မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Wednesday 20 January 2016

ဆယ္မိုင္ဆႏြင္းမကင္း ♡Semiya Cake
















ဆယ္မိုင္ဆႏြင္းမကင္း ♡Semiya Cake

ဆယ္မိုင္လို႔လူသိမ်ားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးကိုအိႏၵိယပါကစၥတန္နီေပါဘဂၤလားေဒ့ခ်္သီရိလကၤာေတြမွာတာ့ေမြးေန႔ပြဲမဂၤလာပြဲေတြမွာ႐ိုးရာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။မအီမစိမ့္ဘဲအေမြးနံ႔ေလ်ာ့ၿပီးဆႏြင္းမကင္းပံုစံျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာလည္းႏွစ္သက္လို႔ျမန္မာျပည္ျပန္ရင္ေတာ့အျမဲဝယ္စားျဖစ္ခဲ့တယ္။အခုဆိုဖီယာျပဳလုပ္ထားတဲ့လုပ္နည္းအခ်ိဳးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဆယ္မိုင္ေျခာက္ - ၄၀၀ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၅၀ဂရမ္
ဆီ - ၁၀၀ဂရမ္
ေရ - တစ္လီတာ
အုန္းႏို႔ - ၅၀၀ml
ႏို့္ဆီ - တစ္ဘူး
သၾကား - ၁၀၀ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
ကရေဝးရြက္ - ၂ရြက္
သီဟိုဠ္သို႔မဟုတ္Almond flake -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)အိုးထဲတြင္ေထာပတ္ႏွင့္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါကရေဝးရြက္ႏွင့္ဖာလာေစ့ထည့္ပါ။ဆယ္မိုင္ေျခာက္ကိုခ်ိဳးၿပီးထည့္ကာအနံေမြးၿပီးနီညိဳေရာင္သမ္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
(၂)နီေရာင္သမ္းၿပီးေမြးလာပါကေရအုန္းႏို႔သၾကားႏို႔ဆီတို႔ကိုထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။အိုးမကပ္ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။သီဟိုဠ္ေစ့ေျခာက္သစ္သီးေျခာက္ထည့္ပါ။
(၃)ဆယ္မိုင္ေျခာက္အမ်ွင္အႀကီးအေသးေပၚမူတည္ၿပီးေရထပ္လိုက္ရန္လိုအပ္ပါကထပ္ထည့္ေပးၿပီးဆယ္မိုင္ေပ်ာ့လာၿပီးနပ္သည္ထိတည္ေပးပါ။
(၄)ဆယ္မိုင္ႏွပ္ပါကဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ကာအနည္းငယ္ဖိေပးပါ။ကရေဝးရြက္ႏွင့္ဖာလာေစ့ကိုဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၅)အေပၚမီးကင္လိုပါကအပူခ်ိန္၂၂၀ျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန့္ကင္ႏိုင္ၿပီးမကင္ဘဲလည္းအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 


ဗန္းေမာ္မ်ွစ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ>>ငါးေခါက္ဆြဲ

















ဗန္းေမာ္မ်ွစ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ>>ငါးေခါက္ဆြဲ ♡


မ်ွစ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲငါးေခါက္ဆြဲကိုဆိုဖီယာလည္းမစားဖူးလို႔ေမးလာတဲ့ညီမေတြကိုျပန္တင္မေပးႏိုင္ခဲ့သလိုနီးစပ္ရာကိုေမးေပမဲ့အတိအက်လည္းမသိရေတာ့လုပ္မစားျဖစ္ခဲ့ပါဘူး။ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္ကအစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္ကအစ္မတင္ထားေတာ့မွခ်က္နည္းေလးေသခ်ာသိခဲ့ရပါတယ္။ကိုယ္တိုင္လည္းအရမ္းသိခ်င္စားဖူးခ်င္ေနေတာ့ခ်က္စားၾကည့္ၿပီးပို႔စ္တင္ဖို႔ခြင့္ေတာင္းခဲ့ပါတယ္ျပန္လည္မ်ွေဝခြင့္ေပးတဲ့အတြက္ေက်းဇူးပါမေခ်ာေရ 
ဗန္းေမာ္ငါးေခါက္ဆြဲအတြက္အဓိကငါးႏွင့့္မ်ွစ္ခ်ဥ္လိုအပ္ပါတယ္။တာပိန္ျမစ္နဲ႔ဧရာဝတီျမစ္ေဘးမွာတည္႐ွိတဲ့ဗန္းေမာ္ၿမိဳ႕ေလးကငါးေပါမ်ားတဲ့အတြက္ငါးနဲ႔ခ်က္တဲ့ေခါက္ဆြဲေလးဟာအရသာထူးၿပီးနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ာတဲ့ေဒသစာလို႔ဆိုပါတယ္။အလွမ္းေဝးလို႔မေရာက္ႏိုင္တဲ့ေဒသစာအရသာသစ္ေလးကိုိမိတ္ေဆြေတြလည္းျမည္းစမ္းခြင့့္ရဖို႔ခ်က္နည္းကိုတဆင့္ျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေရစိမ္/ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ
ပဲရြက္
ငါးဆီခ်က္
မ်ွစ္ခ်ဥ္သုပ္
အေရာင္တင္ဆီခ်က္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
င႐ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔
နံနံပင္/ၾကက္သြန္မိတ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာပထမငါးဆီသပ္ျပဳလုပ္ရန္ငါးၾကင္းငါးျမင္းႏွစ္သက္ရာငါးကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။အခုေတာ့အသင့္႐ွိေနတဲ့ငါးခူကိုသံုးထားပါတယ္။
(၂)ငါးခူကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴစပါးလင္တေခ်ာင္းကိုထုထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။ႏူးပါကအ႐ိုးမ်ားထြင္ထားပါ။ငါးျပဳတ္ရည္ကိုင႐ုပ္ေကာင္းဆားခပ္ၿပီးဟင္းခ်ိဳျပဳလုပ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္ကိုပါးပါးစိတ္ပါ။ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ၾကက္သြန္နီကိုေရာေထာင္းသို႔ႀကိတ္ထားပါ။
(၄)ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးေထာင္းထားသည္ကိုဆီသပ္ပါအေရာင္တင္နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။အ႐ိုးထြင္ၿပီးသားငါးကိုထည့္ပါ။ဟင္းခပ္မႈန္႔ငံျပာရည္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တခုျဖင့္ထည့့္ထားပါ။
(၅)မ်ွစ္ခ်ဥ္ကိုဆားႏွင့္နႏြင္းထည့္ၿပီးေရႏွစ္ေရခမ္းေလာက္ျပဳတ္ထားၿပီးဆားဟင္းခပ္မႈန္႔နံနံပင္င႐ုပ္သီးစိမ္းျဖင့္သုပ္ထားပါ။
(၆)ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္အေရာင္တင္ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
(၇)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဆန္စီးသို႔မဟုတ္ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါပဲရြက္ကိုလည္းေဖ်ာထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္အေရာင္တင္ဆီခ်က္ငါးဆီသပ္မ်ွစ္သုပ္ၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔တို႔ကိုထည့့္ၿပီးအသုပ္ျဖစ္ေစအရည္နဲ႔ျဖစ္ေစႏွစ္သက္သလိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise


မုန္႔သိုင္းျခံဳ


















မုန္႔သိုင္းျခံဳ 

မေန႔ကမႏၱေလးကငယ္သူငယ္ခ်င္းေလးကပြဲေစ်းသြားမယ္ဘာစားခ်င္လည္းဆိုေတာ့စားခ်င္တဲ့ပြဲေစ်းတန္းကမုန္႔ေတြတန္းစီရြတ္ျပလိုက္တယ္။ခဏေနေတာ့သူငယ္ခ်င္းပြဲေစ်းကမုန္႔ေတြဓာတ္ပံု႐ိုက္ပို႔လာပါေရာ။ျမင္သာျမင္မၾကင္ရေပါ့ ဒါနဲ႔ဒီေန႔ေတာ့လုပ္စားမယ္ဆိုၿပီးလုပ္ျဖစ္သြားတဲ့ျမန္မာမုန္႔သိုင္းျခံဳေလးပါ။
ဒီမုန္႔ေလးမွာဆိုဖီယာအတြက္အမွတ္တရေတြ႐ွိခဲ့တယ္။မီးဖိုထဲစဝင္ခါစသံုးတန္းအရြယ္ထဲကျမန္မာမုန္႔လုပ္နည္းစာအုပ္ေဘးခ်လို႔မုန္႔လုပ္တမ္းကစားလို႔ေကာင္းခဲ့တဲ့မုန္႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။စၿပီးမုန့္ေတြစမ္းလုပ္ခဲ့တဲ့အခ်ိန္မွာဒီမုန္႔ေခါက္တာေလးကိုသေဘာက်ေနခဲ့တာေပါ့။လြယ္လည္းလြယ္ေတာ့ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္ခဲ့တယ္။လုပ္ရင္းကစားလို႔ကုန္တဲ့မုန္႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။မီးဖိုထဲဝင္မုန္႔လုပ္တမ္းေဆာ့ခ်င္သူမ်ားအဖို႔ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့မုန္႔သိုင္းျခံဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ 
ပါဝင္ပစၥည္း(၁၀ခု)
*********
ဂ်ံဳ - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
ေရ သို႔ ႏြားႏို႔ - ၂၅၀ ml
ဆား - အနည္းငယ္
အုန္းသီးသၾကား
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔ၾကက္ဥဆားထည့္ၿပီးေမြေပးပါေရသို႔မဟုတ္ႏြားႏို႔ကိုျဖည္းျဖည္းဆီေရာၿပီးဂ်ံဳအလံုးေလးမ်ားမက်န္ေအာင္ေမြေပးပါ။ေရနဲ႔ဘဲလုပ္လည္းရပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ပိုစိမ့္ေအာင္ႏြားႏို႔တဝက္ေရာထည့့္ထားပါတယ္။
(၂)မုန္႔ႏွစ္မပ်စ္မက်ဲအေနအထားရပါကမုန္႔လုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
အစာသြပ္ရန္အုန္းသီးႏွင့္သၾကားကိုေရာၿပီးအပူေပးပါ။သၾကားေရေပ်ာ္ကာအနည္းငယ္ေျခာက္ပါကအသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။
(၃)အိုးမကပ္ေသာဒယ္ကိုအပူေပးျပီးဆီအနည္းငယ္လူးေပးပါ။
အိုးထဲသို႔မုန္႔ႏွစ္ရည္တဇြန္းကိုေလာင္းထည့္ပါ။အိုးအႏွ့ံမုန္႔ႏွစ္ရည္ျပန္႔ေအာင္လွည့္ေပးပါ။အထူအပါးညီေအာင္ျပဳလုပ္ေပးပါ။ထူလ်ွင္ေခါက္ရခက္သည္။
(၄)အိုးထဲမွမုန္႔ႏွစ္စေျခာက္သည္ႏွင့့္အလယ္တြင္အုန္းသီးထည့္ေပးၿပီးပံုစံျဖင့္ေခါက္ေပးကာအေရာင္ရရံုေဂၚျပားျဖင့္တဖက္လွန္ေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
**အိမ္မွာလုပ္စားရင္အဆင္ေျပသလိုေခါက္ႏိုင္ပါတယ္။


Sofia Food Paradise

ၾကက္ေပါင္း ♡ Cold Chicken with Spicy Sichuan Sauce



















ၾကက္ေပါင္း ♡ Cold Chicken with Spicy Sichuan Sauce 


ၾကက္ေပါင္းကိုအထိမ္းအမွတ္မိတ္ဆံုစားဝိုင္းႀကီးေတြမွာအေကာင္လိုက္တည္ခင္းတတ္ၾကသလိုဒင္းမ္ဆမ္းေတြမွာလည္းပြဲေသးအေနနဲ႔တည္ခင္းေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ဒီၾကက္ေပါင္းေလးျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ခ်ိန္မွာဆိုဖီယာ့အဖြားကိုအမွတ္ရလြမ္းမိပါ တယ္။ငယ္ငယ္ကနယ္ၿမိဳ႕ေတြမွာအခုလိုုၾကက္သားေတြကိုသန္႔႐ွင္းၿပီးအဆင္သင့္ေတြမရွိေသးေတာ့အိမ္မွာဧည့္ဖိတ္႐ွိရင္ၾကက္ေပါင္းတပြဲအျမဲပါေတာ့ၾကက္အေမြးႏုတ္တာကစလုပ္ရတာေပါ့ ။အိမ္မွာအဖြားတို႔ရဲ႕ၾကက္ကိုင္နည္းေျပာျပခ်င္တာပါ။
အေမြးႏုတ္ဖို့ေရေႏြးေဖ်ာတာကစလုပ္ခိုင္းတယ္။အေမြးမႏုတ္ခင္ကိုဗိုက္ခြဲအူထုတ္သန္႔႐ွင္းၿပီးရင္ဗိုက္ကိုအပ္နဲ႔ျပန္ခ်ဳပ္(ေရညစ္ပတ္ေတြဗိုက္ထဲမဝင္ေအာင္)ျပီးမွေရေႏြးေဖ်ာအေမြးႏုတ္တယ္ၿပီးရင္ၾကက္တေကာင္လံုးကိုေရေႏြးနဲ႔ဂ်ီးခြၽတ္ျဖဴေဖြးေနေအာင္ျခစ္ေပးေရခ်ိဳးေပးရတယ္။ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့အဲ့လိုလုပ္ရတာအၾကာႀကီးပ်င္းေတာ့အဖြားကဆူတယ္မိန္းခေလးမို႔မလုပ္တတ္လို႔မရဘူးဆိုေတာ့အဖြားကိုျပန္ေျပာခဲ့တာေလးအမွတ္ရမိတယ္။အဖြားရယ္အခုေခတ္ေလၿမိဳ႕ေပၚမွာၾကက္ေတြအေကာင္လိုက္အေမြးႏုတ္သန္႔႐ွင္းၿပီးသားကိုယ္တိုင္ႏုတ္စရာမလိုဘူးလို႔အကြန္႔တက္ခဲ့တာေပါ့ grin emoticon grin emoticon
ဘာဘဲေျပာေျပာဒီလိုအခ်ိန္မွာၾကက္အေကာင္လိုက္ခ်ေပးလည္းလုပ္တတ္ကိုင္တတ္သြားခဲ့တာအဖြားေက်းဇူးေတြေၾကာင့္ပါ smile emoticonၾကက္ေပါင္းျပဳလုပ္ရန္ၾကက္ကိုအေကာင္လိုက္ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။ေမြးျမဴေရးၾကက္သို႔မဟုတ္CPအဆင္ေျပရာသံုးႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္တေကာင္ - တကီလိုခြဲခန္႔
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဂ်င္း - တတက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ -တဥ
ေရွာက္ေကာ - ၃လံုး
ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္း
********************
ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ၾကက္သြန္မိတ္အရင္း
ႏွမ္းဆီေမြး
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ဟြားေက်ာက္ဆီ(‪#‎sichuanpepper‬ )
ႏွမ္းေလွာ္
အခ်ဥ္ရည္
သၾကား
င႐ုပ္သီးဆီခ်က္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေရစစ္ထားေသာၾကက္ကိုဆားျဖင့္တေကာင္လံုးအႏွံ႔လူးၿပီးနယ္ထားကာဆားဝင္ေအာင္တနာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။ဂ်င္းအတက္လိုက္ထုၿပီးထည့္ပါ။ေ႐ွာက္ေကာကိုလည္းထုထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၂)ေမြးျမဴေရးၾကက္သံုးပါကၾကက္ႏွင့္ေရတခါထဲထည့္ၿပီးျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္ၾကက္တေကာင္လံုးျမဳတ္သည္ထိေရထည့္ပါ။
ေရဆူသည့္အခ်ိန္မွမိနစ္၂၀ျပဳတ္ပါ။
CPၾကက္ကိုသံုးပါကေရဆူပြက္မွသာၾကက္သားကိုခ်ၿပီးဆယ္မိနစ္ျပဳတ္ပါ။အခ်ိန္ျပည့္ပါကမီးပိတ္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးမိနစ္၃၀ထားပါ။
(၃)မိနစ္၃၀ျပည့္ပါကဇလံုႀကီးႀကီးတခုတြင္ေရခဲေရထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားသည့္ၾကက္ကိုစိမ္ေပးပါ။အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။မိနစ္၃၀ခန္႔လံုးဝေအးသြားလ်ွင္ဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
❀❀ေရခဲေရစိမ္ျခင္းျဖင့္ၾကက္၏အေရျပားမ်ားကိုက်ံဳသြားေစၿပီးအထဲမွၾကက္သား၏အာဟာရမ်ားကိုမထြက္သြားေစရန္ထိန္းထားေပးသျဖင့္ၾကက္ေပါင္းစားတဲ့အခ်ိန္မွာထူးျခားတဲ့အသားရဲ႕ႏူးည့ံခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာကိုသိသာစြာခံစားရမွာျဖစ္ပါတယ္။
(၄)ေရစစ္ၿပီးသားၾကက္ေပါင္းကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀❀ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးခ်ိဳခ်ဥ္စပ္လိုသလိုျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
❀❀❀ ၾကက္ေပါင္းကိုအပူတည္ခင္းလိုပါ ကပံုစံမပ်က္လွီးျဖတ္ၿပီးမွသာအပူေပးၿပီးတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။


Sofia Food Paradise & Dim Sum>> (點心)>> Snacks.

ကီးမားပလာတာ ♡ Keema Paratha
















ကီးမားပလာတာ ♡ Keema Paratha


အိႏၵိယအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ကီးမားပလာတာကိုျမန္မာႏိုင္ငံမွာလည္းေနရာအေတာ္မ်ားမ်ားမွာရ႐ွိႏိုင္ၿပီးျမန္မာမ်ားႏွင့္လည္းမစိမ္းလွတဲ့အစားအစာလည္းျဖစ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔မလြယ္သူမ်ားမိမိအိမ္သားမ်ားအတြက္ကိုယ္တိုင္ဖန္တီးလို႔တည္ခင္းလိုသူမ်ားဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ဂ်ံဳနယ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္း (၆ခုစာ)
***************
ဂ်ံဳမႈန္႔ (All Purpose Flour ) - ၂၅၀ဂရမ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ေထာပတ္ /ဆီ -၃ဇြန္း
ႏြားႏို႔/ေရ - ၁၅၀ ml
ဆီ -ေၾကာ္ရန္ႏွင့္လက္ကိုင္ရန္
ကီးမားအစာသြပ္ရန္
**************
ဆိတ္သား/အမဲသား/ၾကက္သား - ၁၅၀ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ၃လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ- တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
အသားမဆလာ/ ဇီယာ -ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
တြဲဖက္စားရန္
**********
ၾကက္သြန္နီ
ေဂၚဖီ
သံပုရာသီး
ပူစီနံ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳဆားသၾကားေထာပတ္သို႔မဟုတ္ဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ႏြားႏို႔သို႔မဟုတ္ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္ ၿပီးေမြပါ။လံုးလာပါကလက္ျဖင့္ေခ်ာေမြ႔လာသည္ထိနယ္ေပးၿပီးဆီလူးကာဖံုးအုပ္ထားၿပီးႏွစ္နာရီခန္႔ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၂)ဂ်ံဳႏွပ္ထားစဥ္အစာသြပ္ရန္အတြက္ျပင္ဆင္ပါ။ၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္ထားပါ။အသားႏုတ္ႏုတ္စင္းထားၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ဆီသပ္ပါအေရာင္တင္မဆလာထည့္ပါ။ၾကက္သြန္အေရာင္ေျပာင္းပါကႏွပ္ထားသည့္အသားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။င႐ုတ္သီီးစိမ္းေသးေသးစိတ္ၿပီးအသားအနည္းငယ္ေျခာက္လာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္ေျခာက္ပံုခြဲၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၄)ဂ်ံဳသားႏွပ္ပါက၆လံုးအညီအမ်ွလံုးထားၿပီးၾကက္ဥကိုလည္းအသင့္ေခါက္ထားပါ။
(၅)ဂ်ံဳလံုးကိုယူၿပီးဆီလူးကာလက္ျဖင့္ျပန္ေအာင္ျဖန္႔ေပးၿပီးပါးေအာင္႐ိုက္တတ္လ်ွင္႐ိုက္ပါ။မ႐ိုက္တတ္လ်ွင္လက္ျဖင့္ဖိဆြဲေပးပါ။
(၆)လိုအပ္ေသာအျပန္႔အေနရပါကအသားေၾကာ္ထားသည္ကိုၾကက္ဥေခါက္ထားသည္ႏွင့္ေရာၿပီးအလယ္တြင္ထည့္ပါ။လိုအပ္ေသာအျပန္႔အေနထားထိျဖန္႔ေပးပါ။လးဘက္အနားမ်ားဆြဲယူၿပီးေလးေထာင့္က်က်ေခါက္ပါ။
(၇)ဒယ္ျပားကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာအစာထည့္ထားေသာကီးမားကိုအသာမယူၿပီးေခါက္ထားသည့္ထူသည့့္ဘက္ကိုေအာက္ဖက္ထားၿပီးအရင္ေၾကာ္ေပးပါ။
(၈)အေရာင္ရပါကတဖက္သို႔လွန္ေပးၿပီးအတြင္းမွအစာမ်ားမာခဲခဲျဖစ္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္မ်ားေရႊေရာင္သမ္းပါကဆယ္ယူဆီစစ္ကာၾကက္သြန္ခ်ဥ္ေဂၚဖီခ်ဥ္သံပုရာသီးပူစီနံတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းနိဳင္ပါၿပီ။
**လိုအပ္သလိုဆြဲျဖန္႔ႏိုင္ရန္ဂ်ံဳသားႏွပ္အိေနရန္အေရးႀကီးပါတယ္။
**အစာထည့္ေခါက္ၿပီးေၾကာ္ရန္မယူစဥ္မေပါက္ေအာင္အထူးဂ႐ုျပဳပါ။


Sofia Food Paradise   

Tuesday 19 January 2016

ဘဲသားမဆလာဟင္း ♡ Duck Masala




















ဘဲသားမဆလာဟင္း ♡ Duck Masala 


ေထာပတ္ထမင္းအုန္းထမင္းနဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့အရသာထူးတဲ့ဘဲသားမဆလာဟင္းခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဘဲသား - တစ္ကီလို
ဂ်ံဳ မႈန္႔ - ၃ဇြန္း (နယ္ေဆးရန္)
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးေျခာက္အပြ - ၁၅ေတာင့္
နႏြင္း- အနည္းငယ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
အသားမဆလာ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၅၀ ဂရမ္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ေခ်ာင္း
ကရေဝးရြက္ - ၃ရြက္
ေလးညင္း - ၃ပြင့္
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
နာနတ္ပြင့္ -၂ပြင့္
ဆီသပ္ရြက္ - တစ္ခက္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္
အုန္းႏို႔ - အနည္းငယ္ (ထည့္လိုက)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဘဲကိုေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါဂ်ံဳသံုးဇြန္းထည့့္ၿပီးနာနာနယ္ကာ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ထားပါ။ၿပီးလ်င္ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီကိုေထာင္းထားပါ။င႐ုပ္သီးေျခာက္ကိုေရစိမ္အေစ့ထုတ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးကရေဝးသစ္ဂ်ပိုးဆီသပ္ရြက္ဖာလာနာနတ္ပြင့့္ေလးညင္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
နႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္သြန္ႀကိတ္ထားသည္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)ၾကက္သြန္အေရာင္ရပါကင႐ုပ္သီးေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ဆီသပ္နံံ့ေမြးၿပီးအေရာင္တက္လာပါကႏွပ္ထားသည့္ဘဲကိုထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။အသားမဆလာထည့္ပါ။
(၇)ဘဲသားမွထြက္လာေသာလံုးရည္မ်ားကုန္သည္ထိအိုးမကပ္ေအာင္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၈)လံုးရည္ကုန္ပါကအသားအႏုအရင့္အေနအထားကိုၾကည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ေပးကာဆီျပန္အသားႏူးသည္ထိအဖံုးအုပ္ကာတနာရီခန္႔တည္ေပးပါ။
(၉)ဘဲသားႏူးၿပီးဆီျပန္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာအုန္းႏို႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီးထမင္းျဖဴ ေထာပတ္ထမင္းအုန္းထမင္းတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

ေထာပတ္ထၼင္းနဲ႔ဘဲသားမဆလာဟင္း ♡Butter Rice with Duck Curry

















ေထာပတ္ထၼင္းနဲ႔ဘဲသားမဆလာဟင္း ♡Butter Rice with Duck Curry


ေထာပတ္ထမင္းခ်က္နည္းကမခက္သလိုတေယာက္နဲ႔တေယာက္ခ်က္နည္းလည္းသိပ္မကြာလွဘူးထင္ပါတယ္။ေမးလာတဲ့ညီမအစ္မေတြဖို႔ဆိုဖီယာခ်က္တဲ့နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ေထာပတ္ထမင္းနဲ႔အတြဲလိုက္ဖက္ေသာဟင္းမ်ားကေတာ့ၾကက္သားဟင္းဘဲသားဟင္းဆီျပန္ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ႏွင့္အခ်ဥ္သုပ္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္(Basmati Rice)- ႏို႔ဆီဘူးေလးလံုး
ေထာပတ္(Ghee) - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္းခြဲ စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္းခြဲ
ေရ - ၈ဘူး (Basmati rice အတြက္သာ)
စပ်စ္ေျခာက္သီဟိုဠ္ေစ့ -တစ္ပန္းကန္
ပဲစိမ္းလံုး -တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
(၁)ဦးစြာဆန္ေဆးၿပီးအိုးထဲသို႔ဆားသၾကားေထာပတ္ထည့္ၿပီးလိုအပ္ေသာေရပမာဏထည့္ပါ(ခၽက္ေနကၽဆန္အတြက္ေရကိုပံုမွန္အတိုင္းထည့္ပါ။)
အထက္ေအာက္သမေအာင္ေမြကာခလုတ္ႏွိပ္ၿပီးခ်က္ပါ။
(၂)တည္ထားၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔တြင္တစ္ႀကိမ္ေမြေပးပါ။
(၃)ထမင္းအိုးပြက္ၿပီးလ်ွင္တစ္ႀကိမ္ထပ္ေမြေပးကာေရခမ္းခါနီးတြင္အေပၚမွသီဟိုဠ္ေစ့စပ်စ္ေျခာက္ပဲစိမ္းထည့္ကာထမင္းအိုးႏွပ္သည္ထိတည္ထားပါ။
(၄)ထမင္းနွပ္ပါကၾကက္သားဟင္းသို႔မဟုတ္ဘဲသားဟင္းဘာလေခ်ာင္အခ်ဥ္သုပ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ဘဲဟင္းခ်က္ရန္ ပါဝင္ပစၥည္း
*******************
ဘဲ - တစ္ကီလို
ဂ်ံဳ မႈန္႔ - ၃ဇြန္း (နယ္ေဆးရန္)
ၾကက္သြန္နီ - ၂၀၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးေျခာက္အပြ - ၁၅ေတာင့္
နႏြင္း- အနည္းငယ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
အသားမဆလာ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၅၀ ဂရမ္
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၂ေခ်ာင္း
ကရေဝးရြက္ - ၃ရြက္
ေလးညင္း - ၃ပြင့္
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
နာနတ္ပြင့္ -၂ပြင့္
ဆီသပ္ရြက္ - တစ္ခက္ ပ်ဥ္ေတာ္သိမ္းရြက္
အုန္းႏို႔ - အနည္းငယ္ (ထည့္လိုက)
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ဘဲကိုေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါဂ်ံဳသံုးဇြန္းထည့့္ၿပီးနာနာနယ္ကာ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ထားပါ။ၿပီးလ်င္ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီကိုေထာင္းထားပါ။င႐ုပ္သီးေျခာက္ကိုေရစိမ္အေစ့ထုတ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးကရေဝးသစ္ဂ်ပိုးဆီသပ္ရြက္ဖာလာနာနတ္ပြင့့္ေလးညင္းတို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
နႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္သြန္ႀကိတ္ထားသည္ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)ၾကက္သြန္အေရာင္ရပါကင႐ုပ္သီးေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ဆီသပ္နံံ့ေမြးၿပီးအေရာင္တက္လာပါကႏွပ္ထားသည့္ဘဲကိုထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။အသားမဆလာထည့္ပါ။
(၇)ဘဲသားမွထြက္လာေသာလံုးရည္မ်ားကုန္သည္ထိအိုးမကပ္ေအာင္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၈)လံုးရည္ကုန္ပါကအသားအႏုအရင့္အေနအထားကိုၾကည့္ၿပီးေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ေပးကာဆီျပန္အသားႏူးသည္လံုးရည္ကုန္ပါကအသားအႏုအရင့္ပးပါ။
(၉)ဘဲသားႏူးၿပီးဆီျပန္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာအုန္းႏို႔အနည္းငယ္ထည့္ျပီးထမင္းျဖဴ ေထာပတ္ထမင္းအုန္းထမင္းတို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise 

ပလာတာ>>ထပ္တရာ ♡ Paratha



















ပလာတာ>>ထပ္တရာ ♡ Paratha


ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေသာ္လည္းဆီသန့္သန္႔ျဖင့္မိမိအိမ္သားမ်ားအတြက္ကိုယ္တိုင္ဖန္တီးလို႔တည္ခင္းလိုေသာအိမ္႐ွင္မမ်ားဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ဂ်ံဳနယ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္း (၆ခုစာ)
***************
ဂ်ံဳမႈန္႔ (All Purpose Flour ) - ၂၅၀ဂရမ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ေထာပတ္ /ဆီ -၃ဇြန္း
ႏြားႏို႔/ေရ - ၁၅၀ ml
ဆီ -ေၾကာ္ရန္ႏွင့္လက္ကိုင္ရန္
တြဲဖက္စားရန္
**********
ပဲဟင္း
အသားဟင္း
သၾကား
လၻက္ရည္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳဆားသၾကားေထာပတ္သို႔မဟုတ္ဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ႏြားႏို႔သို႔မဟုတ္ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္ ၿပီးေမြပါ။လံုးလာပါကလက္ျဖင့္ေခ်ာေမြ႔လာသည္ထိနယ္ေပးၿပီးဆီလူးကာဖံုးအုပ္ထားၿပီးႏွစ္နာရီခန္႔ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၂)ဂ်ံဳသားႏွပ္ပါက၆လံုးအညီအမ်ွလံုးထားပါ။
(၅)ဂ်ံဳတလံုးကိုယူၿပီးဆီလူးကာလက္ျဖင့္ျပန္ေအာင္ျဖန္႔ေပးၿပီးပါးေအာင္႐ိုက္တတ္လ်ွင္႐ိုက္ပါ။မ႐ိုက္တတ္လ်ွင္လက္ျဖင့္ဖိဆြဲေပးပါ။
(၃)လိုအပ္ေသာအျပန္႔အေနအထားရပါဆီအနည္းငယ္လူးကာအလယ္မွေဘးတဖက္ကိုခြဲၿပီးအနားစကိုကိုင္၍လိပ္ၿပီးေခြေပးပါ။လိပ္ခ်ိန္တြင္အတြင္းသို့ေလဝင္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးလိပ္ပါ။
❀❀❀ ပလာတာလို႔တခ်ိဳ႕ေဒသအေခၚ မွာမလိပ္ဘဲျပန္႔ေအာင္ျဖန့္႔ၿပီးေလးေထာင့္ေခါက္၍တန္းေၾကာ္ပါတယ္။ၾကက္ဥထည့့္လ်ွင္ၾကက္ဥပလာတာငွက္ေပ်ာပလာတာကီးမားပလာတာစသျဖင့္ေခၚၾကပါတယ္။
(၄)ထပ္တရာအားလံုးလိပ္ၿပီးပါကဆယ္မိနစ္ခန္႔ျပန္ႏွပ္ထားေပးပါ။သို႔မဟုတ္ပါကလိုသလိုျဖန္႔မရဘဲျပန္က်ံဳသြားပါတယ္။
(၅)လိပ္ထားေသာထပ္တရာအေခြေလးမ်ားႏွပ္ပါကတလိပ္ဆီကိုယူၿပီးလက္ျဖင့့္ဖိၿပီးျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။
ဒယ္ျပားကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာျဖန္႔ထားေသာထပ္တရာကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)အေရာင္ရပါကတဖက္သို႔လွန္ေပးၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ႂကြပ္လာပါဆယ္ယူအေအးခံကာထပ္တရာ၏ေဘးဘက္မွေန၍အတြင္းဖက္သို႔လက္ျဖင့္႐ိုက္ေပးျခင္းျဖင့္မြေနေသာထပ္တရာကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ၿပီးႏွစ္သက္ရာပဲဟင္းအသားဟင္းသၾကားလၻက္ရည္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းန္ိုင္ပါၿပီ။
**လိုအပ္သလိုဆြဲျဖန္႔ႏိုင္ရန္ဂ်ံဳသားႏွပ္အိေနရန္အေရးႀကီးပါတယ္။


Sofia Food Paradise  

ယိုးဒယားေက်ာက္ပြင့္သုပ္















ယိုးဒယားေက်ာက္ပြင့္သုပ္ ♡


ေက်ာက္ပြင့္ကိုပံုစံမ်ိဳးစံုလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကယိုးဒယားပံုစံသုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အစာေျပအျဖစ္စားႏိုင္သလိုဟင္းတခြက္အေနနဲ႔လည္းတည္ခင္းႏိူင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေက်ာက္ပြင့္ - တစ္ပြင့္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး- တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
တရုပ္နံနံ - နွစ္ပင္
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း ႀကီးႀကီး
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - 1Tbsp
သံပုရာရည္ - 1Tbsp
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - 1tsp
(သို႔)ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား
ႏွစ္သက္ရာပင္လယ္စာလည္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာေက်ာက္ပြင့္ကို ေရစိမ္ထားပါ။ (၂)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွၾကက္သြန္နီပါးပါးလီွး၊ၾကက္သြန္မိတ္၊တရုပ္နံနံကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ငရုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းလီွးျဖတ္ထားျပီးအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၃)လက္ကိုင္အိုးတခုျဖင့္္ေရဆူတည္ပါ။ေရဆူပါကေက်ာက္ပြင့္ကို၂မိနစ္ခန့္ထည့္ျပဳတ္ပါ။ျပီးလ်ွင္အိုးကိုေစာင္းၿပီးေရမ်ားကိုသြန္လိုက္ပါ။ ပင္လယ္စာထည့္လိုပါကေက်ာက္ပြင့္ႏွင့္အတူေရာျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္ (၄)ျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားသည္တို႔ကိုအိုးထည္းထည့္ၿပီးငံျပာရည္အခ်ိဳမႈန္႔႔သၾကားသံပရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ရပါကပန္းကန္တြင္ပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အေရာင္အနည္းငယ္လိုခ်င္ပါက ခ်ီလီေဆာ့ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
❀❀
အသုပ္မ်ားသုပ္လ်ွင္သံပုရာရည္ကိုေနာက္ဆံုးမွထည့္ရန္။



Sofia Food Paradise