ငါးရံ႕ကြင္းႏွင့္ေရက်ိဳငါးပိခ်က္
•••••••••••••••••••••••••••••
•••••••••••••••••••••••••••••
ငါးရံအေကာင္ႀကီး......၁ပိုင္း
ငါးပိရည္က်ိဳ.............၅က်ပ္သားခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. ..........၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ.. .........၅တက္
င႐ုတ္သီးစိမ္း...........၇ေတာင့္ခန္႔
င႐ုတ္ေလွာ္မႈန္႔.........အနည္းငယ္
ငါးပိရည္က်ိဳ.............၅က်ပ္သားခန္႔
ၾကက္သြန္နီ.. ..........၁လုံး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး............၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ.. .........၅တက္
င႐ုတ္သီးစိမ္း...........၇ေတာင့္ခန္႔
င႐ုတ္ေလွာ္မႈန္႔.........အနည္းငယ္
ငါးရံကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအကြင္းလိုက္လွီးပါ။ဆား၊အရသာမႈန္႔၊နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖင့္အရသာနယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
ငါးပိရည္ ကိုနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယိႏွင့္အတူက်ေနေအာင္က်ိဳၿပီးဇကာႏွင့္စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုမီးဖုတ္ၿပီးသီးသန့္စီခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေထာင္းထားပါ။
င႐ုတ္သီးစိမ္း ၊ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေမႊးေအာင္ေလွာ္ၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းပါ။
ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားေသာင႐ုတ္သီးအေရာကိုဦးစြာဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစဥ္းထားတဲ့ၾကက္သြန္နီကိုပထမထည့္ပါ။ၿပီးမွခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။
အႏွစ္က်လာလွ်င္င႐ုတ္ေလွာ္မႈန္႔ထည့္ေမႊၿပီးခ်က္ခ်င္းဆိုသခိုအရသာနယ္ထားတဲ့ငါးရံ႕ကြင္းေတြထည့္ကာ
ေျဖးညင္းစြာေမႊေပးပါ။
ေျဖးညင္းစြာေမႊေပးပါ။
ငါးအသားေတြအနည္းငယ္တင္းလာၿပီဆိုမွစစ္ထားတဲ့
ငါးပိရည္ေတြေလာင္းထည့္ၿပီးဟင္းခတ္မႈန္႔ေလးအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ပါ။
ငါးပိရည္ေတြေလာင္းထည့္ၿပီးဟင္းခတ္မႈန္႔ေလးအနည္းငယ္ျဖည့္စြက္ပါ။
ငါးပိရည္အရသာကငါးအသားထဲစိမ့္ဝင္သြားသည္အထိခ်က္ေပးၿပီးရင္ေတာ့..မိမိႏွစ္သက္ရာခ်ဥ္ဖတ္၊
အရြက္ျပဳတ္တို႔စရာမ်ားနဲ႔တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။
အရြက္ျပဳတ္တို႔စရာမ်ားနဲ႔တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။
ကြၽန္ေတာ္တို႔ကအစပ္ႀကိဳက္သူမို႔င႐ုတ္သီးစိမ္းအျပင္
ကုလားေအာ္သီး(အာဝါးသီး)နဲ႔တြဲသုံးထားတာေၾကာင့္ပိုစပ္သလို..ပိုၿပီးေတာ့လဲေမႊးပါတယ္။
ကုလားေအာ္သီး(အာဝါးသီး)နဲ႔တြဲသုံးထားတာေၾကာင့္ပိုစပ္သလို..ပိုၿပီးေတာ့လဲေမႊးပါတယ္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment