စီခြၽမ္ဝက္နားရြက္သုပ္
••••••••••••••••••••••
••••••••••••••••••••••
ဝက္နားရြက္..........၁ခု
ခ်င္းေသးေသး.......၁တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ.........၃တက္
သံပုရာသီး............၁လုံး
နံနံပင္.. ..............အနည္းငယ္။
စီခြၽမ္င႐ုတ္ႏွစ္........၁ဇြန္း
ခ်င္းေသးေသး.......၁တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ.........၃တက္
သံပုရာသီး............၁လုံး
နံနံပင္.. ..............အနည္းငယ္။
စီခြၽမ္င႐ုတ္ႏွစ္........၁ဇြန္း
စီခြၽမ္င႐ုတ္ႏွစ္ဆိုတာ..တ႐ုတ္ျပည္ကတင္သြင္းတဲ့ဆီတုိဟူး၊မိႈေၾကာ္စတာေတြကိုပုလင္းနဲ႔စည္သြပ္ထားတဲ့ပုံစံေလးေတြပါ။အဖုံးအနီ၊တံဆိပ္ပတ္အနီေရာင္မွာမ်က္မွန္နဲ႔လူတစ္ဦးပုံပါတတ္တဲ့တံဆိပ္မ်ိဳးပါ။
တျခားအရသာေကာင္းမယ့္စီခြၽမ္င႐ုတ္အႏွစ္မ်ားလဲသုံးႏိူင္ပါတယ္။
တျခားအရသာေကာင္းမယ့္စီခြၽမ္င႐ုတ္အႏွစ္မ်ားလဲသုံးႏိူင္ပါတယ္။
စီခြၽမ္င႐ုတ္သီးအႏွစ္ဟာတျခားဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြႏွင့္အတူေရာၿပီးဆီသတ္ထားတာေၾကာင့္ထမင္းျဖဴနဲ႔ဒီတိုင္းနယ္စားလဲအရသာရိွလွပါ
တယ္။
တယ္။
ဝက္နားရြက္ကိုေရေဆးၿပီးအရသာနယ္ကာ..ခ်င္းတစ္တက္ေလာက္ဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
အရမ္းႏွဳးေအာင္ျပဳတ္ဖို႔မလိုအပ္ပဲခပ္ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးျဖစ္ေနဖို႔သတိထားၿပီးျပဳတ္ပါ။
ခ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာၿပီးညႇက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးေရေလးအနည္းငယ္ႏွင့္ေဖ်ာ္ထားေပးပါ။
ဝက္နားရြက္ႏွဳးတဲ့အခါပါးပါးေလးလွီးပါ။
စီခြၽမ္င႐ုတ္အႏွစ္၊သၾကား၊ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔သံပုရာရည္ေလးညႇစ္ၿပီးခ်င္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴေရာေထာင္းထားေသာအရည္ေလးဆမ္းကာခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ။ႏွမ္းေလွာ္ႏွင့္နံနံပင္ေလးအလွဆင္လိုက္ရင္လြယ္ကူ႐ိုး႐ွင္းၿပီးေမႊးရနံ႔သင္းပ်ံ့တဲ့စီခြၽမ္ဝက္နားရြက္သုပ္ေလးအဆင္သင့္ျဖစ္ျပန္ပါၿပီ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment