ထိုင္းတုမ္ယမ္ဟင္းရည္မွာ...တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္ရိွေနခဲ့မယ္ ၊ပါ၀င္ပစၥည္းလည္းၿပည့္စုံေနမယ္ဆိုခ်က္တာက(၁၀) မိနစ္ထက္အခ်ိန္ပိုမေပးရပါဘူး။ဒါ့အျပင္တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္ေလးရိွၿပီဆိုရင္..တုမ္ယမ္းထမင္းေၾကာ္၊ေခါက္ဆြဲေၾကာ္အျပင္အျခားမိမိႏွစ္သက္ရာဟင္းပြဲမ်ားကိုလည္းျပင္ဆင္ႏိူင္ပါၿပီ။
ဒီတုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္ခ်က္တဲ့အခ်ိန္အလြန္ရွဳပ္ေပမယ့္လဲခ်က္ၿပီးေသခ်ာစြာသိုေလွာင္ထားမယ့္ဆိုရင္လေပါင္းမ်ားစြာသုံးစြဲႏိူင္ပါတယ္။
ေလ့လာၾကည့္ရေအာင္ပါခင္ဗ်ာ။
တုမ္ယမ္းဟင္းအႏွစ္ၿပဳ လုပ္နည္း
*************************
*************************
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
*********
*********
ငရုတ္ေၿခာက္ပြေတာင့္အနီ............၁ခြက္
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေသး(အစပ္)....၁ ခြက္
ၾကက္သြန္နီဥေသး(shallot)............၁၅ လုံးခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............................၁၅ တက္
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္. ..........................၁ခြက္
ပုစြန္ဆီ.....................................၁ခြက္
ၾကံသကာအႏွစ္( palm sugar)....... ၁ /၂ခြက္
သၾကားအညိဳ .............................၁/၄ ခြက္
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္တိုက္................၁ ၁/၂ ခြက္
ငါးငံၿပာရည္.................................၁/၃ ခြက္
ငါးပိ.........................................၂ ဇြန္း
ဆား.........................................၁ ဇြန္း
ဆီ...........................................၁/၂ ခြက္
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္ေသး(အစပ္)....၁ ခြက္
ၾကက္သြန္နီဥေသး(shallot)............၁၅ လုံးခန္.
ၾကက္သြန္ၿဖဴ...............................၁၅ တက္
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္. ..........................၁ခြက္
ပုစြန္ဆီ.....................................၁ခြက္
ၾကံသကာအႏွစ္( palm sugar)....... ၁ /၂ခြက္
သၾကားအညိဳ .............................၁/၄ ခြက္
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္တိုက္................၁ ၁/၂ ခြက္
ငါးငံၿပာရည္.................................၁/၃ ခြက္
ငါးပိ.........................................၂ ဇြန္း
ဆား.........................................၁ ဇြန္း
ဆီ...........................................၁/၂ ခြက္
ၿပဳလုပ္ပုံ
*****
*****
ပထမဆုံးပုစြန္အဆီရဖို႔အတြက္ပုစြန္ေခါင္းေတြကိုေၾကာ္ၿပီးအေအးခံပါ ၊ ၾကိတ္စက္(သို.)ဆုံမွာေထာင္းၿပီး..ပုစြန္အဆီေတြရ
ေအာင္ၿပဳ လုပ္ပါ။
ေအာင္ၿပဳ လုပ္ပါ။
ငရုတ္ေၿခာက္ေတာင့္(၂) မ်ိဳးကို မီးေအးေအးမွာသီးသန္.စီေလွာ္ၿပီး( အေရာင္
မမည္းသြားေစရန္သတိၿပဳ ပါ။အမွဳန္.ၿဖစ္ေအာင္ၿပဳလုပ္ပါ။
မမည္းသြားေစရန္သတိၿပဳ ပါ။အမွဳန္.ၿဖစ္ေအာင္ၿပဳလုပ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၿဖဴ ေတြကိုမွဳန္ညွက္ေနေအာင္စဥ္း(သို.) ၾကိတ္ပါ။
အၿခားပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္. ၊ မန္က်ည္မွည့္ေရစိမ္တာေတြကိုလည္းလိုအပ္သလို
ၿပင္ဆင္ထားပါ။
ၿပင္ဆင္ထားပါ။
အားလုံးအဆင္သင့္ၿဖစ္ရင္..အိုးတစ္လုံးမွာဆီကိုအပူ
ေပးၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴကိုဆီသတ္ပါ။
ေပးၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴကိုဆီသတ္ပါ။
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳန္.၊ ငါးပိ တို.ထည့္ၿပီးအႏွစ္က်ေအာင္ခ်က္ပါ။
ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္. ၊ သၾကား ၊ ၾကံသကာအႏွစ္ ၊ ငါးငံၿပာရည္ ၊ မန္က်ည္းအႏွစ္၊ ဆား စတာေတြကိုတဆင့္ခ်င္းစီထည့္ေပးသြားပါ။
လုံး၀ေရခမ္း ၊ ဆီၿပန္ ၊ အႏွစ္က်သည္အထိ ခ်က္ၿပီး..အေအးခံပါ။
အခန္းအပူခ်ိန္မွာလုံေလာက္စြာအေအးခံထားပါ။ေအးသြားၿပီဆိုမွ..ပုလင္းထဲထည့္ၿပီးသိုေလွာင္အသုံး
ၿပဳ ပါ။
ၿပဳ ပါ။
ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
No comments:
Post a Comment