မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Wednesday 20 January 2016

မာလာဟင္းအႏွစ္
















မာလာဟင္းအႏွစ္

ဟင္းအႏွစ္သီးသန္႔ခ်က္ထားၿပီးလြယ္ကူျမန္ဆန္စြာခ်က္စားႏိုင္ဖို႔နဲ႔အခ်ိဳ႕လြယ္ကူစြာမရႏိုင္ေသာသူမ်ားကိုယ္တိုင္သန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္စြာခ်က္စားနိုင္ဖို႔မာလာဟင္းအႏွစ္ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (ငါးပြဲစာ)
********
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး အေနေတာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္ဥ
င႐ုပ္သီးအေလွာ္မုန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟြားေက်ာက္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
‪#‎Sichuanpepper‬
ေ႐ွာက္ေကာမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
‪#‎Blackcardamom‬
ႏွမ္းေထာင္း - ၃ဇြန္း
င႐ုပ္ခ်ဥ္(ခ်ဥ္စပ္င႐ုပ္) - သံုးဇြန္း
ပဲငပိအစပ္ - ၅ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း
ဆီ - ၅က်ပ္သား
ုျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)အိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလာပါကၾကက္သြန္နီေၾကာ္ပါ။အေရာင္အနည္းငယ္ရပါကၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၃)ၾကက္သြန္မ်ားေရႊဝါေရာင္သမ္းပါကႏွမ္းေထာင္း၊ဟြားေက်ာက္၊ေ႐ွာက္ေကာ၊င႐ုပ္သီးမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ပါ။မီးေလ်ာ့ထားပါ။
(၄)ဆီသပ္န႔ံေမြးလာပါကခ်ဥ္စပ္င႐ုပ္ႏွင့့္ပဲငပိဟင္းခပ္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးအနည္းငယ္ေျခာက္ေအာင္ခ်က္ေပးပါ။ေအးသြားပါကပုလင္းသန္႔သန႔္တြင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားပါ။
***မာလာဟင္းခ်က္ေသာအခါတပြဲစာကိုႏွစ္ဇြန္းသို႔မဟုတ္လိုအပ္သလိုထည့့္ၿပီးခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။


Sofia Food Paradise  

1 comment: