အာလူးဆႏြင္းမကင္း
အာလူးဆႏြင္းမကင္း
အလွဴပြဲဧည့္ခံပြဲေတြမွာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့ရွိတဲ့အာလူးဆႏြင္းမကင္းကိုလူတိုင္းသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါတေယာက္နဲ႔႔တေယာက္လုပ္နည္းေလးေတြအနည္းငယ္မတူကြဲျပားနိုင္တာမို႔ဆိုဖီယာရဲ႕လုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အာလူး - တစ္ကီလို
ဂ်ံဳ - ၃၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၅၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းသီး - တျခမ္း
အုန္းနို႔ - ၁၀၀ ml
ႏြားနို႔ - ၁၀၀ ml
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)အာလူးကိုေရေဆးၿပီးႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ထား ပါ။
(၂)ဇလံုတလံုးတြင္အာလူးသင္ၿပီးသားကိုထည့္ၿပီးအာလူးေခ်တံျဖင့္ေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၃)အာလူးအားလံုးေၾကပါကၾကက္ဥ၊ဆား၊သၾကား၊ဂ်ံဳ၊ေထာပတ္၊အုန္းသီး၊အုန္းနို႔၊ႏြားနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမြေပးပါ။အုန္းနို႔ေလ်ာ့လို၍ႏြားနို႔အစားထိုးထားျခင္းျဖစ္ပါ တယ္။
(၄)အားလံုးသမသြားပါကဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမီးေအာက္မီးျဖင့္အေရာင္ရသည္ထိဖုတ္ပါ။OVEN သံုးၿပီးဖုတ္ပါက၂၀၀ ' C ျဖင့္ ၄၅မိနစ္ခန္႔အေရာင္ရသည္ထိ ဖုတ္ပါ။အတြင္းမွမုန္သားက်က္မက်က္ကိုအခ်ြန္တခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါမုန္႔နွစ္မ်ားကပ္ပါမလာေတာ့ပါကမုန္႔သားက်က္ပါၿပီ။
(၅)အေရာင္ရလာပါကထုတ္ယူအေအးခံထားၿပီး လံုးဝေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
****
တစ္ကီလို - ၆၂က်ပ္သား
တဆယ္သား - ၁၆၀ ဂရမ္
Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment