မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

႐ွမ္းဟင္းထုပ္






















႐ွမ္းဟင္းထုပ္ 

႐ွမ္းအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ဟင္းထုပ္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္တာေတြ႔ရပါတယ္။အခ်ိဳ႕ကၾကက္သြန္မိတ္တမ်ိဳးသာအသံုးျပဳၿပီးအခ်ိဳ႕ကမုန္လာထုပ္၊ငွက္ေပ်ာဖူး၊ၾကက္သြန္ဖူး၊ၾကက္သြန္နီတို႔ကိုအသံုးျပဳၾကပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္ဟင္းထုပ္ျဖစ္ပါတယ္။အသားျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကမိမိႏွစ္သက္ရာအသားငါးတို႔ျဖင့္ထည့္သြင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သြန္မိတ္ - တဆယ္သား
ဆန္မႈန္႔ - တဆယ္သား
ေကာ္မႈန္႔ သို႔ ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃ ဇြန္း စားပြဲတင္္ဇြန္း
ဆီ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆား - လိုသေလာက္
ၷနႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေရ - အနည္းငယ္
ငါးဟင္းထုပ္ျပဳလုပ္ပါက ငါးအသားျပားထြင္ၿပီးသား - လိုသေလာက္
ငွက္ေပ်ာဖက္ ထုပ္ရန္
တြဲဖက္စားသံုးရန္
**********
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ဂ်ဴးျမစ္
ငရုပ္သီးေၾကာ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာၾကက္သြန္မိတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလက္တဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီး ေရကိုျဖည္းျဖည္း ဆီထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၃)ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုမီးကင္ၿပီးသန္႔ရွင္းကာကေတာ့ပံုလုပ္ၿပီးစပ္ ထားေသာမႈန္႔နွစ္ကိုထည့္ပါ ။ ငါးထည့္လိုကထည့္ၿပီးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးေပါင္းခံအိုးတြင္ထည့္ၿပီးမီးျပင္းျပင္းျဖင့္နာရီဝက္ခန္႔ေပါင္းၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ဂ်ဴးျမစ္၊ငရုပ္သီးေၾကာ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

ငါးဆမူစာFish Lumpia






















ငါးဆမူစာFish Lumpia


လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ငါးအသား - ၃၀၀ ဂရမ္
လီမြန္ - တစ္လံုး
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
parsley -အနည္းငယ္ (နံနံပင္ အစားထိုးနိုင္သည္)
ၾကက္သြန္နီ - တလံုး
ငရုပ္ပြ - တျခမ္း
မုန္လာဥနီ - ေသးေသးစိတ္ ၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္ေျမာင္း
ပင္စိမ္း႐ြက္ - နွစ္ခက္
ရွီတာခီ - ၂ပြင့္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆီ - ၁ဇြန္း ; ေၾကာ္ရန္ဆီ
ေကာ္ျပန္ဖတ္ - တစ္ထုပ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဦးစြာအရိုးမပါေသာငါးအသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးလီမြန္အခြံျခစ္ထည့္ပါ။ငရုပ္ေကာင္းနွင့္ parsley ထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ငါးအသားကိုက်က္ေအာင္ေပါင္းေပးပါ။ေရနည္းနည္းျဖင့္ျပဳတ္၍လည္းရသည္။အေအးခံထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ငရုပ္ခ်ိဳ၊ပင္စိမ္း႐ြက္၊မုန္လာဥနီ၊မွို တို႔ကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးဆီသပ္ေၾကာ္ပါ။
(၄)အေအးခံထားေသာငါးနွင့္ဆီသပ္ထားသည္တို႔က္ုိေရာၿပီးေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၅)အရသာဆား၊ငရုပ္ေကာင္း၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖည့္စြက္ပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာၾကက္ဥအစိမ္းတလံုးကိုေဖာက္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၇)ေကာ္ျပန္ဖတ္ခင္းၿပီးနွစ္သက္ရာပံုစံ၊အ႐ြယ္အစားထုပ္ၿပီးဆီ ပူပူ တြင္ေ႐ႊဝါေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးမိမိနွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise