မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

ေက်ာက္မဲဆန္ခ်ိဳေအး























ေက်ာက္မဲဆန္ခ်ိဳေအး


ရွမ္းျပည္က အစားစာတခုပါ ။ ဆန္ခ်ိဳေအးလို႔ဘဲေခၚၾကပါတယ္။
သိတဲ့သူလည္းမ်ားႀကီးရွိသလိုတခ်ိဳ႕က်မၾကားဖူးသူမ်ားလည္းရွိပါလိမ့္မယ္ေနာ္ ။
လုပ္နည္းေလးမေျပာခင္ဆန္ခ်ိဳနဲ႔ပတ္သတ္တဲ့က်မငယ္ဘဝအမွတ္တရေလးေျပာျပခ်င္ပါတယ္ ။ ငယ္ငယ္က ေႏြေက်ာင္းပိတ္ရက္ဆိုရင္ကေလးသဘာဝေဆာ့ကစားဖို႔ဘဲစိတ္ဝင္စားမွာေပါ့ေနာ္ ။ က်ြန္မေတာ့အိုးပုတ္တမ္းမေဆာ့ခဲ့ဖူးဘူး ။ တကယ္ဘဲ ခ်က္ခ်င္တာ ။ ဒါေၾကာင့္ လူႀကီးေတြလစ္ရင္လစ္သလို မီးဖိုထည္းဝင္ၿပီး ကိုယ့္ဘာကိုယ္ဝင္ ခ်က္တယ္ အႏၲရာယ္လည္းမ်ားပါတယ္ ။ မွတ္မွတ္ရရ၃တန္းနွစ္ေႏြေက်ာင္းပိတ္ေတာ့ဆန္ခ်ိဳလုပ္ၿပီးစေရာင္းရတယ္။ ေနာက္္ပိုင္း က်ေတာ့ အုန္းနို႔ေခါက္ဆြဲ၊ နန္းႀကီးသုပ္၊အသုတ္စံု၊ ျပန္ေပါင္းထုပ္ ၊လ႓က္သုပ္၊ဂ်င္းသုပ္ ေတြလုပ္ေရာင္း ရတယ္ ။ မိဘေတြကကူေပးတာေပါ့ေနာ္အစဆိုေတာ့တခါတည္းမီးဖိုထည္းခိုးဝင္စရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့ ။အိမ္ကလည္းဒီေလာက္ေတာင္တကယ္ခ်က္တမ္းဘဲေဆာ့ခ်င္တာေဆာ့ဆိုၿပီးလုပ္ေပးတာျဖစ္မယ္ ။ ကိုယ္လုပ္ေပးလိုက္တဲ့အစားစာစားေကာင္းတယ္လို႔ခ်ီးမြမ္းရင္ပီတိျဖစ္ရတာကေလးဘဝကတည္းကဆိုပါေတာ့ ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္ကစလို႔စားေသာက္စရာေတြကိုစိတ္ဝင္တစားေလ့လာသင္ယူခဲ့တာပါ ။ ဆန္ခ်ိဳလုပ္ေရာင္းျခင္းကကြၽန္မ လက္ရွိေလ်ွာက္ေနတဲ့ဘဝလမ္းေၾကာင္းရဲ႕ပထမဆံုးေျခလွမ္းဆိုလည္းမမွားဘူးေပါ့ေနာ္။အစားေသာက္ခ်က္ျပဳတ္ ပညာကိုစနစ္တက်စတင္သင္ယူျဖစ္ခဲ့တဲ့အစခရီးတခုလို႔လည္းေျပာလို႔ရပါတယ္စကားရွည္သြားၿပီဆန္ခ်ိဳလုပ္နည္းေျပာျပပါမယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********
ေကာက္ညင္းဆန္ -နို႔ဆီဘူး၂ဘူး
ဆန္ခ်ိဳေဆးမႈန္႔ - ၁ဇြန္း (ဟင္းစားဇြန္း)
သၾကား ၂၅က်ပ္သား
ပထမေကာက္ညင္းကိုေရစိမ္ထားၿပီးေပါင္းပါခပ္တင္းတင္းအေနထားေပါင္းရပါမယ္ေပါင္းၿပီးအေအးခံကာေရေဆးခ်ပါ။ အေစးဓာတ္ကုန္သည္ထိေဆးပါ။ ၿပီးလ်ွင္သန္႔ရွင္းေသာ ဆီကင္းေသာ အဝက်ယ္ပံုး သို႔ ဘူးတခုတြင္ထည့္ပါ ။ ေကာက္ညင္းနွစ္ဘူးလ်ွင္ေရ၅လီတာခန္႔ထည့္ပါ။ ဆန္ခ်ိဳေဆးကိုပိတ္စပါးတခုျဖင့္ထုတ္ၿပီးေရစ္ိမ္ထားေသာေကာက္ညင္းဆန္အတြင္းထည့္ကာ ေဆးအရည္ေပ်ာ္ရန္ အနည္းငယ္ေျခေပးၿပီးအထက္ေအာက္ေမြၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးပူေႏြးေသာေနရာတြင္ေဖာက္ထားပါ ။ ရာသီဥတုပူေႏြးပါက၁ရက္ခြဲခန္႔တြင္ ရပါၿပီ ။ေဖာက္ၿပီးသားဆန္ခိ်ဳကိုသၾကားရည္ေရခဲသံပုရာသီးတို႔ျဖင့္မိမိနွစ္သက္ရာအရသာခ်ိဳခ်ဥ္အေနထားေဖ်ာ္စပ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
ေဖ်ာ္စပ္ၿပီးသားဆန္ခ်ိဳေအးကိုအျပင္တြင္တရက္ထားပါကအခ်ိဳ႕ေသာသူမ်ားနွစ္သက္တဲ့အရသာပ်င္းရွေသာဆန္ခ်ိဳေအးကိုရမွာျဖစ္ပါတယ္ ။

Sofia Food Paradise 

သာကူျပင္ ♡ Sago Pudding






















သာကူျပင္ ♡ Sago Pudding

ျမန္မာမုန႔္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့သာကူျပင္ေလးကိုငယ္ငယ္ကတည္းကမၾကာခဏဆိုသလိုဝယ္စားျဖစ္ပါတယ္။ကိုယ္တိုင္လည္းအႀကိမ္ႀကိမ္စမ္းလုပ္ခဲ့ဖူးပါတယ္။ဆိုဖီယာအတြက္လြယ္မလိုနဲ႔ခက္တဲ့မုန္႔လုပ္နည္းေတြထဲမွာေတာ့ျမန္မာမုန္႔ကထိပ္ဆံုးကဘဲဆိုရမွာပါ။ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့မုန္႔အခ်ိဳးေလးေျပာျပပါ့မယ္။
ေအာက္ခံသာကူအလႊာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
************************
သာကူေစ့ - ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - တစ္လီတာ
အုန္းႏို့္(cream ) - ၂၀၀ ml
ဆား - လၻက္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
အေပၚယံအုန္းႏို႔အလႊာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
***********************
အုန္းႏို႔ - ၁၀၀ ml
ႏြားႏို႔ - ၂၀၀ml
သၾကား - ၈၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃၀ ဂရမ္ (စားပြဲတင္သံုးဇြန္း)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)အိုးတခုတြင္ေရ၊ဆား၊သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၂)ဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ပါ။မီးအေနေတာျ္ဖင့္သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးထိက်ိဳေပးပါ။အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ဆယ္မိနစ္က၁၅မိနစ္ခန္႔ၾကာပါတယ္။
(၃)သာကူရခါနီးအဆံျဖဴေပ်ာက္ခါနည္းေရခမ္းလုခမ္းခင္တြင္အုန္းႏို႔ကိုထည့္ၿပီးဆက္က်ိဳေပးပါ။
(၄)သာကူအဆံေပ်ာက္ၿပီးေရခမ္းလာပါကဆီအနည္းငယ္လူးထားေသာ၈လက္မအရြယ္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၅)သာကူအေအးခံထားစဥ္အေပၚယံအုန္းႏို႔အလႊာအတြက္ျပင္ဆင္ထားပါ။အိုးတခုတြင္ႏြားႏို႔(အုန္းႏို႔ေလ်ာ့ခ်င္လို႔ႏြားႏို႔အစားထိုးထားျခင္းပါ။ႏွစ္သက္ပါကအုန္းႏို႔သံုးႏိုင္ပါတယ္)၊သၾကားအုန္းႏို႔ဂ်ံဳမႈန္႔တို႔ထည့္ၿပီးေမြတံျဖင့္ေၾကေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးအေနေတာ္မီးျဖင့္ပ်စ္လာသည္ထိအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။(မခဲပါေစႏွင့္)
(၇)ပ်စ္လာေသာအုန္းႏို႔အေ၇ာကိုအေအးခံထားေသာသာကူေပၚတြင္ျဖန္႔ၿပီးေလာင္းထည့္ပါ။(တအားပ်စ္ေနလ်ွင္ျဖန္႔ရခက္သည္)
(၈)မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ည္ိၿပီးovenတြင္အေပၚမီး220ံCျဖင့့္၁၅မိနစ္ခန္႔အေ၇ာင္၇ေအာင္ကင္ၿပီးထုတ္ယူကာအေအးခံထားပါ။မီးေသြးမီးျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ကင္၍လည္းရပါတယ္။
(၉)သာကူျပင္ေအးသြားလ်ွင္လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ **လံုးဝေအးသြားမွသာလ်ွင္ပံုစံမပ်က္လွီးျဖတ္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။

Sofia Food Paradise