႁခြထားတဲ့ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကိုအႂကြပ္ေၾကာ္ၿပီးစစ္ယူထားပါ။
ထိုဆီထဲမွာပဲေထာင္းထားတဲ့ၾကက္သြန္အေရာကိုေျခာက္ေနသည္အထိဆီသတ္ပါ။
ေရႊအိုေရာင္နီးပါးဆီသတ္ၿပီးၿပီဆိုမွအရသာနယ္ထားတဲ့ပုစြန္ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေျခာက္သြားၿပီဆိုမွဇီယာမႈန္႔ႏွင့္င႐ုတ္ၾကမ္းဖတ္ကို
ေရာေမႊၿပီးေၾကာ္ပါ။
ေရာေမႊၿပီးေၾကာ္ပါ။
ေနာက္ဆုံးအႂကြပ္ေၾကာ္ထားတဲ့ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ေလးေရာထည့္ေမႊလိုက္႐ုံပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment