Friday, 29 January 2016
႐ွမ္းထမနဲ (ေခါက္ယာခု)
႐ွမ္းထမနဲ (ေခါက္ယာခု)
ေခါက္ယာခုလို႔ေခၚတဲ့႐ွမ္းထမနဲေလးပါ။ေတာင္ေပၚသူေတာင္ေပၚသားတိုင္းသိ ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။တပို႔တြဲလျပည့္ေရာက္တိုင္း႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့ေခါက္ယာခုလုပ္ၿပီးအိမ္နီးနားခ်င္းေတြကိုေဝေပးေလ့႐ွိပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေကာက္ညင္းဆန္ - ၄ခြက္ (ဆန္ခ်ိန္ခြက္)
ေရ - ၄ ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ရွမ္းႀကံသကာ - ၁၅က်ပ္သား
ဆီ - ၅က်ပ္သား (ခ်က္ၿပီးသား)
ေျမပဲေလွာ္ - ၅က်ပ္သား
နွမ္းေလွာ္ - ၃ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
အုန္းသီး -တစ္စိတ္ ျခစ္ထားပါ။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ေကာက္ညင္းကိုေလးနာရီခန့္ေရစိမ္ထားၿပီးေကာက္ညင္းႏွင့္ေရဆတူထည့့္ကာေပါင္းအိုးျဖင့္တည္ပါ။(႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့သစ္သားေပါင္းေခ်ာင္ျဖင့္ေရခံေပါင္း
ပါတယ္။က်က္သည္ထိမၾကာမၾကာအေပၚမွေရျဖန္းေပးရပါတယ္။)
(၂)ေကာက္ညင္းက်က္လ်ွင္ၾကံသကာကိုေကာက္ညင္းမ်ားၾကားသို႔ထိုးထည့္ပါ။
(၃)ၾကံသကာေပ်ာ္သြားပါကအဝက်ယ္အိုးႀကီးတြင္သြန္ထည့္ပါ။ခ်က္ထားေသာ ဆီ၊ေျမပဲ၊နွမ္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးအားလံုးနွ႔ံေ အာင္ေမြကာလံုးျခမ္းကြဲအေနထိရေအာင္ထိုးပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ဘမ္းတခုတြင္ဆီသုတ္ၿပီးထိုးထားေသာေကာက္ညင္းမ်ားထည့္ကာနာနာဖိေပးၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္လုပ္ေပးကာအေအးခံထားပါ။ (၅)လံုးဝေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးအုန္းသီးႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ ။
Sofia Food Paradise
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment