ဘဲဥႏွင့္ဆူးပုတ္ရြက္ေၾကာ္
••••••••••••••••••••••••••
••••••••••••••••••••••••••
ဘဲဥ........................၅လုံး
ၾကက္သြန္နီ.. ............၁လုံး
ဆူးပုတ္....................၃စည္း
ဂ်ဳံႏုမႈန္႔.....................၁ဇြန္း
ဆား+င႐ုတ္ေကာင္း.....အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ.. ............၁လုံး
ဆူးပုတ္....................၃စည္း
ဂ်ဳံႏုမႈန္႔.....................၁ဇြန္း
ဆား+င႐ုတ္ေကာင္း.....အနည္းငယ္
ဆူးပုတ္ရြက္ကိုအပင္လိုက္ေရေဆးၿပီးစစ္ပါ။ေရေျခာက္သြားရင္ႏုတဲ့အပိုင္းေလးေတြေရြးၿပီးေႁခြပါ။
ၾကက္သြန္နီႏွင့္ေႁခြထားတဲ့ဆူးပုတ္ရြက္ကိုႏုပ္ႏုပ္ေလးလွီးပါ။
ဇလုံတစ္ခုအတြင္းမွာဘဲဥကိုခြဲထည့္ၿပီး.ဆား၊င႐ုတ္ေကာင္း၊ဟင္းခတ္မႈန္႔အနည္းငယ္တို႔ႏွင့္အတူအႏွံ႔ေအာင္ေခါက္ပါ။
ဘဲဥေခါက္ေနစဥ္ဂ်ဳံနမႈန္႔ေလးကိုအနည္းငယ္စီထည့္ၿပီးေပ်ာ္ဝင္သည္အထိေမႊေခါက္ပါ။
(နာနာေခါက္တယ္ဆိုေပမယ့္ဘဲဥကိုအရည္ပုံစံျဖစ္သြားတဲ့အထိမေခါက္သင့္ပါဘူး)
(နာနာေခါက္တယ္ဆိုေပမယ့္ဘဲဥကိုအရည္ပုံစံျဖစ္သြားတဲ့အထိမေခါက္သင့္ပါဘူး)
ထိုစဥ္အတြင္းေဇာက္ပါတဲ့ဒယ္အိုးထဲမွာဆီ၁လီတာရဲ႕ေလးပုံတစ္ပုံခန္႔ကိုအပူေပးပါ။
ဘဲဥအႏွစ္ရည္ႏွင့္ဆူးပုတ္၊ၾကက္သြန္အေရာကိုသမသြားေအာင္ေမႊေပးၿပီး ဆီပူပူမွာထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေၾကာ္ေနစဥ္မွာတေျပးညီအက်က္ညီေအာင္ဘဲဥရည္ကိုျဖန္႔ေပးရမွာျဖစ္သလိုမီးရိွန္ကိုလဲလိုသလိုခ်ိန္ညႇိေပးရပါမယ္။
မ်က္ႏွာျပင္ႏွစ္ဖက္လုံးအေရာင္တူအက်က္ညီၿပီဆိုရင္
ဇကာထဲထည့္ၿပီးဆီျပန္စစ္ပါ။လိုအပ္လွ်င္မီးဖိုေခ်ာင္သုံးတစ္႐ွဳးစကၠဴစနဲ႔စုပ္ေပးပါ။
ဇကာထဲထည့္ၿပီးဆီျပန္စစ္ပါ။လိုအပ္လွ်င္မီးဖိုေခ်ာင္သုံးတစ္႐ွဳးစကၠဴစနဲ႔စုပ္ေပးပါ။
စဥ္းနီးျပားေပၚတင္ၿပီးစတုဂံပုံအတုံးငယ္ေလးမ်ားအျဖစ္ပိုင္းျဖတ္ၿပီးမွတည္ခင္းသုံးေဆာင္ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment