မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Wednesday 6 January 2016

ပုဇြန္ကုန္းေဘာင္















ပုဇြန္ကုန္းေဘာင္ ♡
ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ပုဇြန္ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ဆိုင္ဟင္းေလးကို အေတာ္မ်ားမ်ားႏွစ္သက္ၾကလိမ့့္မယ္ထင္ပါတယ္။ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ဆီျပန္ဟင္းေတြကိုအခ်ိန္ေပးၿပီးတမနက္ခင္းလံုးခ်က္ရတဲ့ဟင္းေတြထက္စာရင္ခုလိုခုေၾကာ္ခုစားအေၾကာ္ဟင္းပြဲေလးေတြပိုႀကိဳက္ပါတယ္။(ပ်င္းတာ tongue emoticon ) ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားၾကိဳတင္လွီးျဖတ္ထားၿပီးစားခါနီးမွသာလ်ွင္ေၾကာ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္ (ၾကက္၊ငါး၊အမဲသား)
ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဆား -ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး -တစ္ျခမ္း
ေရႊပဲ - ၅ေတာင့္
င႐ုပ္သီးေျခာက္ - ၅ ေတာင့္
ေ႐ွာက္ေကာ တ႐ုပ္မဆလာ - အနည္းငယ္
Sweet Soya Sauce - တစ္ဇြန္း
(အေနာက္ရည္)
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာပထမပုဇြန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ေက်ာခြဲထားပါ။ဆား၊ဟင္းခ ပ္မႈန္႔၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ေကာ္မႈန္႔ထည့္ႁပီးနယ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီအတုံးၾကီးလွီးထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအတံုးၾကီးစိတ္ထားပါ။င႐ုပ္သီးေျခာက္ေခ်ြထားပါ။ေရႊပဲကိုတဝက္စိတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။(ဆီအနည္းငယ္ပိုထည့္ေပးမွဟင္းပြဲလွပါတယ္။)
(၄)ဆီပူလ်ွင္င႐ုပ္ေျခာက္ကိုကြၽမ္းေအာင္ေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထား ပါ။ပုဇြန္ကိုဆီပူတြင္တခ်က္ခ်ေၾကာ္ပါ။တဝက္က်က္အေနထားရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၅)အိုးထဲမွဆီအခ်ိဳ႕ကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။ မီးျပင္းျဖင့္အေ၇ာင္ေျပာင္း၇ံုေၾကာ္ပါ ။ပုဇြန္၊ေ၇ႊပဲ၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေ၇အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။အေနာက္ရည္ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ေနာက္ဆံုးတြင္ေ႐ွာက္ေကာမႈန္႔ထည့့္ၿပီးင႐ုပ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္းခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise &  
တ႐ုပ္အစားအစာမ်ား.



ပုဇြန္ေပါင္း ♡ Steamed Prawn with Lime sauce





















ပုဇြန္ေပါင္း ♡Steamed Prawn with Lime sauce


ယိုးဒယားအစားအစာထဲကလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ခ်ဥ္ငံစပ္ပုဇြန္ေပါင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ပုဇြန္ေပါင္းဆိုေပမဲ့ပုဇြန္ကိုျပဳတ္ၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္နဲ႔တြဲဖက္စားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ပါတီပြဲ၊မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာလွပတဲ့ခံတြင္းဖြင့္စာအေနနဲ႔တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူတဲ့ပုဇြန္ေပါင္းနဲ႔ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပုဇြန္ - လိုသေလာက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
နံနံပင္အရိုး - တစ္ဇြန္း( ႏုတ္ႏုတ္စင္း)စားပြဲတင္ဇြန္း
နံံနံပင္/သံပုရာသီး - အလွဆင္ရန္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာအိုးတြင္ေ၇ထည့္ၿပီးအသင့္တည္ထားပါ။လပ္ဆပ္ေသာပုဇြန္ကိုအေမႊးအမ်ွင္မ်ားသန္႔စင္ထားပါ။ေဘးတြင္ဇလံုတခုျဖင့္ေ၇ခဲေ၇အဆင္သင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။
(၂)ေ၇ဆူပြက္ပါကေ၇ထဲသို႔သံပု၇ာသီးတစ္ျခမ္းညစ္ထည့္ပါ။
(၃)သန္႔စင္ၿပီးသားပုဇြန္ကိုေ၇ဆူတြင္ေလးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူကာအသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာေရခဲေရတြင္စိမ္ၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
(၄)ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃ေျမာင္းကိုႏုတ္ႏုတ္ စင္းၿပီးတစ္ေျမာင္းကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၅)ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္နံနံပင္အရိုးကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
(၆)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊နံနံရိုးစင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငါးငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားတို႔ကိုထည့္၍ေမြေပးပါ။
(၇)ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။ေဆာ့စ္မ်ားမ်ားျပဳလုပ္လိုပါကဆတိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၈)ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ပုဇြန္မ်ားကိုျဖန္႔၍စီထည့္ၿပီးေဆာ့စ္ပန္းကန္ျဖင့္တြဲဖက္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
*** (အက်က္မလြန္ေစ၇န္ေရခဲစိမ္ရျခင္းျဖစ္ပါတယ္)


Sofia Food Paradise