႐ွမ္းအႏြယ္ဝင္လူမ်ိဳးေတြအမ်ားဆုံးျပဳလုပ္စားသုံးၾကတဲ့အသားႏွင့္ဆန္လုံးညိဳထမင္းနယ္ပါ။
အသားခ်ဥ္အဆင့္ကိုမေရာက္ေသးသလိုထမင္းကိုဦးစားေပးၿပီးမိမိႏွစ္သက္တဲ့အသားကိုအသုံးျပဳေပမယ့္ၾကက္သားကိုေတာ့သုံးေလ့မရိွၾကပါဘူး။
အသားႏွင့္ဆန္လုံးညိဳထမင္းနယ္
*****************************
*****************************
ဆန္လုံးညိဳ...................၁ဗူး
ဝက္သား(သို႔)အမဲသား..၁၀က်ပ္သား
ဆား............................ဇြန္းဝက္
ဟင္းခတ္မႈန္႔.. ..............ပါသည္ဆို႐ုံ
ယမ္းစိမ္း မႈန္႔.................အနည္းငယ္
ဝက္သား(သို႔)အမဲသား..၁၀က်ပ္သား
ဆား............................ဇြန္းဝက္
ဟင္းခတ္မႈန္႔.. ..............ပါသည္ဆို႐ုံ
ယမ္းစိမ္း မႈန္႔.................အနည္းငယ္
ဆန္လုံးညိဳ ကိုေရစင္စြာေဆးၿပီး၁၅မိနစ္ခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။
အသားကိုညႇက္ေနေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ။
ေရဆူအိုးမွာဆန္ကိုထည့္ျပဳတ္ၿပီးအေနေတာ္အေနအထားမွာေရစစ္ၿပီးႏွပ္ပါ။
ထမင္းက်က္ၿပီဆိုဇလုံတစ္ခုမွာလုံးဝေအးေအာင္အေအးခံေပးပါ။
ထိုထမင္းထဲသို႔ႀကိတ္ထားေသာအသားႏွင့္အရသာအားလုံးကိုေရာထည့္ၿပီးႏွံ႔ေအာင္နယ္
ေပးပါ။
ေပးပါ။
ငွက္ေပ်ာဖက္(သို႔မဟုတ္)ေတာင္စြန္ဖက္ကိုကေတာ့ပုံ(ႀတိဂံပုံ)ေခါက္ထိုးၿပီးနယ္ထားေသာထမင္းနယ္ကိုထည့္ထုပ္ကာေလလုံေအာင္ထုပ္ပိုးခ်ည္ေႏွာင္ပါ။
ပထမတစ္ေန႔ကိုေနပူမွာျပၿပီးေနာက္၂ရက္ကိုေနရိပ္မွာေျပာင္းေရႊ႔ေပးပါ။
အသားက်က္ၿပီးထမင္းကအခ်ဥ္အရသာဖက္ကိုကူးေျပာင္းၿပီဆိုတာနဲ႔စတင္စားသုံးလို႔ရပါၿပီ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ေလးဆမ္း၊ဂ်ဳးျမစ္၊ၾကက္သြန္စိမ္း၊သခြားသီး၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေၾကာ္တို႔ႏွင့္တြဲဖက္စားသုံးႏိူင္ပါတယ္။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment