မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Friday, 22 January 2016

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္


















ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ♡

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေၾကာ္နည္းေမးလာတဲ့သူငယ္ခ်င္းမ်ားအတြက္ပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - အစ္ို သို႔ အေျခာက္တစ္စည္း (၅ပြဲစာ)
ၾကက္သား - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္အူေခ်ာင္း - နွစ္ေခ်ာင္း
ၾကက္ဥ - ေလးလံုး
မုန္လာထုပ္ - တစ္စိတ္
မုန္ညင္းစိမ္း သို႔ မုန္ညင္းျဖဴ - တစ္ပင္
မုန္လာဥနီ - တစ္ဝက္
ဘိုစားပဲ - လက္တစ္ဆုပ္
ပန္းပြင့္စိမ္း - အနည္းငယ္ (ထည့္လိုက)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ေျမာင္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ေလးဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - ေလးဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - တစ္ဇြန္း
နွမ္းဆီေမြး - တစ္ဇြန္း
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား - နွစ္ဇြန္း (ဟင္းခပ္မႈန္႔)
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - လိုသေလာက္
(၁)ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲအေျခာက္ကိုသံုးလိုပါကေရဆူတြင္ ၆မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ ခပ္မာမာအေနတြင္ခ်ၿပီးေရေအးစိမ္ကာဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးဆီလူးထား ပါ။
(၂)သီးနွံမ်ားအားလံုးကိုေရေဆးၿပီးလိုသလိုလီွးျဖတ္ထားပါ
(၃)ေၾကာ္မည့္ဒယ္အိုးကိုေရေျခာက္ေအာင္ထားၿပီးမွဆီထည့္ပါ။ဆီပူလာပါကၾကက္ဥကိုေမြေၾကာ္သို႔အလံုးလိုက္ေၾကာ္လိုပါကေၾကာ္ၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါၾကက္အူေခ်ာင္းကိုလည္းအကြင္းလွီးေၾကာ္ၿပီးေဘးဖယ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴနွင့့္သားကိုလည္းေသးေသးစိတ္ျပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)ၾကက္သားက်က္ပါကေရေဆးၿပီးသားသီးနွံမ်ားကိုမီးျပင္းျဖင့္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ေခါက္ဆြဲခ်ေၾကာ္ပါ။အရသာအားလံုးျဖည့္စြက္ၿပီးေခါက္ဆြဲနွင့့္သီးနွံမ်ားအားလံုးသမေအာင္ေမြေပးပါ။(ေခါက္ဆြဲအစိုသံုးၿပီးေၾကာ္ပါကပဲငံျပာရည္ေလ်ာ့ထည့္ပါ)
(၆)သီးနွံမွထြက္လာေသာအရည္နွင့္ေခါက္ဆြဲကိုေျခာက္ေအာင္ေၾကာ္ ေပးပါ။ေခါက္ဆြဲမ်ွင္မျပတ္ရန္ ဂရုစိုက္၍ေမြပါ။
(၇)ေရခမ္းမွသာလ်ွင္လိုအပ္ေသးပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆက္ေၾကာ္ေပးပါ။ခပ္ေထြးေထြးစားလိုပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ႏုိင္ပါတယ္။
(၈)ေဘးဖယ္ထားေသာၾကက္ဥ၊ၾကက္အူေခ်ာင္းတို႔ကိုေရာေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာနွစ္သက္ရာခ်ီလီေဆာ့စ္၊ၾကက္သြန္ခ်ဥ္၊ေဂၚဖီခ်ဥ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise  & တ႐ုပ္အစားအစာမ်ား 

No comments:

Post a Comment