ရွမ္းေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲ
ရွမ္းေခါက္ဆြဲကိုရွမ္းျပည္ဘက္မွာေတာ့ေကာ္ရည္နဲ႔စားေလ့မရွိၾကဘူး ။ မႏၲေလး၊ ရန္ကုန္ဘက္မွာေတာ့ေကာ္ရည္နဲ ႔စားေလ့ ရွိၾကပါတယ္။
ရွမ္းေကာ္ရည္ ေခါက္ဆြဲအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********************************
ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ - တစ္ထုပ္ (၇ပြဲစာျပင္နိုင္ပါတယ္)
ၾကက္သားျပဳတ္ သို႔ ေပါင္းထား - တစိတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တဇြန္း စားပြဲဇြန္း
နွမ္း +(ဟြားေက်ာက္ )ဆီခ်က္ - တဇြန္း
(နွမ္း၁ခြက္+ဟြားေက်ာက္မႈန္႔ လၻက္ဇြန္းတဇြန္း)
ေကာ္ရည္ - ၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - တဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
ေျမပဲေထာင္း- တဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - တဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ နံနံမိတ္ -တဇြန္း
ပဲ႐ြက္ သို႔ နွစ္သက္ရာအ႐ြက္
ရွမ္းခ်ဥ္(မုန္ညင္းခ်ဥ္) လိုသေလာက္
ရွမ္းေကာ္ရည္ ေခါက္ဆြဲအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********************************
ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲ - တစ္ထုပ္ (၇ပြဲစာျပင္နိုင္ပါတယ္)
ၾကက္သားျပဳတ္ သို႔ ေပါင္းထား - တစိတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တဇြန္း စားပြဲဇြန္း
နွမ္း +(ဟြားေက်ာက္ )ဆီခ်က္ - တဇြန္း
(နွမ္း၁ခြက္+ဟြားေက်ာက္မႈန္႔ လၻက္ဇြန္းတဇြန္း)
ေကာ္ရည္ - ၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - တဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ - လိုသေလာက္
ေျမပဲေထာင္း- တဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ - တဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ နံနံမိတ္ -တဇြန္း
ပဲ႐ြက္ သို႔ နွစ္သက္ရာအ႐ြက္
ရွမ္းခ်ဥ္(မုန္ညင္းခ်ဥ္) လိုသေလာက္
ေကာ္ရည္က်ိဳရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*******************
ေရ - ၁လီတာခြဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ဆား - ၁ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၁ဇြန္း
လိေမၼာ္ေရာင္ အနည္းငယ္ (food color)
ထန္းလ်က္ - ၃လံုး
ေကာ္မႈန္႔ - ၈၀ ဂရမ္ ( စားပြဲဇြန္း ၈ဇြန္း)
ေကာ္မႈန္႔ေဖ်ာ္ရန္ ေရ - ၁၀၀ ml ( ၁၀ဇြန္းခန္႔ )
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲတြင္ တပြဲလံုးအရသာကို ေကာ္ရည္ ကယူပါတယ္ ။
ေကာ္ရည္က်ိဳနည္း
*************
(၁)ဦးစြာ ေရဆူအရင္တည္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရိုက္ထည့္ပါ ။ ပါဝင္ေသာအရသာအားလံုးထည့္ပါ ။ ခ်ိဳငန္အရသာေလး ပါတယ္။အရသာအေနေတာ္ရ ပါကအေရာင္ အနည္းင ယ္ထည့္ပါ။ မထည့္လည္းရပါတယ္။
(၂)ပြက္ပြက္ဆူက ေကာ္မႈန္႔နွင့္ေရ ေရာေဖ်ာ္ထားသည္ကို တဖက္မွျဖည္းျဖည္းေလာင္းကတဖက္မွအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ ၿပီးလ်ွင္မီးေလ်ာ့ကာျပန္ဆူလာပါက မီးဖိုမွခ်ၿပီးအသံုးျ ပဳနိုင္ပါၿပီ။
***ယခုျပဳလုပ္ထားသည့့္အခ်ိဳးသည္ပြဲနွစ္ဆယ္ခန္႔ျပင္၍ရသည္။မိမိျပဳလုပ္မည့္ပြဲအေရအတြက္ကိုတိုင္းတာကို ခ်ိန္ဆျပဳလုပ္ပါရန္။
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲျပင္ဆင္ပံု
*******************
ဦးစြာ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးေဖ်ာပါ ။ ေရ စိမ္ေခါက္ဆြဲအေျခာက္ျဖစ္ပါက၂နာရီခန္႔ႀကိဳတင္ၿပီးေရစိမ္ထားရမည္။ ေရ ေႏြးေဖ်ာၿပီးပါက ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ ၿပီးလ်ွင္အေပၚမွေကာ္ရည္ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ နွမ္းဆီခ်က္၊ ၾကက္သား ၊ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးခ်က္၊ငရုပ္သီးဆီခ်က္၊ပဲငံျပာရည္၊ေျမပဲ၊ၾကက္သြန္မိတ္ တို႔ထည့္ၿပီးရွမ္းခ်ဥ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။ နွစ္သက္ပါကပဲ႐ြက္မုန္ညင္း႐ြက္တို႔ျဖင့္ေရာ၍သံုးေဆာင္ နိုင္ပါသည္။
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲနဲ႔လုပ္လ်ွင္ဂ်ံဳေကာ္ရည္၊ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲျဖင့္ဆန္ျပားေကာ္ရည္ရပါတယ္ရွင္ ။ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးတူတူပါရွင္ ။
*******************
ေရ - ၁လီတာခြဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ဆား - ၁ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔ သို႔ ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၁ဇြန္း
လိေမၼာ္ေရာင္ အနည္းငယ္ (food color)
ထန္းလ်က္ - ၃လံုး
ေကာ္မႈန္႔ - ၈၀ ဂရမ္ ( စားပြဲဇြန္း ၈ဇြန္း)
ေကာ္မႈန္႔ေဖ်ာ္ရန္ ေရ - ၁၀၀ ml ( ၁၀ဇြန္းခန္႔ )
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲတြင္ တပြဲလံုးအရသာကို ေကာ္ရည္ ကယူပါတယ္ ။
ေကာ္ရည္က်ိဳနည္း
*************
(၁)ဦးစြာ ေရဆူအရင္တည္ပါ ၾကက္သြန္ျဖဴ ရိုက္ထည့္ပါ ။ ပါဝင္ေသာအရသာအားလံုးထည့္ပါ ။ ခ်ိဳငန္အရသာေလး ပါတယ္။အရသာအေနေတာ္ရ ပါကအေရာင္ အနည္းင ယ္ထည့္ပါ။ မထည့္လည္းရပါတယ္။
(၂)ပြက္ပြက္ဆူက ေကာ္မႈန္႔နွင့္ေရ ေရာေဖ်ာ္ထားသည္ကို တဖက္မွျဖည္းျဖည္းေလာင္းကတဖက္မွအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ ၿပီးလ်ွင္မီးေလ်ာ့ကာျပန္ဆူလာပါက မီးဖိုမွခ်ၿပီးအသံုးျ ပဳနိုင္ပါၿပီ။
***ယခုျပဳလုပ္ထားသည့့္အခ်ိဳးသည္ပြဲနွစ္ဆယ္ခန္႔ျပင္၍ရသည္။မိမိျပဳလုပ္မည့္ပြဲအေရအတြက္ကိုတိုင္းတာကို ခ်ိန္ဆျပဳလုပ္ပါရန္။
ေကာ္ရည္ေခါက္ဆြဲျပင္ဆင္ပံု
*******************
ဦးစြာ ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲကို ေရေႏြးေဖ်ာပါ ။ ေရ စိမ္ေခါက္ဆြဲအေျခာက္ျဖစ္ပါက၂နာရီခန္႔ႀကိဳတင္ၿပီးေရစိမ္ထားရမည္။ ေရ ေႏြးေဖ်ာၿပီးပါက ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။ ၿပီးလ်ွင္အေပၚမွေကာ္ရည္ ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္၊ နွမ္းဆီခ်က္၊ ၾကက္သား ၊ ခရမ္း ခ်ဥ္သီးခ်က္၊ငရုပ္သီးဆီခ်က္၊ပဲငံျပာရည္၊ေျမပဲ၊ၾကက္သြန္မိတ္ တို႔ထည့္ၿပီးရွမ္းခ်ဥ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။ နွစ္သက္ပါကပဲ႐ြက္မုန္ညင္း႐ြက္တို႔ျဖင့္ေရာ၍သံုးေဆာင္ နိုင္ပါသည္။
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲနဲ႔လုပ္လ်ွင္ဂ်ံဳေကာ္ရည္၊ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲျဖင့္ဆန္ျပားေကာ္ရည္ရပါတယ္ရွင္ ။ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးတူတူပါရွင္ ။
Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment