မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

အာလူးဆႏြင္းမကင္း
















အာလူးဆႏြင္းမကင္း

အလွဴပြဲဧည့္ခံပြဲေတြမွာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့ရွိတဲ့အာလူးဆႏြင္းမကင္းကိုလူတိုင္းသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါတေယာက္နဲ႔႔တေယာက္လုပ္နည္းေလးေတြအနည္းငယ္မတူကြဲျပားနိုင္တာမို႔ဆိုဖီယာရဲ႕လုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အာလူး - တစ္ကီလို 
ဂ်ံဳ - ၃၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၅၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းသီး - တျခမ္း
အုန္းနို႔ - ၁၀၀ ml
ႏြားနို႔ - ၁၀၀ ml
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)အာလူးကိုေရေဆးၿပီးႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ထား ပါ။
(၂)ဇလံုတလံုးတြင္အာလူးသင္ၿပီးသားကိုထည့္ၿပီးအာလူးေခ်တံျဖင့္ေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၃)အာလူးအားလံုးေၾကပါကၾကက္ဥ၊ဆား၊သၾကား၊ဂ်ံဳ၊ေထာပတ္၊အုန္းသီး၊အုန္းနို႔၊ႏြားနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမြေပးပါ။အုန္းနို႔ေလ်ာ့လို၍ႏြားနို႔အစားထိုးထားျခင္းျဖစ္ပါ တယ္။
(၄)အားလံုးသမသြားပါကဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမီးေအာက္မီးျဖင့္အေရာင္ရသည္ထိဖုတ္ပါ။OVEN သံုးၿပီးဖုတ္ပါက၂၀၀ ' C ျဖင့္ ၄၅မိနစ္ခန္႔အေရာင္ရသည္ထိ ဖုတ္ပါ။အတြင္းမွမုန္သားက်က္မက်က္ကိုအခ်ြန္တခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါမုန္႔နွစ္မ်ားကပ္ပါမလာေတာ့ပါကမုန္႔သားက်က္ပါၿပီ
(၅)အေရာင္ရလာပါကထုတ္ယူအေအးခံထားၿပီး လံုးဝေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
****
တစ္ကီလို - ၆၂က်ပ္သား
တဆယ္သား - ၁၆၀ ဂရမ္


Sofia Food Paradise

ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္း
















ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္း


ေျပာင္းဖူးနွစ္သက္သူမ်ားအတြက္အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။အရသာခ်ိဳစိမ့္ေမြးလွတဲ့ဒီမုန္႔္လုပ္နည္းေလးကသူငယ္ခ်င္းလင္းေသာ္တာရဲ႕လုပ္နည္းေလးကိုအေျခခံၿပီးအနည္းငယ္ျပင္၍ျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္၍သူငယ္ခ်င္းကိုလည္းေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစရွင္။အလွဴမဂၤလာပြဲမ်ားတြင္ထူးျခားတဲ့ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္းေလးနဲ႔တည္ခင္းနိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ထိုင္ဝမ္ေျပာင္းဖူး - ေလးဖူး
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္ - ၃၆၀ ဂရမ္
ဆား - ႏွစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
အုန္းနို႔ - ၄၀၀ ml
ႏြားနို႔ - ၅၀၀ ml
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ေထာပတ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆီ - ၅၀ဂရမ္
ဘိန္းေစ့ - နွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေျပာင္းဖူးကို အေစ့ေႁခြၿပီးအုန္းနို႔နွင့္ႏြားနို႔ထည့္ၿပီး့စက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ ။(၂)ၿပီးလ်ွင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေထာပတ္မွအပထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။(၃)အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးေထာပတ္ထည့္ကာေျပာင္းဖူးအေရာကိုထည့္က်ိဳေပးပါ။(၄)တေျဖးေျဖးပ်စ္ၿပီးလံုးလာပါကဆီသုပ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိွကာအေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးၿပီးovenတြင္အေပၚမီး၂၀၀ဒီဂရီေအာက္မီးအနည္းငယ္ျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ကာအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise