ဘဲပဲငံျပာရည္ေပါင္းနည္း
==================
==================
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
~~~~~~~~~
ဘဲ ၆၅က်ပ္သားခန္႔တစ္ေကာင္
ပဲငံျပာရည္.. ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
သၾကား.........။ ........။.....၂ဇြန္း
ခ႐ုဆီ..............။.........။....၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ......တစ္ဥ
ဂ်င္း.....လက္မခန္႔တစ္တံုး
နာနတ္ပြင့္.. ..၂ပြင့္
ဟင္းခတ္မႉန္႔.. ..၁ဇြန္း
ပဲေႏွာက္ရည္.....၁ဇြန္း
~~~~~~~~~
ဘဲ ၆၅က်ပ္သားခန္႔တစ္ေကာင္
ပဲငံျပာရည္.. ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
သၾကား.........။ ........။.....၂ဇြန္း
ခ႐ုဆီ..............။.........။....၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ......တစ္ဥ
ဂ်င္း.....လက္မခန္႔တစ္တံုး
နာနတ္ပြင့္.. ..၂ပြင့္
ဟင္းခတ္မႉန္႔.. ..၁ဇြန္း
ပဲေႏွာက္ရည္.....၁ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
========
========
ဘဲကိုေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီးဟင္းခတ္မႉန္႔ ပဲငံျပာရည္.. .သၾကား...ခ႐ုဆီတို႔နဲ႔ေရာနယ္ကာ.၂နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။
ေရတစ္လီခြဲခန္႔ဆူေအာင္တည္ၿပီးနာနာပြင့္..ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းနဲ႔..ပဲေႏွာက္ရည္တို႔ကိုထည့္၍.ေရပြက္ပြက္ဆူပါကဘဲထည့္ကာ အဖံုးအုပ္၍..မီးျပင္းျပင္းနဲ႔နာရီဝက္ မီးအ႐ွိန္ေလ်ွာ့ကာ.မီးျဖည္းျဖည္းျဖင့္မီနစ္၄၀ေပါင္းပါ...အေပါ့အငံျမည္းၿပီးဘဲသားႏူးၿပီးဆိုပါက မီးပိတ္ကာ.အေနေတာ္လွီးျဖတ္၍အခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။ၾကက္သားနဲ႔လဲေပါင္းလို႔ရပါတယ္။
ေရတစ္လီခြဲခန္႔ဆူေအာင္တည္ၿပီးနာနာပြင့္..ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းနဲ႔..ပဲေႏွာက္ရည္တို႔ကိုထည့္၍.ေရပြက္ပြက္ဆူပါကဘဲထည့္ကာ အဖံုးအုပ္၍..မီးျပင္းျပင္းနဲ႔နာရီဝက္ မီးအ႐ွိန္ေလ်ွာ့ကာ.မီးျဖည္းျဖည္းျဖင့္မီနစ္၄၀ေပါင္းပါ...အေပါ့အငံျမည္းၿပီးဘဲသားႏူးၿပီးဆိုပါက မီးပိတ္ကာ.အေနေတာ္လွီးျဖတ္၍အခ်ဥ္ရည္ျဖင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။ၾကက္သားနဲ႔လဲေပါင္းလို႔ရပါတယ္။
အခ်ဥ္ရည္လုပ္နည္း
===============
ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုပ္သီးစိမ္းညႇက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး.လ်ွာလကာရည္နဲ႔သၾကား..ငါးငံျပာရည္တို႔ျဖင့္ေရာေဖ်ာ္ကာ...ဘဲေပါင္းနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။.
===============
ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုပ္သီးစိမ္းညႇက္ေအာင္ေထာင္းၿပီး.လ်ွာလကာရည္နဲ႔သၾကား..ငါးငံျပာရည္တို႔ျဖင့္ေရာေဖ်ာ္ကာ...ဘဲေပါင္းနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး႐ွင့္။.
Thida lay lay
No comments:
Post a Comment