မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Wednesday 6 January 2016

ပုဇြန္ေပါင္း ♡ Steamed Prawn with Lime sauce





















ပုဇြန္ေပါင္း ♡Steamed Prawn with Lime sauce


ယိုးဒယားအစားအစာထဲကလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ခ်ဥ္ငံစပ္ပုဇြန္ေပါင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ပုဇြန္ေပါင္းဆိုေပမဲ့ပုဇြန္ကိုျပဳတ္ၿပီးခ်ဥ္ငံစပ္ေဆာ့စ္နဲ႔တြဲဖက္စားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ပါတီပြဲ၊မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာလွပတဲ့ခံတြင္းဖြင့္စာအေနနဲ႔တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူတဲ့ပုဇြန္ေပါင္းနဲ႔ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ပုဇြန္ - လိုသေလာက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
နံနံပင္အရိုး - တစ္ဇြန္း( ႏုတ္ႏုတ္စင္း)စားပြဲတင္ဇြန္း
နံံနံပင္/သံပုရာသီး - အလွဆင္ရန္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာအိုးတြင္ေ၇ထည့္ၿပီးအသင့္တည္ထားပါ။လပ္ဆပ္ေသာပုဇြန္ကိုအေမႊးအမ်ွင္မ်ားသန္႔စင္ထားပါ။ေဘးတြင္ဇလံုတခုျဖင့္ေ၇ခဲေ၇အဆင္သင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။
(၂)ေ၇ဆူပြက္ပါကေ၇ထဲသို႔သံပု၇ာသီးတစ္ျခမ္းညစ္ထည့္ပါ။
(၃)သန္႔စင္ၿပီးသားပုဇြန္ကိုေ၇ဆူတြင္ေလးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူကာအသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာေရခဲေရတြင္စိမ္ၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
(၄)ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၃ေျမာင္းကိုႏုတ္ႏုတ္ စင္းၿပီးတစ္ေျမာင္းကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၅)ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္နံနံပင္အရိုးကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
(၆)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊နံနံရိုးစင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငါးငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားတို႔ကိုထည့္၍ေမြေပးပါ။
(၇)ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။ေဆာ့စ္မ်ားမ်ားျပဳလုပ္လိုပါကဆတိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၈)ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ပုဇြန္မ်ားကိုျဖန္႔၍စီထည့္ၿပီးေဆာ့စ္ပန္းကန္ျဖင့္တြဲဖက္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
*** (အက်က္မလြန္ေစ၇န္ေရခဲစိမ္ရျခင္းျဖစ္ပါတယ္)


Sofia Food Paradise 



တံုယမ္းၾကာဇံေၾကာ္ ♡ Tom Yum Fried Vermicelli
















တံုယမ္းၾကာဇံေၾကာ္ ♡ Tom Yum Fried Vermicelli


တံုယမ္းဆိုရင္မ်ားေသာအားျဖင့္ဟင္းခ်ိဳဘဲလုပ္ေသာက္ၾကတာမ်ားပါ တယ္။ခုေတာ့ၾကာဇံေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားပါတယ္။
ၾကာဇံေၾကာ္အရမ္းႀကိဳက္ၿပီးရိုးရိုးအခ်ိဳစားရတာၿငီးေငြ႕ေနသူမ်ားအတြက္ပံုစံအသစ္တမ်ိဳးနဲ႔အရသာထူးကဲလွတဲ့တံုယမ္းၾကာဇံေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္ေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း 
******
ဆန္ၾကာဇံ - တစ္ပြဲစာ
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
တံုယမ္းနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
(အခဲဆိုေရေဖ်ာ္သံုးပါ)
ပုဇြန္ - ၅ ေကာင္
ၾကက္သား -အနည္းငယ္
ပဲပင္ေပါက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ပဲျပား - တစ္စိတ္
က်ိဳခ်ိဳက္/ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
ငရုပ္သီးစိမ္း - နွစ္ေတာင့္(အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္)
ငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဆန္ၾကာဇံကိုနာရီဝက္ခန္႔ႀကိဳ ၿပီးေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္သားေသးေသးစိတ္ထားပါ။
ပုဇြန္ကိုေက်ာခြဲသန္႔စင္ထားပါ။ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္ဥကိုအိုးကင္းကပ္ပါးပါးေလးေၾကာ္ၿပီးအျပင္ထုတ္ကာအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။တခါတည္းေရာေၾကာ္လိုကေၾကာ္ပါ။
(၂)ဆီတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးပဲျပားအတံုးေသးေသးကိုအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
ၾကက္သားႏွင့္ပုဇြန္ကိုလည္းေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၃)ဆီအနည္းငယ္ထပ္ထည့့္ၿပီးတံုယမ္းအနွစ္ထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၄)ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံထည့္ပါ။ငံျပာရည္ခရုဆီဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ၾကာဇံႏူးေစရန္ေရသို႔မဟုတ္ၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
(၅)ၾကာဇံႏူးပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာၾကက္သားပဲပင္ေပါက္က်ိဳခ်ိဳက္ပဲျပားေၾကာ္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာၾကက္ဥနံနံပင္င႐ုပ္သီးနွင့္တြဲဖက္၍အရသာရွိလွေသာတံုယမ္းၾကာဇံေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။



Sofia Food Paradise