Wednesday, 20 January 2016
မုန္႔သိုင္းျခံဳ
မုန္႔သိုင္းျခံဳ
မေန႔ကမႏၱေလးကငယ္သူငယ္ခ်င္းေလးကပြဲေစ်းသြားမယ္ဘာစားခ်င္လည္းဆိုေတာ့စားခ်င္တဲ့ပြဲေစ်းတန္းကမုန္႔ေတြတန္းစီရြတ္ျပလိုက္တယ္။ခဏေနေတာ့သူငယ္ခ်င္းပြဲေစ်းကမုန္႔ေတြဓာတ္ပံု႐ိုက္ပို႔လာပါေရာ။ျမင္သာျမင္မၾကင္ရေပါ့ ☺ဒါနဲ႔ဒီေန႔ေတာ့လုပ္စားမယ္ဆိုၿပီးလုပ္ျဖစ္သြားတဲ့ျမန္မာမုန္႔သိုင္းျခံဳေလးပါ။
ဒီမုန္႔ေလးမွာဆိုဖီယာအတြက္အမွတ္တရေတြ႐ွိခဲ့တယ္။မီးဖိုထဲစဝင္ခါစသံုးတန္းအရြယ္ထဲကျမန္မာမုန္႔လုပ္နည္းစာအုပ္ေဘးခ်လို႔မုန္႔လုပ္တမ္းကစားလို႔ေကာင္းခဲ့တဲ့မုန္႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။စၿပီးမုန့္ေတြစမ္းလုပ္ခဲ့တဲ့အခ်ိန္မွာဒီမုန္႔ေခါက္တာေလးကိုသေဘာက်ေနခဲ့တာေပါ့။လြယ္လည္းလြယ္ေတာ့ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္ခဲ့တယ္။လုပ္ရင္းကစားလို႔ကုန္တဲ့မုန္႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။မီးဖိုထဲဝင္မုန္႔လုပ္တမ္းေဆာ့ခ်င္သူမ်ားအဖို႔ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့မုန္႔သိုင္းျခံဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ ☺
ပါဝင္ပစၥည္း(၁၀ခု)
*********
ဂ်ံဳ - ၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
ေရ သို႔ ႏြားႏို႔ - ၂၅၀ ml
ဆား - အနည္းငယ္
အုန္းသီးသၾကား
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔ၾကက္ဥဆားထည့္ၿပီးေမြေပးပါေရသို႔မဟုတ္ႏြားႏို႔ကိုျဖည္းျဖည္းဆီေရာၿပီးဂ်ံဳအလံုးေလးမ်ားမက်န္ေအာင္ေမြေပးပါ။ေရနဲ႔ဘဲလုပ္လည္းရပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ပိုစိမ့္ေအာင္ႏြားႏို႔တဝက္ေရာထည့့္ထားပါတယ္။
(၂)မုန္႔ႏွစ္မပ်စ္မက်ဲအေနအထားရပါကမုန္႔လုပ္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
အစာသြပ္ရန္အုန္းသီးႏွင့္သၾကားကိုေရာၿပီးအပူေပးပါ။သၾကားေရေပ်ာ္ကာအနည္းငယ္ေျခာက္ပါကအသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။
(၃)အိုးမကပ္ေသာဒယ္ကိုအပူေပးျပီးဆီအနည္းငယ္လူးေပးပါ။
အိုးထဲသို႔မုန္႔ႏွစ္ရည္တဇြန္းကိုေလာင္းထည့္ပါ။အိုးအႏွ့ံမုန္႔ႏွစ္ရည္ျပန္႔ေအာင္လွည့္ေပးပါ။အထူအပါးညီေအာင္ျပဳလုပ္ေပးပါ။ထူလ်ွင္ေခါက္ရခက္သည္။
(၄)အိုးထဲမွမုန္႔ႏွစ္စေျခာက္သည္ႏွင့့္အလယ္တြင္အုန္းသီးထည့္ေပးၿပီးပံုစံျဖင့္ေခါက္ေပးကာအေရာင္ရရံုေဂၚျပားျဖင့္တဖက္လွန္ေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
**အိမ္မွာလုပ္စားရင္အဆင္ေျပသလိုေခါက္ႏိုင္ပါတယ္။
Sofia Food Paradise
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment