မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Monday 9 May 2016

ငါးစင္းေကာ ခ်ဥ္စပ္သုပ္


















ငါးစင္းေကာ ခ်ဥ္စပ္သုပ္

**... ငါးစင္းေကာ ခ်ဥ္စပ္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ငါး၏အရိုးမပါေသာ အပိုင္း – 200 g (၁၃ က်ပ္သား) (ငါးသေလာက္၊
ငါးခူ နွင့္ ငါးရံ႕ ကိုသံုးႏိူင္လွ်င္ မာဆတ္ဆတ္ေလးျဖစ္ၿပီး
ပိုစားေကာင္းပါတယ္။)
2. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
(ငါးအသားအားလံုး ျမွဳပ္ေနဖို.လိုပါတယ္။)
3. microwave ထဲ စကၠန္႕(၂၀) ခန္႕ထည့္ထားေသာ (သို႕) ဖုတ္ထားေသာ
စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ေမာက္ေမာက္
4. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္
5. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၄ တက္
6. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
7. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
8. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ၾကက္သြန္နီ – ၁ လံုး
9. ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ – အရြက္ ၂၀ ခန္႕
ငါး၏အရိုးမပါေသာ အပိုင္းကို ေအာက္ပါပံုအတိုင္း အေတာ္ေလးပါးၿပီး၊ အေရခြံမပါေအာင္ လွီးေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ အသားမ်ားအားလံုး ျမွဳပ္ေအာင္ သံပုရာရည္ညစ္ကာ အနည္းငယ္ခပ္ဖြဖြနယ္၍ အသားမ်ားက်က္သြားေအာင္ ၁ နာရီခြဲခန္႔ စိမ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ ဖုတ္ထားေသာ ငပိကို ေရာေထာင္းထားပါ။
အသားမ်ား က်က္သြားလွ်င္ (ျဖဴလာလွွ်င္)က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးထည့္ ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ၿပီးသုပ္ေပးပါ။
(မသုပ္ခင္ ငါးကိုစိမ္ထားသည့္ သံပုရာရည္ (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း)ခန္. ကို ခပ္ထုတ္ထားၿပီး လိုအပ္မွ ျပန္ထည့္သုပ္ေပးပါ။)
ဝက္သားပုန္းရည္ၾကီး၊ ေျပာင္းဖူးအဆိမ့္ေၾကာ္တို႕နွင့္ တြဲဖက္ကာ ထားဝယ္ငါးစင္းေကာ ခ်ဥ္စပ္သုပ္ေလးကို အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။

Chaw Su's Food Friends & သုပ္စားၾကမယ္ 


No comments:

Post a Comment