ၾကက္အသားလႊာအႂကြပ္ေၾကာ္
***************************
***************************
ၾကက္ရင္ပုံသားအသားလႊာ......၃၀က်ပ္သား
ၾကက္ဥ.................................၁လုံး
ဂ်ံဳ ႏုမွဳန္႔..................................၂ဇြန္း
ပ်ားရည္.. ...........................၁ဇြန္း
မွဳန္႔ႂကြပ္မွဳန္႔............................အနည္းငယ္
ဆား+င႐ုတ္ေကာင္း...............လိုအပ္သလို
ၾကက္ဥ.................................၁လုံး
ဂ်ံဳ ႏုမွဳန္႔..................................၂ဇြန္း
ပ်ားရည္.. ...........................၁ဇြန္း
မွဳန္႔ႂကြပ္မွဳန္႔............................အနည္းငယ္
ဆား+င႐ုတ္ေကာင္း...............လိုအပ္သလို
ၾကက္အသားလႊာကို..အေနေတာ္အခ်ပ္လႊာအျဖစ္ရေအာင္ပါးပါးလွီးပါ။
ဆား၊င႐ုတ္ေကာင္း၊ ပ်ားရည္ တို႔ျဖင့္အရသာသြင္း
ပါ။
ပါ။
အရသာနယ္ထားေသာအသားလႊာကို..ဂ်ံဳ ႏုမႈန္႔
ထဲလူးကပ္ပါ။
ထဲလူးကပ္ပါ။
ဂ်ံဳ ႏုမႈန္႔ကပ္ၿပီး..ေခါက္ထားေသာၾကက္ဥထဲႏွစ္
ခပ္ဖြဖြႏွစ္ပါ။
ခပ္ဖြဖြႏွစ္ပါ။
ထိုမွတဖန္..မွဳန္႔ႂကြပ္မွဳန္႔ ထဲလူးကပ္ၿပီးဆီပူပူမွာ
ေရႊအိုေရာင္ ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆီစစ္ပါ။
ေရႊအိုေရာင္ ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဆီစစ္ပါ။
မိမိႏွစ္သက္ရာ..ေဆာ့စ္ရည္ေလးျဖင့္တြဲဖက္သုံး
ေဆာင္ပါ။
ေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment