႐ွဳး႐ွဳး႐ွဲ႐ွဲကရင္ၾကက္သားသုပ္
•••••••••••••••••••••••••••••
•••••••••••••••••••••••••••••
႐ိုး႐ွင္းတယ္၊လုပ္ရလြယ္ကူတယ္၊ခံတြင္းၿမိန္တဲ့
႐ွဳး႐ွဳး႐ွဲ႐ွဲကရင္ၾကက္သားသုပ္။
႐ွဳး႐ွဳး႐ွဲ႐ွဲကရင္ၾကက္သားသုပ္။
ဗမာၾကက္.............၁ျခမ္း
ၾကက္သြန္နီ...........၂လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ..........၃တက္
စပါးလင္...............၂ေခ်ာင္း
ခ်င္းေသးေသး........၁တက္
င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္..ႏွစ္သက္သလို
ငါးပိ.....................အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔.....အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ...........၂လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ..........၃တက္
စပါးလင္...............၂ေခ်ာင္း
ခ်င္းေသးေသး........၁တက္
င႐ုတ္သီးေျခာက္ေတာင့္..ႏွစ္သက္သလို
ငါးပိ.....................အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔.....အနည္းငယ္
ၾကက္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအိုးတစ္လုံးတြင္ထည့့္ကာခ်င္းဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးအရသာအနည္းငယ္ျဖင့့္ျပဳတ္ပါ။
ဟင္းရည္ၾကည္ရေအာင္အျမဳပ္ႏွင့္အညစ္အေၾကးမ်ားကိုခပ္ထုပ္ပါ။
ၾကက္သားႏွဳးလွ်င္ဆယ္ယူၿပီးအေအးခံထားပါ။
ပထမဆုံးင႐ုတ္သီးေျခာက္ႏွင့္စပါးလ်င္ကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းပါ။အနည္းငယ္ညႇက္ၿပီးမွအျခားၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ကိုထည့္ေထာင္းပါ။
အေအးခံထားေသာၾကက္သားကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းနႊင္ၿပီး
ေထာင္းထားေသာအေရာ၊သံပုရာရည္၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ျဖည့္စြက္ကာသမသြားေအာင္ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ။
ေထာင္းထားေသာအေရာ၊သံပုရာရည္၊ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔ျဖည့္စြက္ကာသမသြားေအာင္ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ။
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲသို႔ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးခပ္ကာ႐ႈး႐ွဳး႐ွဲ႐ွဲသုံးေဆာင္ပါ။
No comments:
Post a Comment