မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 23 January 2016

အသားႏွင့္ဆန္လုံးညိဳထမင္းနယ္


















႐ွမ္းအႏြယ္ဝင္လူမ်ိဳးေတြအမ်ားဆုံးျပဳလုပ္စားသုံးၾကတဲ့အသားႏွင့္ဆန္လုံးညိဳထမင္းနယ္ပါ။
အသားခ်ဥ္အဆင့္ကိုမေရာက္ေသးသလိုထမင္းကိုဦးစားေပးၿပီးမိမိႏွစ္သက္တဲ့အသားကိုအသုံးျပဳေပမယ့္ၾကက္သားကိုေတာ့သုံးေလ့မရိွၾကပါဘူး။
အသားႏွင့္ဆန္လုံးညိဳထမင္းနယ္
*****************************
ဆန္လုံးညိဳ...................၁ဗူး
ဝက္သား(သို႔)အမဲသား..၁၀က်ပ္သား
ဆား............................ဇြန္းဝက္
ဟင္းခတ္မႈန္႔.. ..............ပါသည္ဆို႐ုံ
ယမ္းစိမ္း မႈန္႔.................အနည္းငယ္
ဆန္လုံးညိဳ ကိုေရစင္စြာေဆးၿပီး၁၅မိနစ္ခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။
အသားကိုညႇက္ေနေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ။
ေရဆူအိုးမွာဆန္ကိုထည့္ျပဳတ္ၿပီးအေနေတာ္အေနအထားမွာေရစစ္ၿပီးႏွပ္ပါ။
ထမင္းက်က္ၿပီဆိုဇလုံတစ္ခုမွာလုံးဝေအးေအာင္အေအးခံေပးပါ။
ထိုထမင္းထဲသို႔ႀကိတ္ထားေသာအသားႏွင့္အရသာအားလုံးကိုေရာထည့္ၿပီးႏွံ႔ေအာင္နယ္
ေပးပါ။
ငွက္ေပ်ာဖက္(သို႔မဟုတ္)ေတာင္စြန္ဖက္ကိုကေတာ့ပုံ(ႀတိဂံပုံ)ေခါက္ထိုးၿပီးနယ္ထားေသာထမင္းနယ္ကိုထည့္ထုပ္ကာေလလုံေအာင္ထုပ္ပိုးခ်ည္ေႏွာင္ပါ။
ပထမတစ္ေန႔ကိုေနပူမွာျပၿပီးေနာက္၂ရက္ကိုေနရိပ္မွာေျပာင္းေရႊ႔ေပးပါ။
အသားက်က္ၿပီးထမင္းကအခ်ဥ္အရသာဖက္ကိုကူးေျပာင္းၿပီဆိုတာနဲ႔စတင္စားသုံးလို႔ရပါၿပီ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ေလးဆမ္း၊ဂ်ဳးျမစ္၊ၾကက္သြန္စိမ္း၊သခြားသီး၊င႐ုတ္ေျခာက္ေတာင့္ေၾကာ္တို႔ႏွင့္တြဲဖက္စားသုံးႏိူင္ပါတယ္။

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား  

No comments:

Post a Comment