မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Wednesday 20 January 2016

ယိုးဒယားပႀဲကာဇံသုပ္























ယိုးဒယားပႀဲကာဇံသုပ္ 

ယိုးဒယားအစားအစာထဲကနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့အသုပ္ေလးျဖစ္ပါတယ္ဆိုင္ႀကီးအေတာ္မ်ားမ်ားတြင္ရ႐ွိႏိုင္ၿပီးအစာေျပအျဖစ္လည္းသီးသန့္စားၾကသလိုဟင္းအျဖစ္လည္းစားေလ့႐ွိပါတယ္ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္အရသာစြဲမက္ဖြယ္ယိုးဒယားပဲၾကာဇံသုုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပဲၾကာဇံ - လက္တဆုပ္ (တပြဲစာ)
ၾကက္သား - ၅၀ ဂရမ္ (စင္းထား)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး- တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - နွစ္ပင္
တရုပ္နံနံ - နွစ္ပင္
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း ႀကီးႀကီး
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကားအေရာ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
(သို႔)ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာပဲၾကာဇံ အေျခာက္ကိုေရစိမ္ထားပါ။ (၂)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမွၾကက္သားကိုစင္းထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးလီွး၊ၾကက္သြန္မိတ္၊တရုပ္နံနံကိုလက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။ငရုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴႏုတ္ႏုတ္စိပ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းလီွးျဖတ္ထားပါ။ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးၾကက္သားမွအပပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၃)လက္ကိုင္အိုးတခုျဖင့္္ေရဆူတည္ပါ။ေရဆူပါကၾကာဇံနွင့္ၾကက္သားကိုထည့္ျပဳတ္ပါ။
(၄)ၾကာဇံေပ်ာ့ပါကအိုးကိုေစာင္းၿပီးေရမ်ားကိုသြန္လိုက္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္ျပင္ဆင္လွီးျဖတ္ထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊အခ်ိဳမႈန္႔႔သၾကား၊သံပရာရည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။အရသာခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ရပါကပန္းကန္တြင္ပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။အေရာင္အနည္းငယ္လိုခ်င္ပါက ခ်ီလီေဆာ့ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
မွတ္ခ်က္ ။ အသုပ္မ်ားသုပ္လ်ွင္သံပုရာရည္ကိုေနာက္ဆံုးမွထည့္ရန္။

Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment