ထိုင္းစတိုင္ၾကက္ပဲသီးဟင္း ♥♥♥
ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးထမင္း
ၿမိန္ေစမဲ့ယိုးဒယားဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္ပဲသီးအစားမိမိနွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါတယ္။
ၾကက္ပဲသီးဟင္းတပြဲစာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
********************
ပဲေတာင့္ရွည္ - တစည္း
ၾကက္သား သို႔ နွစ္သက္ရာအသား - 100gm
အနီေရာင္ငရုပ္သီးအနွစ္ - 1 Tbsp
(Red Curry Paste)
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တ႐ြက္
ငရုပ္သီး - နွစ္ေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - 1Tbsp
ခရုဆီ - 1 Tbsp
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား - 1 tsp
ဆီ - 2Tbsp
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - အခ်ိဳပန္းကန္တလံုး
ၿမိန္ေစမဲ့ယိုးဒယားဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္ပဲသီးအစားမိမိနွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုင္ပါတယ္။
ၾကက္ပဲသီးဟင္းတပြဲစာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
********************
ပဲေတာင့္ရွည္ - တစည္း
ၾကက္သား သို႔ နွစ္သက္ရာအသား - 100gm
အနီေရာင္ငရုပ္သီးအနွစ္ - 1 Tbsp
(Red Curry Paste)
ေရွာက္ခါး႐ြက္ - တ႐ြက္
ငရုပ္သီး - နွစ္ေတာင့္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - 1Tbsp
ခရုဆီ - 1 Tbsp
အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား - 1 tsp
ဆီ - 2Tbsp
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ သို႔ ေရ - အခ်ိဳပန္းကန္တလံုး
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**********
ဦးစြာ မိမိခ်က္မည့္အသားကိုပါးပါးလီွးပါ။ ပဲေတာင့္ရွည္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ ပံုပါအတိုင္းအထံုးေလးမ်ားျပဳလုပ္လိုပါကအပင္လိုက္ ေရဆူတြင္တမိနစ္ခန္႔႔ေဖ်ာကာအေရာင္မေျပာင္းရန္ေရခဲေရ
တြင္စိမ္ေပးကာအထံုးေလးမ်ားျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။ငရုပ္သီး
ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ။ ေရွာက္႐ြက္ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ အားလံုးျပင္ဆင္ၿပီးပါကပန္းကန္တခုတြင္ အသား၊ပဲသီး၊အနီေရာင္ငရုပ္အနွစ္၊ေရွာက္႐ြက္၊ငရုပ္သီးျခမ္း၊ ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား အားလံုးထည့္ပါ။ဒယ္အုိးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ ။ ဆီပူပါကပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးမီးပ်င္းပ်င္းျဖင့္ခ်ေၾကာ္ပါ။ အသားအေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေၾကာ္မိပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ကာခဏေမြေပးပါ။ေရအနည္းငယ္ခမ္းလ်ွင္အရသာ
အေပါ့အငံျမည္းကာ တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ။
**********
ဦးစြာ မိမိခ်က္မည့္အသားကိုပါးပါးလီွးပါ။ ပဲေတာင့္ရွည္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ ပံုပါအတိုင္းအထံုးေလးမ်ားျပဳလုပ္လိုပါကအပင္လိုက္ ေရဆူတြင္တမိနစ္ခန္႔႔ေဖ်ာကာအေရာင္မေျပာင္းရန္ေရခဲေရ
တြင္စိမ္ေပးကာအထံုးေလးမ်ားျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။ငရုပ္သီး
ထပ္ျခမ္းျခမ္းပါ။ ေရွာက္႐ြက္ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။ အားလံုးျပင္ဆင္ၿပီးပါကပန္းကန္တခုတြင္ အသား၊ပဲသီး၊အနီေရာင္ငရုပ္အနွစ္၊ေရွာက္႐ြက္၊ငရုပ္သီးျခမ္း၊ ငံျပာရည္ ၊ခရုဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႔သၾကား အားလံုးထည့္ပါ။ဒယ္အုိးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီထည့္ပါ ။ ဆီပူပါကပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးမီးပ်င္းပ်င္းျဖင့္ခ်ေၾကာ္ပါ။ အသားအေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေၾကာ္မိပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ကာခဏေမြေပးပါ။ေရအနည္းငယ္ခမ္းလ်ွင္အရသာ
အေပါ့အငံျမည္းကာ တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ ။
Sofia Food Paradise
No comments:
Post a Comment