မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

႐ွမ္းဟင္းထုပ္






















႐ွမ္းဟင္းထုပ္ 

႐ွမ္းအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ဟင္းထုပ္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္တာေတြ႔ရပါတယ္။အခ်ိဳ႕ကၾကက္သြန္မိတ္တမ်ိဳးသာအသံုးျပဳၿပီးအခ်ိဳ႕ကမုန္လာထုပ္၊ငွက္ေပ်ာဖူး၊ၾကက္သြန္ဖူး၊ၾကက္သြန္နီတို႔ကိုအသံုးျပဳၾကပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္ဟင္းထုပ္ျဖစ္ပါတယ္။အသားျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကမိမိႏွစ္သက္ရာအသားငါးတို႔ျဖင့္ထည့္သြင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သြန္မိတ္ - တဆယ္သား
ဆန္မႈန္႔ - တဆယ္သား
ေကာ္မႈန္႔ သို႔ ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃ ဇြန္း စားပြဲတင္္ဇြန္း
ဆီ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆား - လိုသေလာက္
ၷနႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေရ - အနည္းငယ္
ငါးဟင္းထုပ္ျပဳလုပ္ပါက ငါးအသားျပားထြင္ၿပီးသား - လိုသေလာက္
ငွက္ေပ်ာဖက္ ထုပ္ရန္
တြဲဖက္စားသံုးရန္
**********
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ဂ်ဴးျမစ္
ငရုပ္သီးေၾကာ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာၾကက္သြန္မိတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလက္တဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီး ေရကိုျဖည္းျဖည္း ဆီထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၃)ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုမီးကင္ၿပီးသန္႔ရွင္းကာကေတာ့ပံုလုပ္ၿပီးစပ္ ထားေသာမႈန္႔နွစ္ကိုထည့္ပါ ။ ငါးထည့္လိုကထည့္ၿပီးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးေပါင္းခံအိုးတြင္ထည့္ၿပီးမီးျပင္းျပင္းျဖင့္နာရီဝက္ခန္႔ေပါင္းၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ဂ်ဴးျမစ္၊ငရုပ္သီးေၾကာ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment