မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

သာကူျပင္ ♡ Sago Pudding






















သာကူျပင္ ♡ Sago Pudding

ျမန္မာမုန႔္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့သာကူျပင္ေလးကိုငယ္ငယ္ကတည္းကမၾကာခဏဆိုသလိုဝယ္စားျဖစ္ပါတယ္။ကိုယ္တိုင္လည္းအႀကိမ္ႀကိမ္စမ္းလုပ္ခဲ့ဖူးပါတယ္။ဆိုဖီယာအတြက္လြယ္မလိုနဲ႔ခက္တဲ့မုန္႔လုပ္နည္းေတြထဲမွာေတာ့ျမန္မာမုန္႔ကထိပ္ဆံုးကဘဲဆိုရမွာပါ။ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့မုန္႔အခ်ိဳးေလးေျပာျပပါ့မယ္။
ေအာက္ခံသာကူအလႊာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
************************
သာကူေစ့ - ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - တစ္လီတာ
အုန္းႏို့္(cream ) - ၂၀၀ ml
ဆား - လၻက္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
အေပၚယံအုန္းႏို႔အလႊာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
***********************
အုန္းႏို႔ - ၁၀၀ ml
ႏြားႏို႔ - ၂၀၀ml
သၾကား - ၈၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃၀ ဂရမ္ (စားပြဲတင္သံုးဇြန္း)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)အိုးတခုတြင္ေရ၊ဆား၊သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၂)ဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ပါ။မီးအေနေတာျ္ဖင့္သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးထိက်ိဳေပးပါ။အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ဆယ္မိနစ္က၁၅မိနစ္ခန္႔ၾကာပါတယ္။
(၃)သာကူရခါနီးအဆံျဖဴေပ်ာက္ခါနည္းေရခမ္းလုခမ္းခင္တြင္အုန္းႏို႔ကိုထည့္ၿပီးဆက္က်ိဳေပးပါ။
(၄)သာကူအဆံေပ်ာက္ၿပီးေရခမ္းလာပါကဆီအနည္းငယ္လူးထားေသာ၈လက္မအရြယ္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၅)သာကူအေအးခံထားစဥ္အေပၚယံအုန္းႏို႔အလႊာအတြက္ျပင္ဆင္ထားပါ။အိုးတခုတြင္ႏြားႏို႔(အုန္းႏို႔ေလ်ာ့ခ်င္လို႔ႏြားႏို႔အစားထိုးထားျခင္းပါ။ႏွစ္သက္ပါကအုန္းႏို႔သံုးႏိုင္ပါတယ္)၊သၾကားအုန္းႏို႔ဂ်ံဳမႈန္႔တို႔ထည့္ၿပီးေမြတံျဖင့္ေၾကေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္မီးဖိုေပၚတင္ၿပီးအေနေတာ္မီးျဖင့္ပ်စ္လာသည္ထိအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။(မခဲပါေစႏွင့္)
(၇)ပ်စ္လာေသာအုန္းႏို႔အေ၇ာကိုအေအးခံထားေသာသာကူေပၚတြင္ျဖန္႔ၿပီးေလာင္းထည့္ပါ။(တအားပ်စ္ေနလ်ွင္ျဖန္႔ရခက္သည္)
(၈)မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ည္ိၿပီးovenတြင္အေပၚမီး220ံCျဖင့့္၁၅မိနစ္ခန္႔အေ၇ာင္၇ေအာင္ကင္ၿပီးထုတ္ယူကာအေအးခံထားပါ။မီးေသြးမီးျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ကင္၍လည္းရပါတယ္။
(၉)သာကူျပင္ေအးသြားလ်ွင္လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ **လံုးဝေအးသြားမွသာလ်ွင္ပံုစံမပ်က္လွီးျဖတ္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။

Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment