မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

ဆယ္မိုင္ ♡ Semiya Payasam




















ဆယ္မိုင္ ♡ Semiya Payasam 


ဆယ္မိုင္လို႔လူသိမ်ားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးကိုအိႏၵိယ၊ပါကစၥတန္၊နီေပါ၊ဘဂၤလားေဒ့ခ်္၊သီရိလကၤာေတြမွာေတာ့ေမြးေန႔ပြဲ၊မဂၤလာပြဲေတြမွာ႐ိုးရာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။မအီမစိမ့္ဘဲအေမြးနံ႔ေလ်ာ့ၿပီးလုပ္ထားတဲ့ဆိုဖီယာရဲ႕ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆယ္မိုင္ေျခာက္ - ၁၇၅ ဂရမ္ (ေလွာ္ၿပီးသား အမ်ွင္ေသး)
ႏြားႏို႔ - တစ္လီတာ
ေရ - တစ္လီတာ
ႏို႔ဆီ - တစ္ဘူး
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
သီဟိုေစ့ သို႔ Almond - ၁၀၀ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ႏွစ္ေစ့
အုန္းသီး၊ စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္ - အေပၚမွတင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာအိုးေသးေသးတခုေ၇တည္ၿပီးဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ကာ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးတြင္မီးပိတ္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၂)ဆယ္မိုင္က်ိဳမည့္အိုးတြင္ႏြားႏို႔၊ေ၇၊ႏို႔ဆီ၊ဖာလာေစ့၊သိဟိုဠ္ေစ့၊သို႔မဟုတ္Almondေစ့ေသးေသးစိတ္၊ေထာပတ္တို႔ကိုထည့့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၃)ဆယ္မိုင္ေျခာက္ေလွာ္ၿပီးသားမဟုတ္ပါကေထာပတ္အနည္းငယ္ျဖင့္ေလွာ္ေပးပါ။
(၃)ျပဳတ္ထားေသာသာကူေစ့ကိုေ၇ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၄)တည္ထားေသာႏြားႏို႔အိုးဆူပြက္ပါကဆယ္မိုင္ေျခာက္ကိုအနည္းငယ္ခ်ိဳးၿပီးထည့္ပါ။ေရစစ္ထားေသာသာကူေစ့ထည့္ပါ။
(၅)ျပန္လည္ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္အဖံုးအုပ္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ ဆယ္မိုင္ေျခာက္မ်ားႏွပ္သြားသည္ထိထားၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအုန္းသီး၊စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
****
ဆယ္မိုင္အမ်ွင္ႀကီးျဖစ္ပါကအခ်ိန္အနည္းငယ္ၾကာဆူပြက္ေအာင္တည္ထားႏိုင္ၿပီးအမ်ွင္ေသးျဖစ္ပါကဆူပြက္သည္ႏွင့္မီးပိတ္အဖံုးပိတ္ထားပါ။


Sofia Food Paradise 

No comments:

Post a Comment