မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Wednesday 6 January 2016

ပုဇြန္ေပါင္း ♡ Steamed Prawn with Lime sauce





















ပုဇြန္ေပါင္း ♡Steamed Prawn with Lime sauce


ယိုးဒယားအစားအစာထဲကလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ခ်ဥ္ငံစပ္ပုဇြန္ေပါင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ပုဇြန္ေပါင္းဆိုေပမဲ့ပုဇြန္ကိုျပဳတ္ၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္နဲ႔တြဲဖက္စားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ပါတီပြဲ၊မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာလွပတဲ့ခံတြင္းဖြင့္စာအေနနဲ႔တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူတဲ့ပုဇြန္ေပါင္းနဲ႔ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပုဇြန္ - လိုသေလာက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
နံနံပင္အရိုး - တစ္ဇြန္း( ႏုတ္ႏုတ္စင္း)စားပြဲတင္ဇြန္း
နံံနံပင္/သံပုရာသီး - အလွဆင္ရန္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာအိုးတြင္ေ၇ထည့္ၿပီးအသင့္တည္ထားပါ။လပ္ဆပ္ေသာပုဇြန္ကိုအေမႊးအမ်ွင္မ်ားသန္႔စင္ထားပါ။ေဘးတြင္ဇလံုတခုျဖင့္ေ၇ခဲေ၇အဆင္သင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။
(၂)ေ၇ဆူပြက္ပါကေ၇ထဲသို႔သံပု၇ာသီးတစ္ျခမ္းညစ္ထည့္ပါ။
(၃)သန္႔စင္ၿပီးသားပုဇြန္ကိုေ၇ဆူတြင္ေလးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူကာအသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာေရခဲေရတြင္စိမ္ၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
(၄)ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃ေျမာင္းကိုႏုတ္ႏုတ္ စင္းၿပီးတစ္ေျမာင္းကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၅)ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္နံနံပင္အရိုးကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
(၆)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊နံနံရိုးစင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငါးငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားတို႔ကိုထည့္၍ေမြေပးပါ။
(၇)ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။ေဆာ့စ္မ်ားမ်ားျပဳလုပ္လိုပါကဆတိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၈)ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ပုဇြန္မ်ားကိုျဖန္႔၍စီထည့္ၿပီးေဆာ့စ္ပန္းကန္ျဖင့္တြဲဖက္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
*** (အက်က္မလြန္ေစ၇န္ေရခဲစိမ္ရျခင္းျဖစ္ပါတယ္)


Sofia Food Paradise 



No comments:

Post a Comment