မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Monday 9 May 2016

ေမာ္လျမိဳင္ေက်ာက္ပြင့္ နွင့္ ပုဇြန္ နွမ္းဆီသုပ္


















ေမာ္လျမိဳင္ေက်ာက္ပြင့္ နွင့္ ပုဇြန္ နွမ္းဆီသုပ္

ေက်ာက္ပြင့္ရဲ့ အေတာ္ေလးျပင္းတဲ့ အနံ.ေလးဟာ ေရွာက္ရြက္၊ နွမ္းဆီတို႔နဲ႔ ေတြ႔တဲ့အခ်ိန္မွာ အရမ္းစားခ်င္စဖြယ္အနံ႔ေလးေျပာင္းသြားတာ မို႔ ေရွာက္ရြက္ နဲ. နွမ္းဆီကို မျဖစ္မေန ထည့္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။
***... ေမာ္လျမိဳင္ေက်ာက္ပြင့္ နွင့္ ပုဇြန္ နွမ္းဆီသုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ….
1. ေမာ္လျမိဳင္ေက်ာက္ပြင့္ေျခာက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္.
2. လက္ညွိဳးအရြယ္ ပုဇြန္ – ၁၃ ေကာင္
3. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါးလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအလံုးၾကီး – တစ္ျခမ္း
4. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1/2 cup (125 ml)
5. ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ – 1/2 cup (125 ml)
6. ပါးပါးလွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္.
7. ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
8. အရသာမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
10. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
11. နွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
အမွဳိက္ နွင့္ သဲမ်ားမပါေစရန္ ေက်ာက္ပြင့္မ်ားကို ၃ ခါ ေရေဆးၿပီး ၂ နာရီခန္႔ ေရစိမ္ထားပါ။ (ေရစိမ္ၿပီးေနာက္ ေနာက္ထပ္ ၃ ခါခန္႔ ေရျပန္ေဆးကာ၊ ေရကို ေျပာင္စစ္ေအာင္ ညစ္ထားပါ။)
ပုဇြန္မ်ားက်က္သြားေအာင္ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲျဖန္႔ကာ အဖံုး ဖံုးၿပီး microwave ထဲ ၃ မိနစ္ခန္႔ ထည့္ပါ။ (တစ္မိနစ္ခြဲခန္႔ၾကာလွ်င္ ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ေပးပါ။)
microwave မသံုးလွ်င္ ဒယ္အိုးထဲ ထည့္ကာ အိုးပူတိုက္ၿပီး က်က္ေအာင္လုပ္ေပးပါ။ (အရသာေပါ့သြားတတ္၍ ေရထဲထည့္မျပဳတ္ပါနွင့္။)
ပုဇြန္မ်ားက်က္လွ်င္ နွစ္ျခမ္းကြဲေအာင္ လွီးထားပါ။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ သုပ္ၿပီးေနာက္ ေမႊးပ်ံ႕ကာ စားေကာင္းလွေသာခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ က်ဳိးက်ဳိးၾကြပ္ၾကြပ္ ေမာ္လျမိဳင္ေက်ာက္ပြင့္ နွင့္ ပုဇြန္ နွမ္းဆီသုပ္ေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။

Chaw Su's Food Friends & သုပ္စားၾကမယ္ 


No comments:

Post a Comment